Witam!
Szukam pedału ekspresji, który mógłby pozłużyć jako zamiennik do Rolanda EV 5.
Znalazłem gdzieś w internecie informację, że EV-5 ma impedancję 10 k.
Znalazłem dużo tańszy pedał ekspresji BESPECO VM16L.
Z informacji sprzedającego wynika, że ma on impedancję 20k.
Czy taka różnica jest możliwa do zaakceptowania i w jaki sposób będzie to widoczne podczas użytkowania pedału?
pozdrawiam
Janusz
GG 3805769
Pedał ekspresji
Re: Pedał ekspresji
...Znalazłem dużo tańszy pedał ekspresji BESPECO VM16L.
Czy taka różnica jest możliwa do zaakceptowania i w jaki sposób będzie to widoczne podczas użytkowania pedału?...
W takich konstrukcjach największą trudność sprawia mechanizm przełożenia napędu i obudowa. Osobiście kupiłbym tego Bespeco i, o ile wogóle bedzie to potrzebne, przerobił wedle schematu: www.worldofschmitt.com/projects/roland_ev5/ev-5-schematics.html.
Generalnie chodzi o taką lub bardzo podobną, w sumie standardową konstrukcję.
Czy taka różnica jest możliwa do zaakceptowania i w jaki sposób będzie to widoczne podczas użytkowania pedału?...
W takich konstrukcjach największą trudność sprawia mechanizm przełożenia napędu i obudowa. Osobiście kupiłbym tego Bespeco i, o ile wogóle bedzie to potrzebne, przerobił wedle schematu: www.worldofschmitt.com/projects/roland_ev5/ev-5-schematics.html.
Generalnie chodzi o taką lub bardzo podobną, w sumie standardową konstrukcję.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Wielkie dzięki Pewu!
Ile ja godzin spędziłem na przeszukiwaniu internetu w celu znalezieniu najmniejszych danych o EV-5, a nie mówiąc już o schemacie...
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Ile ja godzin spędziłem na przeszukiwaniu internetu w celu znalezieniu najmniejszych danych o EV-5, a nie mówiąc już o schemacie...
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Tak to jest z pedałami:) Moj sie ostatnio zepsół za bardzo go meczylem przez ostatnie 6 lat:> Ale nowy mysle da rade tyle ile stary. Wszystkiego dobrego;>
lubie to co robie i jestem w tym dobry.