No właśnie virtualny moduł który świetnie brzmi podczas tworzenia i miksowania ..... Ale gdy porównuje do "orginałów" to brzmi jakby mp 3. I teraz pytanie . Jakie próbkowanie ma zastosowany ten instrument?? I co powoduje że nie brzmi on jak inne v.instrumenty.
Może praca z tym instrumentem jest rozkoszą ale jak bardzo odbiega od np.colosus czy też innego banku brzmień? Czy nadaje się do zawodowych zastosowań?
Hypersonic - jakie ma próbkowanie?
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
Re: Hypersonic - jakie ma próbkowanie?
Polecam wypróbować Hypersonic 2, mam i pracuję na nim i nie mogę powiedzieć złego słowa. I napewno nadaje się do profesjonalnych zastosowań bo do takich powstał. Natomiast Colossus to jeden z najlepiej brzmiących instrumentów i jego jakość jest rzeczywiście powalająca.
...bez ciemności nie ma snów...
...Polecam wypróbować Hypersonic 2, mam i pracuję na nim i nie mogę powiedzieć złego słowa. I napewno nadaje się do profesjonalnych zastosowań bo do takich powstał. Natomiast Colossus to jeden z najlepiej brzmiących instrumentów i jego jakość jest rzeczywiście powalająca....
No to wiem tylko dlaczego hypersonic 2 bo o nim mowa brzmi nieco płasko w porównaniu do colosusu.Porównywałem identyczne projekty.
Być może chodzi o filtry bo hypersonic ma jż zapięte na brzmieniach a colosus ....? W sumie to nieweim.
Jednak dalej dręczy mnie pytanie ....czy hypersonic 2 to 24 bit 44,100 khz
czy może coś innego.
No to wiem tylko dlaczego hypersonic 2 bo o nim mowa brzmi nieco płasko w porównaniu do colosusu.Porównywałem identyczne projekty.
Być może chodzi o filtry bo hypersonic ma jż zapięte na brzmieniach a colosus ....? W sumie to nieweim.
Jednak dalej dręczy mnie pytanie ....czy hypersonic 2 to 24 bit 44,100 khz
czy może coś innego.
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
No to wiem tylko dlaczego hypersonic 2 bo o nim mowa brzmi nieco płasko w porównaniu do colosusu
porownaj:
-ilosc i wielkosc sampli
-cene
i przestaniesz sie w ogole zastanawiac bo wszystko stanie sie oczywiste.
porownaj:
-ilosc i wielkosc sampli
-cene
i przestaniesz sie w ogole zastanawiac bo wszystko stanie sie oczywiste.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Dla przykładu; piano w hypersonicu ma 6,2 Mb a Colossusie około 1 GB !!!
Byłoby głupio [ zwłaszcza twórcom colossusa ] gdyby brzmiały tak samo ;)
Byłoby głupio [ zwłaszcza twórcom colossusa ] gdyby brzmiały tak samo ;)
...bez ciemności nie ma snów...