Cubase LE - ASIO driver
mam e-mu 1212m, cubase LE. jestem kompletnym początkującym.
jak ustawiam asio driver na E-MU ASIO, to mixer nie słyszy mikrofonu (na ASIO DirectX Full Duplex i ASIO Multimedia słyszy - tam z kolei są spore opóźnienia).
co może być nie tak?
dzięki.
jak ustawiam asio driver na E-MU ASIO, to mixer nie słyszy mikrofonu (na ASIO DirectX Full Duplex i ASIO Multimedia słyszy - tam z kolei są spore opóźnienia).
co może być nie tak?
dzięki.
Re: Cubase LE - ASIO driver
...mam e-mu 1212m, cubase LE. jestem kompletnym początkującym.
co może być nie tak?
dzięki....
ale jakiego mikrofonu, okresl problem konkretniej????
co może być nie tak?
dzięki....
ale jakiego mikrofonu, okresl problem konkretniej????
dynamiczny (shure beta58). ogólnie mic działa i wszystko jest ok. na innych driverach ładnie nagrywa (poza tym, że jest bardzo duże opóźnienie). tylko na e-mu driver coś nie tak. E-MU Patch Mix DSP słyszy mikrofon. Ale w mixerze w cubase nic nie słychać.
midi działa bez zarzutów.
midi działa bez zarzutów.
troche banalne ale spytam...
ustawiles VST Input w Cubase ?
ustawiles VST Input w Cubase ?
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Własnie wciskasz F5 a potem ACTIVE i po kłopocie
Muzyka + saksofon = wielka pasja
nic nie dało :(
ciągle na directx/multimedia wszystko ładnie (poza opóźnieniami) a na e-mu asio cisza.
ciągle na directx/multimedia wszystko ładnie (poza opóźnieniami) a na e-mu asio cisza.
"edit":
zmieniłem w mixerze wejście na "IN 5" (które w innych driverach nawet nie istnieje - mam tylko 1, 2) i już chyba wszystko jest dobrze.
pytanie - dlaczego na direct/multi IN 2 a na e-mu już IN 5 ? oO
zmieniłem w mixerze wejście na "IN 5" (które w innych driverach nawet nie istnieje - mam tylko 1, 2) i już chyba wszystko jest dobrze.
pytanie - dlaczego na direct/multi IN 2 a na e-mu już IN 5 ? oO
devil ma racje. sprawdź VST Input w Cubase
...
devil ma racje. sprawdź VST Input w Cubase ...
inaczej: zakladka vst connections
devil ma racje. sprawdź VST Input w Cubase ...
inaczej: zakladka vst connections
..."edit":
pytanie - dlaczego na direct/multi IN 2 a na e-mu już IN 5 ? oO...
"edit":
jeszcze trzeba przed tym wejść w devices --> device setup --> VST system link i zrobić "self test" na te wejścia. dopiero wtedy w mixerze pojecia się więcej "IN" (z 2 do 6).
czy napewno dobrze robie? :)
ps. sry za post pod postem. zazwyczaj korzystam z opcji edit..
pytanie - dlaczego na direct/multi IN 2 a na e-mu już IN 5 ? oO...
"edit":
jeszcze trzeba przed tym wejść w devices --> device setup --> VST system link i zrobić "self test" na te wejścia. dopiero wtedy w mixerze pojecia się więcej "IN" (z 2 do 6).
czy napewno dobrze robie? :)
ps. sry za post pod postem. zazwyczaj korzystam z opcji edit..