Cubase System4 na USB - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
delorjan
Re: Cubase System4 na USB - problem

Post autor: delorjan » poniedziałek 30 sty 2006, 19:30

Ja mam podobny problem... Mam tymczasowo ESI U24. Laptop Acer TravelMate 250, PIV 2,6GHz, 512MB ramu (w przyszłym miesiącu bedzie 1024...). Dysk twardy WD 80GB 5400rpm. Windows XP bez SP2. Na komputerze tylko muzyczne aplikacje i drivery. Przy nagrywaniu mam podobny problem, co kolega. Najdziwniejsze jednak dla mnie jest to, że nawet przy odtwarzaniu w Winampie wave, czy mp3 czasami zdarza mu się przerywać odtwarzane audio... Po prostu tak jakby się ciął... Jednak to nie możliwe, przy tej konfiguracji nie powinno mieć prawa się coś takiego dziać... Zużycie procesora podczas odtwarzania muzyki 0%, ramu też pewnie jakoś gigantycznie nie zabiera :P Na gracie z AC97', PII i 64mb płynniej odtwarza muzyke... Co zrobić? :(

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » poniedziałek 30 sty 2006, 19:32

przy tej konfiguracji nie powinno mieć prawa się coś takiego dziać...

Przepraszam za rażący błąd stylistyczny :) To z pośpiechu... Oczywiście "przy tej konfiguracji nie powinno się coś takiego dziać" :)

Awatar użytkownika
bruce_lee
Kontakt:

Post autor: bruce_lee » poniedziałek 30 sty 2006, 19:56

...Ja mam podobny problem... Mam tymczasowo ESI U24. Laptop Acer TravelMate 250, PIV 2,6GHz, 512MB ramu (w przyszłym miesiącu bedzie 1024...). Dysk twardy WD 80GB 5400rpm. Windows XP bez SP2. Na komputerze tylko muzyczne aplikacje i drivery. Przy nagrywaniu mam podobny problem, co kolega. Najdziwniejsze jednak dla mnie jest to, że nawet przy odtwarzaniu w Winampie wave, czy mp3 czasami zdarza mu się przerywać odtwarzane audio... Po prostu tak jakby się ciął... Jednak to nie możliwe, przy tej konfiguracji nie powinno mieć prawa się coś takiego dziać... Zużycie procesora podczas odtwarzania muzyki 0%, ramu też pewnie jakoś gigantycznie nie zabiera :P Na gracie z AC97', PII i 64mb płynniej odtwarza muzyke... Co zrobić? :( ...

a próbowałeś odtwarzać muzykę w winampie na sterownikach karty zintegrowanej? może problem leży w porcie usb albo samej karcie?
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » poniedziałek 30 sty 2006, 20:25

......Ja mam podobny problem... Mam tymczasowo ESI U24. Laptop Acer TravelMate 250, PIV 2,6GHz, 512MB ramu (w przyszłym miesiącu bedzie 1024...). Dysk twardy WD 80GB 5400rpm. Windows XP bez SP2. Na komputerze tylko muzyczne aplikacje i drivery. Przy nagrywaniu mam podobny problem, co kolega. Najdziwniejsze jednak dla mnie jest to, że nawet przy odtwarzaniu w Winampie wave, czy mp3 czasami zdarza mu się przerywać odtwarzane audio... Po prostu tak jakby się ciął... Jednak to nie możliwe, przy tej konfiguracji nie powinno mieć prawa się coś takiego dziać... Zużycie procesora podczas odtwarzania muzyki 0%, ramu też pewnie jakoś gigantycznie nie zabiera :P Na gracie z AC97', PII i 64mb płynniej odtwarza muzyke... Co zrobić? :( ...

a próbowałeś odtwarzać muzykę w winampie na sterownikach karty zintegrowanej? może problem leży w porcie usb albo samej karcie?...

Własnie na zintegrowanej wszystko jest w porządku... Tylko wiadomo jakiej jakości są przetworniki... Port chyba działa ok, bo inne urządzenia niegdy nie sprawiają problemu... Przymierzam się do zakupu M-audio Audiophile, Quattro albo ESI U46, tylko boje się że bedzie to samo... Chociaz z tego co pamietam kiedys, kiedy uzywalem tej karty na stacjonarnym Athlonie 900, 256 ramu to wszystko było ok...

Bolbou
Kontakt:

Post autor: Bolbou » poniedziałek 30 sty 2006, 23:04

Witam

Ja ściągnąłem nowe sterowniki i firmware ze strony, zainstalowałem wszystko na razie na desktopie... i wydaje się być to lekarstwem.... :) jak na razie działa ok... choć czaaaasem zdarzy się minimalny trzask ale przynamniej nie zrywa sie ... co jeszcze można dopracować?

pzdr

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » poniedziałek 30 sty 2006, 23:10

...Witam

Ja ściągnąłem nowe sterowniki i firmware ze strony, zainstalowałem wszystko na razie na desktopie... i wydaje się być to lekarstwem.... :) jak na razie działa ok... choć czaaaasem zdarzy się minimalny trzask ale przynamniej nie zrywa sie ... co jeszcze można dopracować?

pzdr...

zwiększyć latencję

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Bolbou
Kontakt:

Post autor: Bolbou » poniedziałek 30 sty 2006, 23:18

zwiększyć latencję

Pozdro

Groover...

więc, na laptopie już chula zawodowo... :) ma latencje in 15ms out 153ms większej sie nie da... :)

Dzięki wszystkim za pomoc

Pozdrawiam serdecznie

ODPOWIEDZ