MIDI -> USB

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Vibra
MIDI -> USB

Post autor: Vibra » niedziela 29 sty 2006, 20:18

Mam pytanie czy istnieje jakies urzadzenie, ktore dziala jako przejscie z midi do usb?

Fant

Re: MIDI -> USB

Post autor: Fant » niedziela 29 sty 2006, 20:21

...Mam pytanie czy istnieje jakies urzadzenie, ktore dziala jako przejscie z midi do usb?...

[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » niedziela 29 sty 2006, 20:22

Istnieje, np. tutaj

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » niedziela 29 sty 2006, 21:49

Kurcze.......... Przepraszam, az sam sie sobie dziwie za tak glupie pytanie:)

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » niedziela 29 sty 2006, 21:51

...Kurcze.......... Przepraszam, az sam sie sobie dziwie za tak glupie pytanie:)...

Kto pyta nie błądzi :) Gdybyś Ty wiedział ile ja w życiu zadałem podobnych pytań

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » poniedziałek 30 sty 2006, 10:29

Generalnie chodzilo mi o to ze moj sterownik midi posiada tylko wyjscie midi. Zapisujac jego ustawienia musialbym kupic jakis czytnik dyskietek.Mozna zapisac dane na komputer,ale na scenie go nie uzywam i przy utracie danych nie wiem co zrobic.Myslalem o tym ze moze wychodzac przez USB mozna podlaczyc jakas pamiec Flash i tam to zapisac ale to tez raczej nie wypali.Chyba bedzie trzeba kupic czytnik dyskietek.

KYMY

Post autor: KYMY » poniedziałek 30 sty 2006, 13:33

...Generalnie chodzilo mi o to ze moj sterownik midi posiada tylko wyjscie midi. Zapisujac jego ustawienia musialbym kupic jakis czytnik dyskietek.Mozna zapisac dane na komputer,ale na scenie go nie uzywam i przy utracie danych nie wiem co zrobic.Myslalem o tym ze moze wychodzac przez USB mozna podlaczyc jakas pamiec Flash i tam to zapisac ale to tez raczej nie wypali.Chyba bedzie trzeba kupic czytnik dyskietek....

Ale czemu miałbyś stracić ustawienia- przecież chyba można zapisać kilka banków w pamięci sterownika?

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » poniedziałek 30 sty 2006, 14:11

No mozna zapisac 127 swoich ustawien. Klopot z tym ze czasem instrument sie wiesza i potrzebny jest reset. Za czym idzie w ponowne ustawianie kazdego setupa. Drugi klopot jest taki ze za chwile zacznie brakowac setupow, a tak by mozna bylo je zapisac i w razie czego zczytac do instrumentu.

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 30 sty 2006, 15:19

...No mozna zapisac 127 swoich ustawien. Klopot z tym ze czasem instrument sie wiesza i potrzebny jest reset. Za czym idzie w ponowne ustawianie kazdego setupa. Drugi klopot jest taki ze za chwile zacznie brakowac setupow, a tak by mozna bylo je zapisac i w razie czego zczytac do instrumentu....

Nie podałeś co to za kontroler. Jeśli jednak nie ma wejścia MIDI to w żaden sposób nie załadujesz do niego ustawień nie korzystając przy tym z komputera (przez USB).
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » poniedziałek 30 sty 2006, 16:15

Instrument ma midi in i out;) A instrument to malletKat

http://www.alternatemode.com/malletkat_main.shtml

ODPOWIEDZ