Prog do plikow *.cue
Witam !
Czy wie ktoś z Was szanowni koledzy czy istnieje jakis prog to robienia plikow *.cue z formatu wav lub mp3 ?
prosze o pomoc :)
Czy wie ktoś z Was szanowni koledzy czy istnieje jakis prog to robienia plikow *.cue z formatu wav lub mp3 ?
prosze o pomoc :)
Re: Prog do plikow *.cue
Nie ma takiej możliwości. To tak jakbyś chciał program, który poda przepis na ciasto na podstawie składników. Jedno i drugie (przepis i składniki) są potrzebne do upieczenia ciasta, ale jedno i drugie istnieje niezależnie od siebie.
Plik cue nie bierze się z zawartości utworów w plikach wav tylko z indeksu ścieżek na płycie. Do stworzenia tego pliku potrzebna jest oryginalna płyta lub jej obraz (iso).
Plik cue nie bierze się z zawartości utworów w plikach wav tylko z indeksu ścieżek na płycie. Do stworzenia tego pliku potrzebna jest oryginalna płyta lub jej obraz (iso).
Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie ale plik .cue mozna uzyskac w WaveLabie renderujac caly projekt skladany w opcji 'audio montage". Po zlozeniu wszystkiego do kupy klikamy "render", zaznaczamy opcje "create cuesheet" (czy jakos tak) i otrzymujemy pliki: .wave, .cue. oraz .mon
Przypomnialo mi sie jeszcze, ze jest o wiele prostsza metoda.
Plik .cue mozna stworzyc samemu w windowsowskim notatniku wpisujac (z zachowaniem odpowiednich zasad) sciezki .wave jakie maja sie znalezc na wypalanej pozniej plycie.
By sie przekonac jak wyglada plik .cue i jak jest zasada jego tworzenia otworz po prostu pierwszy lepszy plik .cue jaki posiadasz w notatniku i zobacz jak to wyglada
dziekuje slicznie za info i tlumacze o co mi dokladnie chodzi.
otoz : mam plik mp3 z mixem o czasie trwania np 80 minut i chce zrobic tak zeby po nagraniu na plyte mogl bym sobie przelaczac w cd kolejne sciezki. wiem ze mozna zrobic taki plik z poziomu notatnika ale jest to bardzo mozolne i niedokladne :( czasy trzeba wpisywac recznie co wiaze sie z niedokladnoscia w efekcie koncowym.
znacie jakis lepszy sposob ?
otoz : mam plik mp3 z mixem o czasie trwania np 80 minut i chce zrobic tak zeby po nagraniu na plyte mogl bym sobie przelaczac w cd kolejne sciezki. wiem ze mozna zrobic taki plik z poziomu notatnika ale jest to bardzo mozolne i niedokladne :( czasy trzeba wpisywac recznie co wiaze sie z niedokladnoscia w efekcie koncowym.
znacie jakis lepszy sposob ?
...dziekuje slicznie za info i tlumacze o co mi dokladnie chodzi.
znacie jakis lepszy sposob ?...
a moze w NERO ?
a moze w NERO ?
Potnij mix edytorem na kawalki.. wsadz je do nero i kaz mu wypalic bez przerw miedzy utworami..
[addsig]
Potnij mix edytorem na kawalki.. wsadz je do nero i kaz mu wypalic bez przerw miedzy utworami..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
np. w Wavelabie. Otwierasz to mp3 w montazu, nakladasz znaczniki na dzwiek, mozesz kazdy znacznik sprawdzic odsluchujac, jak od niego zaczyna sie odtwarzanie. Po czym wypalasz plyte.
Bardzo latwo i szybko. No ale zasadnicza wada - trzeba miec dostep do Wavelaba.
np. w Wavelabie. Otwierasz to mp3 w montazu, nakladasz znaczniki na dzwiek, mozesz kazdy znacznik sprawdzic odsluchujac, jak od niego zaczyna sie odtwarzanie. Po czym wypalasz plyte.
Bardzo latwo i szybko. No ale zasadnicza wada - trzeba miec dostep do Wavelaba.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...
Absolutnie odradzam jakiekolwiek ciecia. Moga zajsc niechciane kliki na cieciach, nawet jesli bedziemy wypalali bez przerw.
Caly plik moza importowac do programu wypalajacego (np. Nero) i nastepnie umiescic znaczniki poczatku i konca utworu, tzw. markery. Plik bedzie wowczas podzielony na utwory za pomoca owych markerow (znacznikow) i nie bedzie nigdzie zadnych przerw mogacych powodowac efekty uboczne.
panie JoachimK prosze o kontakt pod nr gg 1603754 !