Monitory Behringer B2031A czy M-Audio Studiophile BX8A

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: Monitory Behringer B2031A czy M-Audio Studiophile BX8A

Post autor: Master » wtorek 21 lut 2006, 00:39

yamaha to sama gwarancja jakosci,zastanawiałem sie nad m-audio bx5a ale yamaszki wymiatają

kup kup kup te moje albo hs 80m

Pozdrawiam ...

Albo czegos nie rozumiem, albo .... Juz je sprzedajesz ?

Awatar użytkownika
lunatyk

Post autor: lunatyk » wtorek 21 lut 2006, 08:58

Moglibyśmy się jednak trzymać wcześniej podanego przedziału cenowego?

Wiem, że za tą cenę mogę jeszcze dostać monitory ESI nEar06, ale dużo o nich nie wiem...
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » wtorek 21 lut 2006, 11:11

mb kolego nie chodzi mi o to zeby sugerował sie moim zdaniem chodzi mi zeby chociaz wziął je pod uwage przy wyborze,najlepiej oczywiscie jesli zaufa własnym zmysłom i jasno okresli koncepcje tego co mu sie w muzyce podoba

Bo z 6-miesięcznym doświadczeniem to chyba jednak niewiele w życiu słyszałeś.

----------------------------------------------------------------------------------

moze i tak ale ja wolałem zainwestowac w monitory,podczas gdy koledzy nadal pracują na komputerowych zestawach z lipnym subwoferkiem i na karcie audigy

to tyle a i jeszcze jedno

szybko sie ucze i z miesiąca na miesiąc jestem lepszy

Awatar użytkownika
Jimek

Post autor: Jimek » wtorek 21 lut 2006, 11:14

Ja nie znam nowych monitorów Yamahy i nie twierdzę, że nie są dobre, ale poddaję pod wątpliwość Twoją zdolność do osądzania, co tutaj zasługuje na zawijanie w sreberka....

Poczekamy do testów. Może redakcja się pokusi przetestować nowy wynalazek yamahy. Ciekawe czy te odsłuchy zdominują kategorie home rec za te pięniądze?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » wtorek 21 lut 2006, 12:09

na karcie audigy

ochhh...achhhn ta pogoń do bycia pro :] ... kiedyś blaster był marzeniem każdego domowego muzyka ( np. live ) .. a teraz ... wszytskim sie w d... poprzewaracało ... nie wiem czy znasz takie powiedzenie ( oczywiście nie żebym tak o tobie myślał czy coś ;) ) --> masa dobrego sprzętu i ZERO talentu ... prawda jest taka że jak się wie jak coś zrobić to zrobi się to na wszytskim ... zresztą słyszałem kilka produkcji robionych na audigy ... i nie brzmia jak paździeż ... ;)

ESI nEar06 ...

odradzam ... pracowałem na nEarch05 a słyszałem też 06 ... mimo że da się je przezyć ( choć jak dla mnie za mało dołu ) to na dłuższą metę ich brzmienie ( mnie ) męczy i irytuje ... lepiej rozejrzyj się za Alesisami ( aktywne/pasywne ) ... to chyba najrozsądniejszy wybór w tym przedziale cenowym ...

Pozdr!

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » wtorek 21 lut 2006, 12:20

co?i kto tu jest muzykiem

flove rownie dobrze przejdz na atari zeby nie byc pro

moim zdaniem audigy to karta typowo multimedialna albo dla hobby-homerecordingu i do gier

jak nie masz talentu to twoja sprawa,to tak jak bys zmasterował mix na komputerowych głosniczkach 10cm

talent sie liczy ale nie zapominaj o sprzęcie jest tak samo wazny,

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » wtorek 21 lut 2006, 12:24

chłopaki wiecej swobody,wyluzujcie sie czasami,bo widze ze w sprawach sprzętowych to czarne chmurki przesłaniają widok,i zbyt szybko sie złoscicie

Pozdr

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » wtorek 21 lut 2006, 12:35

...co?i kto tu jest muzykiem

flove rownie dobrze przejdz na atari zeby nie byc pro

talent sie liczy ale nie zapominaj o sprzęcie jest tak samo wazny,...

oczywiście że sprzęt jest ważny ale jesli się "czuje" co robi to nie trzeba mieć Pulsara żeby zmiksować normalnie kawałek ... moja uwaga nie tyczyła się monitorów tylko karty ... znam ludzi którzy na tym ( audigy )umieją wykręcić coś na parwdę na poziomie ... a to że ty nie jesteś tego w stanie zrobić to świadczy jedynie o braku doświadczenia ... ja nie jestem kontra dobremu sprzetowi... jednak jestem propagatorem myśli iz nie sprzęt czyni z ciebie wartościowego twórcę ...

a co do atari ... z rozrzewnieniem wspominam te czasy kiedy i na nim składałem numery ( podobnie jak na c64 i amidze ) ... więc nie bluźnij osesku .... ;)

Awatar użytkownika
Aurora

Post autor: Aurora » wtorek 21 lut 2006, 12:48

he he jak osesku ok no dobra masz racje,ty po prostu masz większy udział w muzyce a ja dopiero zaczynam bo te pol roku to niezbyt duzo ale dostaje gesiej skurki gdy ktos podwaza moje umięjetnosci np mb moze nie słysza łem najwięcej ale cały czas kształce słuch

a atari c64 ja wiem od tego sie zaczynało

Awatar użytkownika
lunatyk

Post autor: lunatyk » wtorek 21 lut 2006, 13:41

... wracając do tematu...

Byłem wczoraj w MusicCenter (www.musiccenter.pl - filia w Poznaniu) i pytałem, czy nie mają monitorów Behringer B2031A. Pan za ladą od razu wyjechał na mnie, że nie mają i cytuję: "czegoś takiego" na sklep nie zamówią, tylko na klienta... Poradził mi natomiast, że w tym przedziale cenowym wolałby kupić monitory M-Audio Studiophile BX8A bo jak się wyraził: "to nie są głośniczki hi-fi tylko pożądny sprzęt". Dodał jeszcze, że na Behringerach środka nie uświadczę...

Niestety jakoś wymigał się od prezentacji monitorów M-Audio... I teraz nie wiem, czy gość miał faktycznie rację czy po prostu chce mi wcisnąć sprzęt, który aktualnie ma w sklepie, i którego bardzo chciałby się pozbyć...???

Czytałem recenzję tych B2031A w 09.2004 numerze EiS i bardzo się na nie napaliłem.Teraz nie wiem, co zrobić... POMOCY
Muzyk-amator, początkujący realizator ;-)

ODPOWIEDZ