Połączenia wewnętrzne Emu 0404

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
wojtekk
Połączenia wewnętrzne Emu 0404

Post autor: wojtekk » sobota 21 sty 2006, 21:56

Posiadam pakiet Proteus X (w wersja z nowym oprogramowaniem); interesuje mnie czy można w jakiś sposób połączyć wewnątrz komputera kartę Emu 0404 z posiadaną przeze mnie do tej pory SB Live, po to by uzyskać dodatkowe strip'y w PatchMix DSP pochodzące od SB Live (głównie chodzi mi o mikrofon np. do Skype'a)

Drugi problem to jak mogę podłączyć CD-ROM bezpośrednio do karty 0404 tak jak to miało miejsce w SB Live (są tam gniazda które wyglądają tak jak CD In w SB Live ale mają jakieś inne oznaczenia)

Z góry dzięki, mam nadzieję że nie powtarzam problemu na forum...

WG

Re: Połączenia wewnętrzne Emu 0404

Post autor: WG » sobota 21 sty 2006, 23:38

czy można w jakiś sposób połączyć wewnątrz komputera kartę Emu 0404 z posiadaną przeze mnie do tej pory SB Live, po to by uzyskać dodatkowe strip'y w PatchMix DSP pochodzące od SB Live

Niestety nie ma takiej możliwości. Oprogramowanie EM-U widzi tylko fizyczne wejścia swoich kart, wejścia innych kart na pewno nie będą widoczne w panelu.

Drugi problem to jak mogę podłączyć CD-ROM bezpośrednio do karty 0404 tak jak to miało miejsce w SB Live (są tam gniazda które wyglądają tak jak CD In w SB Live ale mają jakieś inne oznaczenia)

I tutaj też nie będzie sposobu na fizyczne podłączenie CD-ROM do karty.

Obawiam się, że producent tego nie przewidział. Gniazda co prawda są, ale są nie aktywne dla oprogramowania nim sterującego.

Jeżeli korzystasz z Windows XP to po prostu przełącz na cyfrowe odczytywanie z CD-ROM i po sprawie, kabelek jest wtedy zbyteczny a właściwie to połączenie to już przeżytek.

PS. Pracują te karty jednocześnie ? Bo z tego co wiem jest konfilkt pomiędzy sterownikami SBLive! a E-MU. Nie mogą jednocześnie funkcjonować w systemie, a może Tobie się uda

Jak masz kartę zintegrowaną na płycie głównej, to może nada się do rozmówek przez sieć skype.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 22 sty 2006, 03:40

karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » niedziela 22 sty 2006, 13:18

...karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc...

Dziwna opinia: CD w konfiguracji muzycznej to "gowno"!?!?

Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » niedziela 22 sty 2006, 15:48

......karty pro(semi pro)nie sa po to by wspolpracowaly za przeproszeniem z gownem.....miej to na uwadze .....na przyszlosc...

Dziwna opinia: CD w konfiguracji muzycznej to "gowno"!?!?

Wiele kart PRO posiada wewnętrzne gniazda przyłączeniowe, więc jak to jest z tym PRO wg Ciebie?...

Myślę, że Zbyniowi chodziło o to:

"...pochodzące od SB Live (głównie chodzi mi o mikrofon np. do Skype'a) "

A nie o CD...
Pozdrawiam

WG

Post autor: WG » niedziela 22 sty 2006, 23:12

Gdzie to się ustawia?

Otwórz Menedżera urządzeń.

Kliknij prawym przyciskiem myszy stację dysków CD, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

Zaznacz pole wyboru Włącz cyfrowe odtwarzanie dźwięku CD dla tego urządzenia CD-ROM.

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/pl/mp10/faq.aspx

ODPOWIEDZ