...to wyeliminuje tylko terkotanie dysku w czasie czytania/zapisu. a dyski wydają niestety jeszcze taki wysoki, ciągły dźwięk. prawdę mówiąc nie wiem jak sobie z tym poradzić. widziałem np. takie obudowy wytłumiające do dysków, które jednocześnie wyprowadzają ciepło na zewnątrz - żeby się nie przegrzał. albo można pokombinować z matami wyciszającymi całego kompa.
Nie wszystkie dyski wydają ten dźwięk, mój staaaary Samsung tak piszczy, ale np. obecny Hitachi Deskstar nie, jest b. cichy, tylko podczas naprawdę ciągłej pracy delikatnie go słychać.
P.S. Już zamówiłem radiator z wentylatorem zalman i zasilacz modecom. Kupiłbym obudowe ale szkoda mi kasy musze jeszcze kupić troche rzeczy na estrade i wreszcie chce kupić jakiś dobry samochód bo non stop inwestuje w graty na scenie i w studio
Niepotrzebnie ładowałeś tyle w tego Zalmana, wystarczyłby Ci spokojnie Pentagram 80mm, poza tym sprawdzałeś czy się zmieści w budzie i o nic nie będzie zahaczał?

, co do zasiłki to uważaj żebyś się nie zawiódł przy mocnym obciążeniu (nie dość, że hałas to jeszcze kiepska wytrzymałość).
Nie rozumiem Cię zresztą - pytasz o opinie, a i tak kupujesz bez zastanowienia......
He he mam teraz codegena 300W i wszystko chodzi jeszcze nigdy mi się nie wyłączył, ten też jest 300w co zamówiłem. Co do do zelmana to widziałem u kumpla zero szumów więc dlatego go zamówiłem.
Bendę jeszcze robił obudowe z płyty MDK więc wszysko powinno być bardzo ciche.
Pozdrawiam