jeszcze trzeba przed tym wejść w devices --> device setup --> VST system link i zrobić "self test" na te wejścia. dopiero wtedy w mixerze pojecia się więcej "IN" (z 2 do 6).
czy napewno dobrze robie? :)
Procedura jest dobra ale to wygląda mi na ASIO w trybie Multimedia.
W oknie VST Multitrack tam gdzie wybiera się sterownik karty, zdecydowanie powinieneś wybrać E-MU ASIO inaczej będą opóźnienia spowodowane pracą w trybie "multimedialnym".
zmieniłem w mixerze wejście na "IN 5" (które w innych driverach nawet nie istnieje - mam tylko 1, 2) i już chyba wszystko jest dobrze.
pytanie - dlaczego na direct/multi IN 2 a na e-mu już IN 5 ? oO...
To akurat się zgadza i wiąże z konfiguracją w mikserze karty (PatchMix). Tam możesz sobie wysłać sygnał na dowolne kanały ASIO.
Kwestia pobawienia się tym i zaznajomieniaz z mikserem PatchMix.
Domyślny projekt bo prawdopodobnie taki masz załadowany ma różnie przyporządkowane wejścia z karty.
Takie jest ustawienie w projekcie domyślnym (1212) Product Default.WEJŚCIE MONO LEWE -> ASIO 1/2 w cubase będzie to IN1 i IN2
WEJŚCIE MONO PRAWE -> ASIO3/4 w cubase będzie to IN3 i IN4
WEJŚCIA CYFROWE SPDIF -> ASIO 5/6 w cubase będzie to IN5 i IN6
WEJŚCIE STEREO L/R -> ASIO 7/8 ... ... IN 7 i IN8
WYJŚCIE Z PROGRAMU CUBASE TRAFIA NA ASIO 31/32 ale to już działa domyślnie i nie trzeba nic kombinować tutaj (choć można :)
No i teraz kwestia włączenia/uaktywnienia tych wejść w Cubase.
Czyli okno VST Input albo F5 i tam aktywujesz poszczególne kanały ASIO w zależności, które z nich są ci potrzebne.
Cubase LE - ASIO driver
Re: Cubase LE - ASIO driver
dzięki wielkie, już wszystko działa.
ostatnio przy F5 nie zauważyłem pozostałych wejść (pokazują się tylko dwa, trzeba zjechać niżej żeby reszte zobaczyć :) ).
ostatnio przy F5 nie zauważyłem pozostałych wejść (pokazują się tylko dwa, trzeba zjechać niżej żeby reszte zobaczyć :) ).