Posiadam pakiet Proteus X (w wersja z nowym oprogramowaniem); interesuje mnie czy można w jakiś sposób połączyć wewnątrz komputera kartę Emu 0404 z posiadaną przeze mnie do tej pory SB Live, po to by uzyskać dodatkowe strip'y w PatchMix DSP pochodzące od SB Live (głównie chodzi mi o mikrofon np. do Skype'a)
Drugi problem to jak mogę podłączyć CD-ROM bezpośrednio do karty 0404 tak jak to miało miejsce w SB Live (są tam gniazda które wyglądają tak jak CD In w SB Live ale mają jakieś inne oznaczenia)
Z góry dzięki, mam nadzieję że nie powtarzam problemu na forum...
Połączenia wewnętrzne Emu 0404
Re: Połączenia wewnętrzne Emu 0404
czy można w jakiś sposób połączyć wewnątrz komputera kartę Emu 0404 z posiadaną przeze mnie do tej pory SB Live, po to by uzyskać dodatkowe strip'y w PatchMix DSP pochodzące od SB Live
Niestety nie ma takiej możliwości. Oprogramowanie EM-U widzi tylko fizyczne wejścia swoich kart, wejścia innych kart na pewno nie będą widoczne w panelu.
Drugi problem to jak mogę podłączyć CD-ROM bezpośrednio do karty 0404 tak jak to miało miejsce w SB Live (są tam gniazda które wyglądają tak jak CD In w SB Live ale mają jakieś inne oznaczenia)
I tutaj też nie będzie sposobu na fizyczne podłączenie CD-ROM do karty.
Obawiam się, że producent tego nie przewidział. Gniazda co prawda są, ale są nie aktywne dla oprogramowania nim sterującego.
Jeżeli korzystasz z Windows XP to po prostu przełącz na cyfrowe odczytywanie z CD-ROM i po sprawie, kabelek jest wtedy zbyteczny a właściwie to połączenie to już przeżytek.
PS. Pracują te karty jednocześnie ? Bo z tego co wiem jest konfilkt pomiędzy sterownikami SBLive! a E-MU. Nie mogą jednocześnie funkcjonować w systemie, a może Tobie się uda
Jak masz kartę zintegrowaną na płycie głównej, to może nada się do rozmówek przez sieć skype.
Niestety nie ma takiej możliwości. Oprogramowanie EM-U widzi tylko fizyczne wejścia swoich kart, wejścia innych kart na pewno nie będą widoczne w panelu.
I tutaj też nie będzie sposobu na fizyczne podłączenie CD-ROM do karty.
Obawiam się, że producent tego nie przewidział. Gniazda co prawda są, ale są nie aktywne dla oprogramowania nim sterującego.
Jeżeli korzystasz z Windows XP to po prostu przełącz na cyfrowe odczytywanie z CD-ROM i po sprawie, kabelek jest wtedy zbyteczny a właściwie to połączenie to już przeżytek.
PS. Pracują te karty jednocześnie ? Bo z tego co wiem jest konfilkt pomiędzy sterownikami SBLive! a E-MU. Nie mogą jednocześnie funkcjonować w systemie, a może Tobie się uda

Jak masz kartę zintegrowaną na płycie głównej, to może nada się do rozmówek przez sieć skype.
karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc
...karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc...
Dziwna opinia: CD w konfiguracji muzycznej to "gowno"!?!?
Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?
Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?
......karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc...
Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?...
Myślę, że Zbyniowi chodziło o to:
"...pochodzące od SB Live (głównie chodzi mi o mikrofon np. do Skype'a) "
A nie o CD...
Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?...
Myślę, że Zbyniowi chodziło o to:
"...pochodzące od SB Live (głównie chodzi mi o mikrofon np. do Skype'a) "
A nie o CD...
Pozdrawiam
Gdzie to się ustawia?
Otwórz Menedżera urządzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy stację dysków CD, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
Zaznacz pole wyboru Włącz cyfrowe odtwarzanie dźwięku CD dla tego urządzenia CD-ROM.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/mp10/faq.aspx
Otwórz Menedżera urządzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy stację dysków CD, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
Zaznacz pole wyboru Włącz cyfrowe odtwarzanie dźwięku CD dla tego urządzenia CD-ROM.
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/mp10/faq.aspx