Joemeek J47z roku 1999 vs Joemeek J47 z PMI

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
JOURESY
Joemeek J47z roku 1999 vs Joemeek J47 z PMI

Post autor: JOURESY » piątek 10 lut 2006, 17:58

Witam,

Chciałbym sie dowiedzieć o co może chodzić z tymi Joemeek`ami, ponieważ dziś widziałem,( i słuchałem) mikrofon Joemeek J47 który wogóle nie wygląda jak Joemeek ze strony producenta, Jest cały czarny, z zielonymi napisami. Podobno jest to wersja z roku 1999. Napisane jest na nim Unidirectional, czy to mozliwe żeby pojemnik wielkomembranowy był tylko unidirectional. Może ktoś z was ma taki mikrofon i mółby się podzielić opinią na jego temat. Najbardziej interesuje minie sprawa samego brzmienia, czy współczesne J47 brzmią tak samo, lepiej , czy gorzej?

Awatar użytkownika
JOURESY

Re: Joemeek J47z roku 1999 vs Joemeek J47 z PMI

Post autor: JOURESY » sobota 11 lut 2006, 09:40

Znalazłem artykuł w EiS z sierpnia 2004 i tam piszą " aktualnie sprzedawany JM47 ma zupełnie inny wygląd, ale wydaje się że jego podstawowe parametry nie uległy zmianie, caly czas jest to mikrofon pojemnościowy z kapsułą 1 cal, wyjsciem transformatorowymi kardioidalną charakterystyką kierunkową..."

Czyżby piszący ten arykuł nie spotkał sie z Joemeekiem unidirectional, a może ten który widziałem to jakaś seria nieznana w naszych stronach.

JoU

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 11 lut 2006, 10:01

...Znalazłem artykuł w EiS z sierpnia 2004 i tam piszą " aktualnie sprzedawany JM47 ma zupełnie inny wygląd, ale wydaje się że jego podstawowe parametry nie uległy zmianie, caly czas jest to mikrofon pojemnościowy z kapsułą 1 cal, wyjsciem transformatorowymi kardioidalną charakterystyką kierunkową..."

Czyżby piszący ten arykuł nie spotkał sie z Joemeekiem unidirectional, a może ten który widziałem to jakaś seria nieznana w naszych stronach.

JoU

...

A czy przypadkiem nie mylisz UNIditectional z OMNIdirectional? Bo wg. mnie wszystko sie zgadza - masz stary model, kierunkowy oczywiscie...

Awatar użytkownika
JOURESY

Post autor: JOURESY » sobota 11 lut 2006, 13:56

A czy przypadkiem nie mylisz UNIditectional z OMNIdirectional? Bo wg. mnie wszystko sie zgadza - masz stary model, kierunkowy oczywiscie......

Wiesz co, może masz racje, dzięki za ten trop

JoU

ODPOWIEDZ