Witam.
Rozważam kupno karty do studia i tak, albo to będzie MOTU 828mkII FireWire, bądź E-mu 1820m. Pytanie do Was, czy warto dać więcej za MOTU, a może lepiej kupić E-mu i resztę zainwestować w inne wyposażenie studia ? Przede wszystkim, zależy mi na dobrym preampie mikrofonowym, oba interfeisy je maja, ale czy jest do drastyczna różnica pomiędzy nimi w praktyce? Na koniec, nie wiem czy to ma znaczenie, ale śledziłem forum i widzę, że może mieć, a mianowicie, karta będzie pracowała pod PC.
Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
MOTU 828mkII FireWire czy E-mu 1820m
Re: MOTU 828mkII FireWire czy E-mu 1820m
Pytanie do Was, czy warto dać więcej za MOTU,
Warto , rok temu miałem dokladnie ten sam dylemat .... Wybrałem MOTU , i nie załuje, bardzo stabilny .....nie przypominam sobie aby cos sie z nim działo , pracuje cały czas bezproblemowo .
Warto , rok temu miałem dokladnie ten sam dylemat .... Wybrałem MOTU , i nie załuje, bardzo stabilny .....nie przypominam sobie aby cos sie z nim działo , pracuje cały czas bezproblemowo .
... Pytanie do Was, czy warto dać więcej za MOTU,
Warto , rok temu miałem dokladnie ten sam dylemat .... Wybrałem MOTU , i nie załuje, bardzo stabilny .....nie przypominam sobie aby cos sie z nim działo , pracuje cały czas bezproblemowo ....
e-mu polecam. Bardzo dobre preampy - nie warto przepłacać.
ps. pół królestwa tem kto rozpozna po nagraniu jaki to sprzęt Motu czy emu.
emu polecam
Warto , rok temu miałem dokladnie ten sam dylemat .... Wybrałem MOTU , i nie załuje, bardzo stabilny .....nie przypominam sobie aby cos sie z nim działo , pracuje cały czas bezproblemowo ....
e-mu polecam. Bardzo dobre preampy - nie warto przepłacać.
ps. pół królestwa tem kto rozpozna po nagraniu jaki to sprzęt Motu czy emu.
emu polecam
gram, śpiewam zawodowo. nagrywanie to moja pasja :)
hehehe... no to nieźle jak faktycznie różnica jest nie słyszalna, to może faktycznie lepiej nie przepłacać. A może ktoś z Was mógłby mi napisać, czym właściwie różnią się te karty od siebie, szukałem już na forum i w sieci i nie udało mi się napotkać na takie porównanie. A i dodam jeszcze na koniec, że w przyszłości zamierzam zakupić jeszcze BEHRINGER ADA8000 bądź, TASCAM FW1082.
.....A może ktoś z Was mógłby mi napisać, czym właściwie różnią się te karty od siebie, szukałem już na forum i w sieci i nie udało mi się napotkać na takie porównanie. ....
Skoro przymierzasz sie do kupna to w jaki sposób możesz być do tego nieprzygotowany. Ostatecznie nie wiem o jakie Ci porównanie chodzi (brzmieniowe czy techniczne), ale wejście na strony producentów nic nie kosztuje.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku E-mu, ale Motu możesz wziąć pod pache i użyć w „terenie” jako prosty mikser bez konieczności stosowania komputera, wykonując przy tym 4 oddzielne miksy.
Skoro przymierzasz sie do kupna to w jaki sposób możesz być do tego nieprzygotowany. Ostatecznie nie wiem o jakie Ci porównanie chodzi (brzmieniowe czy techniczne), ale wejście na strony producentów nic nie kosztuje.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku E-mu, ale Motu możesz wziąć pod pache i użyć w „terenie” jako prosty mikser bez konieczności stosowania komputera, wykonując przy tym 4 oddzielne miksy.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
To sie nazywa LENISTWO ! . na forum sa takowe porownania, wiec nawet 4 liter nie chce sie ruszyc .
To sie nazywa LENISTWO ! . na forum sa takowe porownania, wiec nawet 4 liter nie chce sie ruszyc .
...Ostatecznie nie wiem o jakie Ci porównanie chodzi (brzmieniowe czy techniczne), ale wejście na strony producentów nic nie kosztuje.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku E-mu, ale Motu możesz wziąć pod pache i użyć w „terenie” jako prosty mikser bez konieczności stosowania komputera, wykonując przy tym 4 oddzielne miksy....
Hmm... chodzi mi o różnicę brzmieniową.
Nie spotkałem na tym forum owego porównania tychże kart.
A co do pracy w terenie, to raczej nie wykorzystam możliwości MOTU, gdyż karta będzie pracowała tylko w studio.
Nie wiem jak to wygląda w przypadku E-mu, ale Motu możesz wziąć pod pache i użyć w „terenie” jako prosty mikser bez konieczności stosowania komputera, wykonując przy tym 4 oddzielne miksy....
Hmm... chodzi mi o różnicę brzmieniową.
Nie spotkałem na tym forum owego porównania tychże kart.
A co do pracy w terenie, to raczej nie wykorzystam możliwości MOTU, gdyż karta będzie pracowała tylko w studio.
Ewentualnie, może ktoś mi doradzi inną kartę w podobnej cenie jak MOTU, ale jak już nadmieniłem wyżej, zależy mi, aby karta miała dobry preamp mikrofonowy i brzmieniow była dobrej jakości.
...Ewentualnie, może ktoś mi doradzi inną kartę w podobnej cenie jak MOTU, ale jak już nadmieniłem wyżej, zależy mi, aby karta miała dobry preamp mikrofonowy i brzmieniow była dobrej jakości....
Nie wiem jak z ceną, ale ciekawą opcją może być karta FireBox Presony z 8 wejściami mikrofonowymi. Co do brzmienia tego produktu nie mogę ręczyć, jednak jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem przedwzmacniacza tej firmy DigiMax LT(rewelacyjny – kolega zrobił na nim kilka płyt braci Oleś, Vandermark 5.......). Można mięć nadzieje, że użyto tej samej filozofii. Jeśli jesteś zainteresowany czymś tańszym i mniejszym to proponuje FirePoda owej firmy.
Nie wiem jak z ceną, ale ciekawą opcją może być karta FireBox Presony z 8 wejściami mikrofonowymi. Co do brzmienia tego produktu nie mogę ręczyć, jednak jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem przedwzmacniacza tej firmy DigiMax LT(rewelacyjny – kolega zrobił na nim kilka płyt braci Oleś, Vandermark 5.......). Można mięć nadzieje, że użyto tej samej filozofii. Jeśli jesteś zainteresowany czymś tańszym i mniejszym to proponuje FirePoda owej firmy.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
MOTU, a może lepiej kupić E-mu
Używam Motu 828mk2 od ponad roku. Nigdy sie nie zawiesił.
Chętnie dokupie jeszcze jeden przy okazji. Pracuje ne PC.
Używam Motu 828mk2 od ponad roku. Nigdy sie nie zawiesił.
Chętnie dokupie jeszcze jeden przy okazji. Pracuje ne PC.
www.igsaudio.pl