Wzmacniacz słuchawkowy
Jaki jest najlepszy najprostszy z 1 wyjściem wzmacniacz słuchawkowy?
Na forum opinie przeważają za wzmacniaczami na 8 lub 12 wejść na słuchawki a ja poszukuje najprostszego bardzo dobrej jakości wzmacniacza.Nie potrzebuje słuchać na12 słuchawkach naraz.Za takie skomplikowane ustrojstwo czeba więcej zapłacić.
Nie moge znaleźć zwykłego dobrego wzmacniacza z jednym wyjściem?
Coś lepszego od wyjścia w mikserze i wyjścia w zwykłym wzmacniaczu?
Na forum opinie przeważają za wzmacniaczami na 8 lub 12 wejść na słuchawki a ja poszukuje najprostszego bardzo dobrej jakości wzmacniacza.Nie potrzebuje słuchać na12 słuchawkach naraz.Za takie skomplikowane ustrojstwo czeba więcej zapłacić.
Coś lepszego od wyjścia w mikserze i wyjścia w zwykłym wzmacniaczu?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Re: Wzmacniacz słuchawkowy
...Jaki jest najlepszy najprostszy z 1 wyjściem wzmacniacz słuchawkowy?
Coś lepszego od wyjścia w mikserze i wyjścia w zwykłym wzmacniaczu?...
przyznam szczerze że swego czasu szukałem takiego preampa słuchawkowego na 2 wyjścia i nie mogłem jakoś znaleźć ... :/ ostatecznie kupiłem omnitronica lh-030 ( 4 wyjścia ) i on sprawuje się dość dobrze - koszt ok. 190 zł.
poszukaj może po sklepach inetrnetowych, może coś znajdziesz ...
przyznam szczerze że swego czasu szukałem takiego preampa słuchawkowego na 2 wyjścia i nie mogłem jakoś znaleźć ... :/ ostatecznie kupiłem omnitronica lh-030 ( 4 wyjścia ) i on sprawuje się dość dobrze - koszt ok. 190 zł.
poszukaj może po sklepach inetrnetowych, może coś znajdziesz ...
poszukaj może po sklepach inetrnetowych, może coś znajdziesz ... ...
znalazłem coś takiego:
RED MICRO-AMP
Czy jest to coś warte?
znalazłem coś takiego:
RED MICRO-AMP
Czy jest to coś warte?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
przyznam szczerze że swego czasu szukałem takiego preampa słuchawkowego
Nie chciałbym się czepiać słówek, może to tylko literówka, ale nazwanie wzmacniacza słuchawkowego preampem to odwrócenie jego zastosowania :). Przykładowa kolejność: mikrofon->preamp->rejestrator->wzm.słuchawkowy->głośniki(słucwawki). A nie odwrotnie :)
Pozdrawiam
Nie chciałbym się czepiać słówek, może to tylko literówka, ale nazwanie wzmacniacza słuchawkowego preampem to odwrócenie jego zastosowania :). Przykładowa kolejność: mikrofon->preamp->rejestrator->wzm.słuchawkowy->głośniki(słucwawki). A nie odwrotnie :)
Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki
Ja używam takiego: http://www.thomann.de/thoiw2_millenium_hp1_headphone_amp_prodinfo.html
Tanie i solidne.
Tanie i solidne.
Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
Hmm... widzialem jakies audiofilskie wzmacniacze sluchawkowe z jednym wyjsciem, sprobuj poszukac, moze cos sie nada...
...przyznam szczerze że swego czasu szukałem takiego preampa słuchawkowego
Pozdrawiam...
właśnie skończyłem się biczować pokrzywami za to przejęzyczenie ;)
Pozdrawiam...
właśnie skończyłem się biczować pokrzywami za to przejęzyczenie ;)
Witam, jestem nowy, to się przedstawię.
Normalnie zajmuję się całkiem czymś innym niż muzyka, moją jednak pasją i dość późno zrealizowanym marzeniem jest gra na perkusji.
Jeżeli ktoś chce więcej, proszę pytać.
Jestem tu bo zainteresował mnie Wasz temat, chciałbym wiedzieć, jak duże jest ryzyko, spalenia słuchawek przez omawiane przez Was wzmacniacze. Potrzebuję takiego rozwiązania do wzmocnienia dźwięku metronomu,w tym celu planuję też zakup dość dobrych słuchawek, jeżeli coś by im się stało to przecież bym się pociął...

Normalnie zajmuję się całkiem czymś innym niż muzyka, moją jednak pasją i dość późno zrealizowanym marzeniem jest gra na perkusji.
Jeżeli ktoś chce więcej, proszę pytać.
Jestem tu bo zainteresował mnie Wasz temat, chciałbym wiedzieć, jak duże jest ryzyko, spalenia słuchawek przez omawiane przez Was wzmacniacze. Potrzebuję takiego rozwiązania do wzmocnienia dźwięku metronomu,w tym celu planuję też zakup dość dobrych słuchawek, jeżeli coś by im się stało to przecież bym się pociął...
Nie ma niczego lepszego. Wzmacniacze słuchawkowe są stosowane po to, aby można było podłączyć większą ilość słuchawek. Jakość nie jest lepsza od wyjścia w mikserze lub we wzmacniaczu.
Są też pewnie jakieś urządzenia audiofilskie, ale drogie.
Nie ma niczego lepszego. Wzmacniacze słuchawkowe są stosowane po to, aby można było podłączyć większą ilość słuchawek. Jakość nie jest lepsza od wyjścia w mikserze lub we wzmacniaczu.
Są też pewnie jakieś urządzenia audiofilskie, ale drogie.
reżyser dźwięku, rencista
mozesz sprobowac na www.hi-head.com, ale najtanszy pro-ject to 778.36pln...