Hypersonic jako "stand-alone"?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Elfuello
Hypersonic jako "stand-alone"?

Post autor: Elfuello » piątek 03 lut 2006, 01:05

Bo denerwuje mnie już obsługa instrumentów VST tj. Absynth, Hypersonic,Drumkit F.H. itd. Aby usłyszeć jakikolwiek dźwięk korzystając z interfejsu MIDI pod USB to katastrofa. Te same aplikacje jako stand-alone działają bezproblemowo. Już w Samplitude kombinuję, zmieniam na ACTIVE, program rozpoznaje informacje płynące z mojego klawisza, ale ni chu chu Hypersonic nie chce zagrać. No a nie mam zamiaru isntalować CUBASE (w którym bez problemu się korzystało z wyżej wymienionych wtyczek). Chcę jakiś mały programik, który potrafi otworzyć takiego Hypersonica,korzystający oczywiście z ASIO. Powstało w ogóle coś takiego?!
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Awatar użytkownika
flove

Re: Hypersonic jako "stand-alone"?

Post autor: flove » piątek 03 lut 2006, 01:13

...Bo denerwuje mnie już obsługa instrumentów VST tj. Absynth, Hypersonic,Drumkit F.H. itd. Aby usłyszeć jakikolwiek dźwięk korzystając z interfejsu MIDI pod USB to katastrofa. Te same aplikacje jako stand-alone działają bezproblemowo. Już w Samplitude kombinuję, zmieniam na ACTIVE, program rozpoznaje informacje płynące z mojego klawisza, ale ni chu chu Hypersonic nie chce zagrać. No a nie mam zamiaru isntalować CUBASE (w którym bez problemu się korzystało z wyżej wymienionych wtyczek). Chcę jakiś mały programik, który potrafi otworzyć takiego Hypersonica,korzystający oczywiście z ASIO. Powstało w ogóle coś takiego?!

...

proponuje V-stack Steinberga ... cos jak Cubase bez edycji z samym mixerem, insertami itd ... pozwala wpiac zwylky instr.vst i grac kontrolerem ...

Pozdr!

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » piątek 03 lut 2006, 01:44

a ja polecam jeszcze mniejszy Xlutop Chainer

http://www.xlutop.com/

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » piątek 03 lut 2006, 02:13

...a ja polecam jeszcze mniejszy Xlutop Chainer

http://www.xlutop.com/

Pozdrawiam

...

Wspaniałe jest to forum:) Już się obawiałem, że dostanę info gdzieś nad ranem...a tu mogę już teraz nareszcie spokojnie pracować bez zgrzytów:))

Świetny program!!! W Samplitude mam osadzony ASIO, a w Chainerze ASIO4ALL, który bardzo sprawnie i dobrze radzi sobie z DirectSound:) Dzięki temu nagrywam elegancko w Samplitude, a gram na isntrumentach w tym drugim. A dlaczego ASIO4ALL? Ano dlatego, że te VSTi mają czasem tendencję do wywalenia się do pulpitu i wtedy tradycyjne ASIO jest całkowicie zablokowane i trzeba resetować komputer.A przy ASIO4ALL wystarczy zapuścić program od początku i wszystko działa:) To tak może dla Was, może się przyda podpowiedź;)
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

effect

Post autor: effect » piątek 03 lut 2006, 09:16

Apropos Hypersonica, mam potworne problemy z zainstalowaniem

wyskakuje ciagle ten sam błąd, moge prosić o pomoc, osób które już używają i będę miały sugestie lub wskazówke co robie źle :( ?

Pozdrawiam

ps. tak wygląda ten błąd -

http://rusinst.uni.lodz.pl

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 03 lut 2006, 14:39

...Apropos Hypersonica, mam potworne problemy z zainstalowaniem

wyskakuje ciagle ten sam błąd, moge prosić o pomoc, osób które już używają i będę miały sugestie lub wskazówke co robie źle :( ?

Pozdrawiam

ps. tak wygląda ten błąd -

http://rusinst.uni.lodz.pl...

To robisz źle, że nie masz cierpliwości :>

"Proszę zaczekać chwilę, aż Instalator zainstaluje Steinberg Hypersonic 2 na Twoim komputerze"...

Potworny problem :)

Redakcja

Post autor: Redakcja » piątek 03 lut 2006, 15:10

...ps. tak wygląda ten błąd...

Napiszę coś, co niekoniecznie spodoba się koledze effect.

Wykształcenie jest sprawą ważną i szkoda byłoby je zaprzepaścić przez totalną głupotę, na własne życzenie.

Niestety "poszły konie po betonie", a co za tym idzie admin Instytutu (i oby tylko on) wyjaśni rzecz bardzo dokładnie koledze, a także prawdopodobnie (niestety) i kilku innym użytkownikom naszego forum.

Przykro nam, lecz jesteśmy prawnie zobowiązani do interwencji.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Zablokowany