Steinberg Virtual Bassist

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Leman
Steinberg Virtual Bassist

Post autor: Leman » sobota 21 sty 2006, 10:21

Mam pytanie.

Przy odsluchiwaniu stylow w programie slychac bass, ktory obejmuje wiecej niz tylko jedna oktawe, jednak po zaladowaniu banku brzmien mozna grac tylko dzwiekami na jednej oktawie.

Czy to jest normalne ? Czy da sie cos z tym zrobic moze ? Bo jedna oktawa, to troszke za malo...

Awatar użytkownika
JM

Re: Steinberg Virtual Bassist

Post autor: JM » sobota 21 sty 2006, 15:39

...mozna grac tylko dzwiekami na jednej oktawie. Czy to jest normalne ?...

Nie znam Virtual Bassist, lecz przypuszczam, że w przypadku tego programu to niestety "normalne" - tak jest właśnie w Virtual Guitarist: w każdej oktawie (wybieranej z klawiatury) gra te same sekwencje i dźwięki. Pisałem już tu kiedyś, że to zabawka na parenaście minut, lecz w odpowiedzi okazało się, że dla niektórych program jest "kreatywny".:-?

Lecz nie jest tak źle - akurat ten program umożliwia granie na zaimplementowanych tam brzmieniach, czego brak w Virtual Guitarist. I te brzmienia są prawdziwą wartością tego programu.

Awatar użytkownika
Leman

Post autor: Leman » sobota 21 sty 2006, 16:12

Zgadza sie, wlasnie jest tutaj tak samo, ze wraz z oktawami dzwieki sie powtarzaja...a szkoda, bo brzmienia sa ladne :)

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » sobota 21 sty 2006, 21:51

Pisałem już tu kiedyś, że to zabawka na parenaście minut, lecz w odpowiedzi okazało się, że dla niektórych program jest "kreatywny".:-?

oczywiscie,ze jest kreatywny - wcale nie trzeba korzystac z gotowych sekwencji rytmicznych, mozna je dowolnie ukladac i modyfikowac w coraz to nowe i oryginalne wariacje, ktore dosc znacznie odbiegaja od tego, co program oferuje "na starcie".

pozdrawiam

Sixtus

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » sobota 21 sty 2006, 23:14

...Pisałem już tu kiedyś, że to zabawka na parenaście minut, lecz w odpowiedzi okazało się, że dla niektórych program jest "kreatywny"...

...oczywiscie,ze jest kreatywny - wcale nie trzeba korzystac z gotowych sekwencji rytmicznych, mozna je dowolnie ukladac i modyfikowac w coraz to nowe i oryginalne wariacje...

To co Ty nazywasz kreatywnością (różne układanki z klocyków) ja nazywam zabawą. Kwestia definicji pojęć. Kreatywna dla mnie może być gra muzyka wykorzystującego to narzędzie - prościej, szybciej, niepowtarzalnie i od serca.

Awatar użytkownika
Sixtus

Post autor: Sixtus » niedziela 22 sty 2006, 14:15

To co Ty nazywasz kreatywnością (różne układanki z klocyków) ja nazywam zabawą. Kwestia definicji pojęć. Kreatywna dla mnie może być gra muzyka wykorzystującego to narzędzie - prościej, szybciej, niepowtarzalnie i od serca....

Nic nie przeszkadza temu, zeby kreacja byla zabawa. W muzyce jest to szczegolnie wskazane, ba! -czasem nawet priorytetowe.

pozdrawiam

Sixtus

ODPOWIEDZ