Podobno jest taki półśrodek (jeszcze nie próbowałem) , można podmienić segment i przełożyć na inną oktawę, najlepiej skrajnie wysoką lub niską. Z tego co wiem są to gumowe plastry obejmujące kilka klawiszy.Ktoś mówił, że można też wyciąć jeden element i wkleić w inne miejsce.Będę miał chwilę czasu to się pobawię. Ale jak mówiłem to tylko półśrodek.
Acha podobno Yamaha ma już inne rozwiązanie i tutaj tylko wymiana pozostaje.
Roland e66 - naprawa dynamiki klawiatury
Re: Roland e66 - naprawa dynamiki klawiatury
Mam ten sam problem z gumką!:>
W moim rolandzie e28 tez cos sie stalo z ta gumka, czyscilem ale to pomoglo tylko chwilowo. Wkoncu jest tak ze nie mam dynamiki w dwoch klawiszach co mnie strasznie irytuje:) Myslalem o tym zeby ta gumke wymontowac z jakis malych organek dla dzieci i wstawic w miejsce mojej juz zużytej:) Pobawie sie tym po weekendzie i dam znak jak poszlo.
W moim rolandzie e28 tez cos sie stalo z ta gumka, czyscilem ale to pomoglo tylko chwilowo. Wkoncu jest tak ze nie mam dynamiki w dwoch klawiszach co mnie strasznie irytuje:) Myslalem o tym zeby ta gumke wymontowac z jakis malych organek dla dzieci i wstawic w miejsce mojej juz zużytej:) Pobawie sie tym po weekendzie i dam znak jak poszlo.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
sroka, załatw mi te części, będę wdzięczny
pozdrawiam...
Chciałbym ale nie wiem jak .
Mieszkam w USA jezeli taką częśc mozna dostać w USA to moge zapytać.
Ja dzwonilem do Warszawskiego serwisu po te czesci.
Nie pamietam adresu bo to bylo jakies 7 lat temu. Ale wiedz że kupowalem w ten sposob wiele roznych czesci nie tylko do instrumentow.
Poszukam w usa i ci odpisze.
Pozdrawiam ,Sroka
sroka, załatw mi te części, będę wdzięczny
pozdrawiam...
Chciałbym ale nie wiem jak .
Mieszkam w USA jezeli taką częśc mozna dostać w USA to moge zapytać.
Ja dzwonilem do Warszawskiego serwisu po te czesci.
Nie pamietam adresu bo to bylo jakies 7 lat temu. Ale wiedz że kupowalem w ten sposob wiele roznych czesci nie tylko do instrumentow.
Poszukam w usa i ci odpisze.
Pozdrawiam ,Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
......Kurcze... mam ten sam problem. Po prostu pękła. Tadeo jakbyś znalazł jakies dobre (czytaj niedrogie ) źródło to odezwij się. Liczę oczywiście na pomoc innych forumowiczów.
Pozdro....
oo
wspólczuję
nie łatwo jest znaleźć żródło, wszyscy odsyłają do serwisu z dystrybutorem na czele
aha, ja bedziesz cos wiedział to też daj znać.
po co płacić 200pln za coś co mozna miec za niewiem, góra 20pln...
i polecam ten w Warszawie Tadeo bo w Gdyni to zdzietaja z czlowieka kase ze dwa razy tyle!!!!!.
Zadzwon to napewno przesla Ci takowa gumke!
Pozdrawiam
Pozdro....
oo
wspólczuję
nie łatwo jest znaleźć żródło, wszyscy odsyłają do serwisu z dystrybutorem na czele
aha, ja bedziesz cos wiedział to też daj znać.
po co płacić 200pln za coś co mozna miec za niewiem, góra 20pln...
i polecam ten w Warszawie Tadeo bo w Gdyni to zdzietaja z czlowieka kase ze dwa razy tyle!!!!!.
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
* dzieki Rysiek, niestety miałem okazje sie przekonać że masz racje
Pozdrawiam...
*zadzwonie w poniedziałek, proszę podaj numer
ps. sroka, jak masz mozliwosc to sie popytaj, fajnie by było jak takie rzeczy w stanach by sie inaczej załatwiało niż u nas (mam na mysli części), no- chyba że rzeczywiście zdaży sie cud i prześlą mi te część z Wa-wy
- mr-hammond
Jak przyślą gumke to napisz o tym , bo to będzie swoista nowość , a i wielu co im keyboardy przestały grać naprawia za "grosze":)swoje "padliny"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
...
Pozdrawiam...
ps. sroka, jak masz mozliwosc to sie popytaj, fajnie by było jak takie rzeczy w stanach by sie inaczej załatwiało niż u nas (mam na mysli części), no- chyba że rzeczywiście zdaży sie cud i prześlą mi te część z Wa-wy...
ok wysle Ci ma gg nr tel. do Serwisu w Warszawie>
Pozdrawiam
Pozdrawiam...
ps. sroka, jak masz mozliwosc to sie popytaj, fajnie by było jak takie rzeczy w stanach by sie inaczej załatwiało niż u nas (mam na mysli części), no- chyba że rzeczywiście zdaży sie cud i prześlą mi te część z Wa-wy...
ok wysle Ci ma gg nr tel. do Serwisu w Warszawie>
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.