Tanie zestawy mikrofonów do perkusji

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Jassio
Tanie zestawy mikrofonów do perkusji

Post autor: Jassio » środa 18 sty 2006, 21:51

Na zakup zestawu mikrofonowego (przede wszystkim do małego studia, rzadko na scenę) mam do wydania 1000zł. Zastanawiam się nad t.bonem oraz Superluxami.

Który polecacie? Znajomy używa Superluksów i jest zadowolony. Ja słyszałem tylko nagranie stopy za pomocą mikrofonu Superluxa i było przyzwoite. Zestawu t-bone'a nie znam(i ma śmiesznie małe overaheady ), i totalnie nie wiem jak brzmi.

Najtanszych zestawów takich jak LD Systems troche boję się ruszać, a moze... jednak warto?
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

TeeR

Re: Tanie zestawy mikrofonów do perkusji

Post autor: TeeR » czwartek 19 sty 2006, 11:57

Polecam rozejrzec sie raczej w ofercie Samsona. Maja ciekawe mikrofoniki do perki z niezla recenzja.

Albo mozesz skompletowac:

- do stopy JTS NX2 - ok. 320zl

- overheady Behringerki C-2 - ok.250 zl

- garnki Samson 3 KIT - ok.450zl.

Do werbla uzyjesz narazie jeden garnkowy dynamik a potem mozesz dokupic cos innego. Zamkniesz sie w 1000 zl.

Awatar użytkownika
mariuszek

Post autor: mariuszek » czwartek 19 sty 2006, 12:02

Zdecydowanie Samson. w najnizszej półce cenowej(bo o takiej tu mowa) sprawdza sie najlepiej.
www.galeria-tbg.pl

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » czwartek 19 sty 2006, 14:20

Znalazłem jeszcze śmiesznie tanio (ale w "promocji") Gatt

Samson... tak widziałem ten zestaw, kiedy był chyba pierwszym takim tanim zestawem. Wtedy też napsaino tę recenzję na e-muzyku. Od tamtego czasu pojawiła się masa konkurencyjnego sprzętu i jak na moje oko to wszystkie one skałdaja sie z tych samych elementów z tej samej słynnej fabryki. Ale potrzebuje potwierdzenia, by miec czyste sumienie :)

A co myślicie o tym Gatt? Jak juz pisałem: boję się tych totalnie tanich mikrofonów, ale... zawsze cena kusi.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

damiano

Post autor: damiano » piątek 20 sty 2006, 17:41

Witam! Ja używam Samosonów i polecam, przyzwoity sprzęt jak na tą cenę

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » piątek 20 sty 2006, 20:37

Potwierdzam, słyszałem zestaw samsonów jak kolegom nagłaśniali koncert. Co prawda hi-hat był realizowany przez sm57 ale reszta to zestaw samsona (siedmioczęściowy). zagrało to nawet.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

ODPOWIEDZ