Steinberg Hypersonic 2
Witam ,czy ktos z forumowiczów posiada nowy "Hypersonic 2" steinberga ,jak on brzmi, kakie posiada barwy (Trąbki ,brast ,stringi i inne tzw. barwy instrumentów naturalnych) jaka jest dynamika barw?
Muzyka + saksofon = wielka pasja
Re: Steinberg Hypersonic 2
Brzmi genialnie. Poskładali między innymi do kupy oddzielne brzmienia z Hypersonic 1 w jedno brzmienie na przykład:) Jest dodany stand-alone. Banków brzmień jest mnóśtwo.Oprawa graficzna przyjemniejsza dla oka. FXy są o wiele ciekawsze. Głębia barw jest także bardzo w porządku. Z tego co słyszę to Reni Jusis i najnowsza Madonna chyba traktują Hyp. 2 jako podstawowe barwy. Powaga. Dla mnie jest rewelacyjny i służy jako podstawa przy tworzeniu muzyki. Gorąco polecam - a jestem szalenie wybredny w tych produktach i trudno mnie zadowolić:)
[addsig]
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
Dopnę się do zeznań kolegi, ja również jestem z niego bardzo zadowolony :) Moje ulubine to - GP2 - Atmos Piano - poprostu genialne !!! Multiinstrument z praktycznie wszystkimi brzmieniami jakie tylko są, pogrupowanymi w czytelny i przejżysty sposób. Poprostu "zestaw obowiązkowy" ;) Polecam.
...bez ciemności nie ma snów...
Zakupujac Hypersonic 2 masz barwy z pierwszego , co do głebi to jest rezczywiscie, tylko trzeba uwazac na Faze, bardz duzo brzmien nie kompatybilnych z MONO, na szczescie mozna to kontrolowac w edycji instrumentu , moim zdaniem jeden z najlepszych instrumentów VST ,
No tak właśnie prezentuje się hyper.Jestem skłonny dodać że jest to virtual moduł a jego brzmienia są tak spójne że sprawia wrażenie całkiem niezłego modułu sprzętowego.Czyli dla aranżerów LENIWYCH zrobisz utwór i nie musisz się zbytnio przemęczać nad mixem . Lekki mastering na psp VWarmer i produkcja gotowa.Porównywałem do colosus i niestety ale tam trzeba się napracować nad doborem brzmień przefiltrowaniem ich i co?? Znowu się nie udało.A hypersonic zapinasz preset i gotowe.Każda barwa jest z korektorem jeśli tego wymaga delayem czy innym.Jestem pod szczegulnym wrażeniem basów syntetycznych.(mój odwieczny problem się skończył)basy są genialne , nie buczą nie wpadają w rezonans i zawsze dobrze brzmią.Specjalizuje się w muzyce elektronicznej (dance,itp.)Na zakończenie dodam że jest bardzo łagodny dla kompa.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
-
- Kontakt:
Również się przyłączam do wcześniejszych opinii - jest rewelacyjny. O brzmieniach już tu była mowa, ja tylko dodam, że w porównaniu do wersji I jest swietnie zoptymalizowany. Nawet przy dużej ilości uruchomionych instrumentów, nie ksztusi się i dzielnie sobie radzi 

Witam!! Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mam problem z hypersonic 2. Zainstalowałem jak należy, ale nie działają mi wszystkie barwy...Raczej ich mała część działa (Zestawy perkusyjne i pojedyncze inne barwy). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co powinienem zrobić żeby działały wszystkie? Proszę ew. o maila na an_di@o2.pl Będę zobowiązany!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zainstalowałem jak należy
===========
Aby na pewno?
===========
Aby na pewno?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
- Kontakt:
...Witam!! Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mam problem z hypersonic 2. Zainstalowałem jak należy, ale nie działają mi wszystkie barwy...Raczej ich mała część działa (Zestawy perkusyjne i pojedyncze inne barwy). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co powinienem zrobić żeby działały wszystkie? Proszę ew. o maila na an_di@o2.pl Będę zobowiązany!!
Pozdrawiam...
miło by była gdybyś napisał z jakiego żródła masz H2
moim zdaniem to nie jest legalna kopia
Pozdrawiam...
miło by była gdybyś napisał z jakiego żródła masz H2
moim zdaniem to nie jest legalna kopia
http://www.myspace.com/audiophone
Co jeszcze o tej wtyczce
Jakie wady czy te barwy są żeczywiście takie super. Gdzie można posłuchać aranży zrobionych na hypersonic 2 ??????
Jakie wady czy te barwy są żeczywiście takie super. Gdzie można posłuchać aranży zrobionych na hypersonic 2 ??????
Logic pro X | Focusrite Pro 26 | M Audio Project Mix IO