Prawa autorskie a wytwórnia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
abproject
Prawa autorskie a wytwórnia

Post autor: abproject » niedziela 26 lut 2006, 11:39

Witam.

Prosze niech mi ktos doradzi... nie mam kogo sie poradzic a na forum w pokrewnych tematach nie znalazlem odpowiedzi...

Chodzi mi o to czy przed wysłaniem dema do wytwórni trzeba zarejestrowac gdziec materiał...zastrzec prawa autorskie ?

Mam zrobionych kilka clubowych utworow i nie chcialbym aby ktos mi "ukradl" pomysł...linie melodyczną itp.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
dejote

Re: Prawa autorskie a wytwórnia

Post autor: dejote » niedziela 26 lut 2006, 11:49

...Witam.

Prosze niech mi ktos doradzi... nie mam kogo sie poradzic a na forum w pokrewnych tematach nie znalazlem odpowiedzi...

Chodzi mi o to czy przed wysłaniem dema do wytwórni trzeba zarejestrowac gdziec materiał...zastrzec prawa autorskie ?

Mam zrobionych kilka clubowych utworow i nie chcialbym aby ktos mi "ukradl" pomysł...linie melodyczną itp....

Nie, w życiu ! Co najwyżej możesz iść do notariusza po papierek "pierwowykonania" czy jak to tam się nazywało - kosztuje to 20 zł, a notariusz potwierdza że wtedy, i wtedy istniał już utwór w razie czego. Ale czy Ty myślisz że wytwórnie nie maja nic innego do roboty tylkozżynanie lini melodycznych z demówek ?
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Humbucker

Post autor: Humbucker » niedziela 26 lut 2006, 14:09

Ale czy Ty myślisz że wytwórnie nie maja nic innego do roboty tylkozżynanie lini melodycznych z demówek ?

...

roznie to bywa

Davi

Post autor: Davi » niedziela 26 lut 2006, 14:51

zgadza sie, roznie to bywa.

Awatar użytkownika
blacksoul

Post autor: blacksoul » niedziela 26 lut 2006, 16:02

W dzisiejszym świecie, gdy każdy dzieciak w domu ma komputer i nazywa się muzykiem a wytwórnie są zasypywane płytami demo z produkacjami różnej maści i pokroju i gdy rynek muzyczny ledwo dycha a wszędzie pełno Idoli z Szansą na Sukces w Drodze do gwiazd to Gwarantuje, że żadna wytwórnia nie będzie się zabawiać w podkradanie komuś pomysłów.
...bez ciemności nie ma snów...

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » niedziela 26 lut 2006, 22:29

...Witam.

to słabo szukałeś - było o tym milion razy... tak o tym, że zupełnie nie ma sensu się tak obwarowywać i dlaczego nie ma, jak i o tym jak to zrobić jeśli mimo wszystko się chce

ODPOWIEDZ