MOTU Timepiece II - problem
Proszę pomocy. Nie potrafię skonfigurować tego interface do pacy Windows XP... Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak tego dokonać?
Z góry wielce dziękuję za pomoc- jestem zielony w tym temacie. A i nie posiadam manula do tego urządzenia :(
Z góry wielce dziękuję za pomoc- jestem zielony w tym temacie. A i nie posiadam manula do tego urządzenia :(
Re: MOTU Timepiece II - problem
...Proszę pomocy. Nie potrafię skonfigurować tego interface do pacy Windows XP...
Chodzi Ci o stara wersje z LPT? Jesli tak, to obawiam sie ze nie bedzie milo...
Chodzi Ci o stara wersje z LPT? Jesli tak, to obawiam sie ze nie bedzie milo...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Tak właśnie o tą wersję mi chodziło. Czyli rozumiem, że raczej jest niemożliwe?
...Tak właśnie o tą wersję mi chodziło. Czyli rozumiem, że raczej jest niemożliwe?...
Jesli znajdziesz sterownik, to daj znac
tez mi sie przyda.
Mozesz probowac instalacje na systemie postawionym w trybie Standard PC i odpowiednio ustawiajac opcje obslugi LPT w XP. Jest to opisane gdzies w FAQ na na MOTU. Ale nie spodziewaj sie sukcesow
Zdaje sie, ze na witrynie producenta ta starsza wersja z LPT w ogole nie istnieje ("od zawsze produkowali z USB"
). A przeciez nie moze istniec support do czegos, co nie istnieje
Taki extra synchronizator, i go pogrzebali bez slowa...
Jesli znajdziesz sterownik, to daj znac

Mozesz probowac instalacje na systemie postawionym w trybie Standard PC i odpowiednio ustawiajac opcje obslugi LPT w XP. Jest to opisane gdzies w FAQ na na MOTU. Ale nie spodziewaj sie sukcesow

Zdaje sie, ze na witrynie producenta ta starsza wersja z LPT w ogole nie istnieje ("od zawsze produkowali z USB"

Taki extra synchronizator, i go pogrzebali bez slowa...
Po zarejestrowaniu się na stronie MOTU w dziale Download można znaleźć uniwersalny sterownik WDM do urządzeń MIDI, który pod WindowsXP współpracuje z urządzeniami podłączanymi przez USB i port równoległy (drukarki). Sprawdzone, u mnie działa.
...Po zarejestrowaniu się na stronie MOTU w dziale Download można znaleźć uniwersalny sterownik WDM do urządzeń MIDI, który pod WindowsXP współpracuje z urządzeniami podłączanymi przez USB i port równoległy (drukarki). Sprawdzone, u mnie działa....
U mnie nie dzialal, podchodzilem dwa razy do problemu, ale to bylo dosc dawno temu. Moze teraz jest nowsza wersja. Sprawdze.
U mnie nie dzialal, podchodzilem dwa razy do problemu, ale to bylo dosc dawno temu. Moze teraz jest nowsza wersja. Sprawdze.
......Po zarejestrowaniu się na stronie MOTU w dziale Download można znaleźć uniwersalny sterownik WDM do urządzeń MIDI, który pod WindowsXP współpracuje z urządzeniami podłączanymi przez USB i port równoległy (drukarki). Sprawdzone, u mnie działa....
No tak, ale ja mam port w Audiophile 2496 i nie umiem tego skonfigurować. Może inaczej: pewnie źle też coś podłączam.
Jak prawidłowo podłączyć midi interface? Na przednim panelu midi interface mam 2 wejścia midi: IN i OUT. To podłączam kablami do karty tak?
No tak, ale ja mam port w Audiophile 2496 i nie umiem tego skonfigurować. Może inaczej: pewnie źle też coś podłączam.
Jak prawidłowo podłączyć midi interface? Na przednim panelu midi interface mam 2 wejścia midi: IN i OUT. To podłączam kablami do karty tak?
...
Tosmy sobie pogadali...
Jesli chodzi o MIDI, nie jest potrzebna wspolpraca z komputerem Timepiece pracuje samodzielnie nawet w przypadku pracy z synchro SMPTE. Napisz, ile w ogole masz tych sygnalow MIDI i co chcesz uzyskac.
...
Tosmy sobie pogadali...
Jesli chodzi o MIDI, nie jest potrzebna wspolpraca z komputerem Timepiece pracuje samodzielnie nawet w przypadku pracy z synchro SMPTE. Napisz, ile w ogole masz tych sygnalow MIDI i co chcesz uzyskac.
Mam 4 instrumenty: Yamahę Qs300, Nova II, JP-8000, A-Station i chciałbym abym mógł korzystać naraz ze wszystkich np. w Cubase Sx. Niestety, ale CSX nie widzi moich instrumentów, czyli wychodzi na to, że midi interface nie śle dalej sygnału...
...Mam 4 instrumenty: Yamahę Qs300, Nova II, JP-8000, A-Station i chciałbym abym mógł korzystać naraz ze wszystkich np. w Cubase Sx. Niestety, ale CSX nie widzi moich instrumentów, czyli wychodzi na to, że midi interface nie śle dalej sygnału......
1. Rejestrujesz się na MOTU i ściągasz driver do MTP II (WDM, działa pod XP)
2. Podłączasz MTP II do złącza LPT, instalujesz sterownik
3. Podłączasz każdy synth osobno do MTP II (czyli QS300 do midi in/out 1, Nova II do midi in/out 2, itd.)
4. Powinno działać w Cubase SX.
Możesz też podłączyć je kaskadowo do Audiophile (poprzez MIDI TROUGH) ale wówczas masz tylko 16 kanałów MIDI do rozdzielenia pomiędzy 4 syntezatory.
Nie podłączaj MTP II do Audiophile - to bez sensu jest.
Pozdrawiam,
Maciej R.
1. Rejestrujesz się na MOTU i ściągasz driver do MTP II (WDM, działa pod XP)
2. Podłączasz MTP II do złącza LPT, instalujesz sterownik
3. Podłączasz każdy synth osobno do MTP II (czyli QS300 do midi in/out 1, Nova II do midi in/out 2, itd.)
4. Powinno działać w Cubase SX.
Możesz też podłączyć je kaskadowo do Audiophile (poprzez MIDI TROUGH) ale wówczas masz tylko 16 kanałów MIDI do rozdzielenia pomiędzy 4 syntezatory.
Nie podłączaj MTP II do Audiophile - to bez sensu jest.
Pozdrawiam,
Maciej R.