Cubase - tempo

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
tboy
Cubase - tempo

Post autor: tboy » środa 01 mar 2006, 04:54

Witam !

Mam następujący problem : mam dwie sciezki audio o równym tempie.i teraz tak : przy zgraniu ich po jakimś tam krótkim czasie ucieka mi tempo z jednej sciezki. na początku jest okay ; zgrywają sie rowno, dopiero po kilkunastu sekundach wszystko się rozłazi i jest nierywazne :(

przypuszczam ze jest to wina złego "przyciecia" na poczatku ktorejs ze sciezek. mysle ze zle obcinam kick.

ale oczywiscie moge sie mylic.

macie jakies rady dla mnie ? moze jest jakis prog co przycina rowno do poczatku ?

prosze o pomoc.

matisq

Re: Cubase - tempo

Post autor: matisq » środa 01 mar 2006, 08:03

...Witam !

Mam następujący problem : mam dwie sciezki audio o równym tempie.i teraz tak : przy zgraniu ich po jakimś tam krótkim czasie ucieka mi tempo z jednej sciezki. na początku jest okay ; zgrywają sie rowno, dopiero po kilkunastu sekundach wszystko się rozłazi i jest nierywazne :(

przypuszczam ze jest to wina złego "przyciecia" na poczatku ktorejs ze sciezek. mysle ze zle obcinam kick.

ale oczywiscie moge sie mylic.

macie jakies rady dla mnie ? moze jest jakis prog co przycina rowno do poczatku ?

prosze o pomoc....

Sprobój w transport panelu zmienić rodzaj tempa (track temp/costam). Nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa.

ODPOWIEDZ