Samplitude wiesza się pod WinXP
zainstaluj sterowniki od karty w trybie awaryjnym korzystając z konta administratora i daj znać czy poszło.
pozdrawiam
dzięki , zrobię to i dam znać,
obecnie jestem w szkole , popołudniu będę dalej męczył temat,
pozdrawiam
[addsig]
Re: Samplitude wiesza się pod WinXP
dzięki , zrobię to i dam znać,
pozdrawiam
...
A jak nie pomoże, to napisz do supportu Mariana. Już kilka razy pisałem i zawsze bez problemu kompetentnie pomagali.
pozdrawiam
...
A jak nie pomoże, to napisz do supportu Mariana. Już kilka razy pisałem i zawsze bez problemu kompetentnie pomagali.
UDAŁO SIĘ !!!
Sterowniki zainstalowane od nowa.
Dla 2 kart pokolei.
Ustawienie card1 master a card2 slave.
Uaktywnienie MME w ustawieniach sterownika.
I działa, nie wiesza się!
Tylko nie do konca mam świadomosc co zrobiłem, o co chodzi z MME, oraz jak powinna byc ustawiona reszta tzn. ja mam 1 master 2 slave oraz reszta rec i out w ustawieniach na sync-bus, czy tak powinno byc?
Ale działa i moge pracowac, DZIEKI !!!
Jurek
[addsig]
Sterowniki zainstalowane od nowa.
Dla 2 kart pokolei.
Ustawienie card1 master a card2 slave.
Uaktywnienie MME w ustawieniach sterownika.
I działa, nie wiesza się!
Tylko nie do konca mam świadomosc co zrobiłem, o co chodzi z MME, oraz jak powinna byc ustawiona reszta tzn. ja mam 1 master 2 slave oraz reszta rec i out w ustawieniach na sync-bus, czy tak powinno byc?
Ale działa i moge pracowac, DZIEKI !!!
Jurek
[addsig]
Tylko nie do konca mam świadomosc co zrobiłem, o co chodzi z MME,
to taki tryb bezpośredniego dostępu do karty dźwiękowej, z pominięciem całej otoczki windowsowej. W tym trybie system działa o wiele wydajniej niż w WDM. Musisz tylko pamiętać, żeby w Samplitude wybrać odpowiednie urządzenia do nagrywania/odtwarzania (takie z dopiskiem MME)
oraz jak powinna byc ustawiona reszta tzn. ja mam 1 master 2 slave oraz reszta rec i out w ustawieniach na sync-bus, czy tak powinno byc?
tak.
Jeżeli jednak używasz tylko jednej karty, to polecałbym raczej ASIO
to taki tryb bezpośredniego dostępu do karty dźwiękowej, z pominięciem całej otoczki windowsowej. W tym trybie system działa o wiele wydajniej niż w WDM. Musisz tylko pamiętać, żeby w Samplitude wybrać odpowiednie urządzenia do nagrywania/odtwarzania (takie z dopiskiem MME)
oraz jak powinna byc ustawiona reszta tzn. ja mam 1 master 2 slave oraz reszta rec i out w ustawieniach na sync-bus, czy tak powinno byc?
tak.
Jeżeli jednak używasz tylko jednej karty, to polecałbym raczej ASIO
.................... Musisz tylko pamiętać, żeby w Samplitude wybrać odpowiednie urządzenia do nagrywania/odtwarzania (takie z dopiskiem MME).............
Zgadza sie, po uaktywnieniu MME w ustawieniach sterownika
w Samplitude pojawiły sie "nowe" urzadzenia audio z dopiskiem MME z których korzystam i to działa.
Mam na stałe 2 karty Siena i do nich leca sygnały z 16 preampów miksera Tascam M-2600 itd, itd.
A czy w Samplitude mozna jakos automatycznie przypisac 16 kanałów wirtualnych 16-tu urzadzeniom audio, aby nie trzeba bylo ręcznie ustawiac kolejnych 16 pozycji ?
Pozdrawiam.
[addsig]
Zgadza sie, po uaktywnieniu MME w ustawieniach sterownika
w Samplitude pojawiły sie "nowe" urzadzenia audio z dopiskiem MME z których korzystam i to działa.
Mam na stałe 2 karty Siena i do nich leca sygnały z 16 preampów miksera Tascam M-2600 itd, itd.
A czy w Samplitude mozna jakos automatycznie przypisac 16 kanałów wirtualnych 16-tu urzadzeniom audio, aby nie trzeba bylo ręcznie ustawiac kolejnych 16 pozycji ?
Pozdrawiam.
[addsig]
Przy tworzeniu nowego projektu jest chyba taki szablon (template), który automatycznie przypisuje kolejne urządzenia do kolejnych wirtualnych śladów
Przy tworzeniu nowego projektu jest chyba taki szablon (template), który automatycznie przypisuje kolejne urządzenia do kolejnych wirtualnych śladów