Athlon XP 2500 na 2800 - zamienić?
Panowie, mam krótkie pytanie. Mam okazję zamienić Athlona 2500 Barton, na 2800 ewentualnie 3200 XP Barton. Czy za dodatkowe 200PLN warto przełożyć...w kontekście pracy na Cubase i vsti. Proszę o opinie.
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Re: Athlon XP 2500 na 2800 - zamienić?
...Panowie, mam krótkie pytanie. Mam okazję zamienić Athlona 2500 Barton, na 2800 ewentualnie 3200 XP Barton. Czy za dodatkowe 200PLN warto przełożyć...w kontekście pracy na Cubase i vsti. Proszę o opinie....
Dodatkowe 200zł? Nie opłaca się.
Dodatkowe 200zł? Nie opłaca się.
Pozdrawiam
Jasne ze sie nie oplaca, nie zauwazysz zadnej roznicy
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...Jasne ze sie nie oplaca, nie zauwazysz zadnej roznicy...
Różnica po przesiadce na 3200+ będzie zauważalna, ale nie na tyle by dokładać 200zł.
Różnica po przesiadce na 3200+ będzie zauważalna, ale nie na tyle by dokładać 200zł.
Pozdrawiam
-
...Panowie, mam krótkie pytanie. Mam okazję zamienić Athlona 2500 Barton, na 2800 ewentualnie 3200 XP Barton. Czy za dodatkowe 200PLN warto przełożyć...w kontekście pracy na Cubase i vsti. Proszę o opinie....
Athlon 2500+ na jądrze Barton pracuje stabilnie i bez żadnych problemów jako Athlon 3200+ więc nie widzę sensu co do wymiany. Z chłodzeniem też nie trzeba zbytnio przesadzać i będzie Ci służył jeszcze długo.
Athlon 2500+ na jądrze Barton pracuje stabilnie i bez żadnych problemów jako Athlon 3200+ więc nie widzę sensu co do wymiany. Z chłodzeniem też nie trzeba zbytnio przesadzać i będzie Ci służył jeszcze długo.
....Różnica po przesiadce na 3200+ będzie zauważalna, ale nie na tyle by dokładać 200zł....
Jeśli kolega wraz z prockiem wymieni system to na bank, po wcześniejszych doświadczeniach w temacie (co trzeba koniecznie zainstalować, a co już nie) system przyspieszy mu nadwyraz odczuwalie.
IHMO, za to warto dać te 200 zł, a nawet więcej.
Jeśli kolega wraz z prockiem wymieni system to na bank, po wcześniejszych doświadczeniach w temacie (co trzeba koniecznie zainstalować, a co już nie) system przyspieszy mu nadwyraz odczuwalie.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
cos zes pewu namieszal.......system...a na co ma go zmienic?na 95?
jakbys mial tego proca gratis to by sie oplacilo ale tak nie ma sensu...lepiej odloz te pieniadze i za rok kup amd64 i nowa plyte....
jakbys mial tego proca gratis to by sie oplacilo ale tak nie ma sensu...lepiej odloz te pieniadze i za rok kup amd64 i nowa plyte....
Athlon 2500+ na jądrze Barton pracuje stabilnie i bez żadnych problemów jako Athlon 3200+ więc nie widzę sensu co do wymiany. Z chłodzeniem też nie trzeba zbytnio przesadzać i będzie Ci służył jeszcze długo....
Po pierwsze - nie każdy - gwarancji nie ma nawet na to, że mobilne wersje się tak wykręcą i będą pracowały stabilnie.
Po drugie - nie każda płyta główna obsłuży zmianę magistrali na 200, powiem więcej - większość płyt głównych nie ma możliwości zmiany magistrali na 200.
Wystarczy, że zmieni sam system i już zauważy różnicę
, nawet bez zmiany procka, więc jeszcze raz stwierdzam, że przesiadka nie jest warta 200zł. Już lepszym rozwiązaniem byłoby sprzedanie obecnej mobo i procka, a kupienie czegoś na 939 (300zł płyta + 360zł procek) i masz dużo wydajniejszy zestaw niż z Bartonem 3200+.
Po pierwsze - nie każdy - gwarancji nie ma nawet na to, że mobilne wersje się tak wykręcą i będą pracowały stabilnie.
Po drugie - nie każda płyta główna obsłuży zmianę magistrali na 200, powiem więcej - większość płyt głównych nie ma możliwości zmiany magistrali na 200.
Wystarczy, że zmieni sam system i już zauważy różnicę

Pozdrawiam
Wystarczy, że zmieni sam system...
W sensie przeinstaluje
W sensie przeinstaluje

Pozdrawiam
...cos zes pewu namieszal...
Fakt.
Wymieni - znaczy się postawi system od podstaw jeszcze raz, bez ogonów. Osobiście nie pamiętam już rzeczone Win95
Fakt.
Wymieni - znaczy się postawi system od podstaw jeszcze raz, bez ogonów. Osobiście nie pamiętam już rzeczone Win95

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS