na socket 939 jest dwukanalowy ram czego na 754 nie uswiadczysz....
nowe semprony ciekawostka - bede mial na dniach - jest w zestawie z kiepskim wiatrakiem ale calkiem dobra plyta gigabyte'a za 600 pln....
no i 64bity i takie tam cuda z athlona64..
stestuje napewno jak to to wydajnosciowo stoi......
co do cachu to nic nie wiadomo - roznica miedzy athlonami64 z mniejszym i wiekszym cachem jest znikoma..nie wazne w jakich zastosowaniach....
za te pieniadze kupisz i plyte z procem i karte julie i jeszcze powinno starczyc na alesisa......
nie wiem tylko czy zasilacz bedfziesz mial odpowiedni
aha plyta glowna jest z wbudowana grafika(GF6100) - pewnie bez rewelacji ale masz port pci express wiec jak cie ochota najdzie i odlozysz pare groszy to kupisz grafike.....
zwaz tez na to ze troszke zwroci ci sie z tego kompa cos masz jak pogonisz graty.....a to jakies 300-400 pln moze byc...
Zainwestować w odsłuch czy w PC?
Re: Zainwestować w odsłuch czy w PC?
Gdybym mial tyle $ to bym kupil julie i ramu nawet do 2gb i czekalbym az athlony 64 stanieja i wtedy kupil najtanszego na 939 + plyte raczej na nforce, a jak bym juz nazbieral odsluchy to wtedy bym korygowal brzmienie =]
Moja rada jest taka, bys zostawił kompa w spokoju :)
Wywalił SB do śmieci, a kupił kartę PCI np. sprawdzoną M-Audio Audiophile. Teraz ma boską i przystępną cenę.
A resztę kasy wydaj na monitory. Nowa Yamaha będzie trafiona, bo zawsze będziesz mógł spylic jak Ci kaska bedzie potrzebna albo Zeta x3 Ci się już znudzi
a
Wywalił SB do śmieci, a kupił kartę PCI np. sprawdzoną M-Audio Audiophile. Teraz ma boską i przystępną cenę.
A resztę kasy wydaj na monitory. Nowa Yamaha będzie trafiona, bo zawsze będziesz mógł spylic jak Ci kaska bedzie potrzebna albo Zeta x3 Ci się już znudzi

a
http://www.superstereo.pl
netes: No tak nie do końca się zgodzę z tym cachem.
Z tym, że jak działają te nowe semprony 64bit to nie wiem bo nie miałem okazji tego sprawdzić. Fakt, iż mają SSE3 to już bardzo dobrze ale wietrzę w tym marketing AMD
Pomiędzy Athlonem 64 3000 a Sempronem 64 3000 różnica jest gdzieś około ~200 zł lub ~100 zł w przypadku socket 754.
Pytanie czy warto dopłacać ?
Podziel się spostrzeżeniami.
...
Cache w przypadku AMD ma ZNIKOME, powtarzam jeszcze raz - ZNIKOME znaczenie w przetwarzaniu dźwięku itp. Przyrost mocy odczuwalny jest zazwyczaj dopiero w aplikacjach 3D, bądź syntetycznych benchmarkach a'la SuperPI.
Co do A64, a S64 to na S754 NIC, KOMPLETNIE NIC się nie opłaca kupować.
Z tym, że jak działają te nowe semprony 64bit to nie wiem bo nie miałem okazji tego sprawdzić. Fakt, iż mają SSE3 to już bardzo dobrze ale wietrzę w tym marketing AMD

Pomiędzy Athlonem 64 3000 a Sempronem 64 3000 różnica jest gdzieś około ~200 zł lub ~100 zł w przypadku socket 754.
Pytanie czy warto dopłacać ?
Podziel się spostrzeżeniami.
...
Cache w przypadku AMD ma ZNIKOME, powtarzam jeszcze raz - ZNIKOME znaczenie w przetwarzaniu dźwięku itp. Przyrost mocy odczuwalny jest zazwyczaj dopiero w aplikacjach 3D, bądź syntetycznych benchmarkach a'la SuperPI.
Co do A64, a S64 to na S754 NIC, KOMPLETNIE NIC się nie opłaca kupować.
Pozdrawiam