witam !
Pożyczyłem korga (w dobrej wierze) no i problem jest taki że barwy z zestawu COMBI nie dają znaku życia , nazwy są ale głosu żadnego , barwy w PROG i GM grają bez zarzutu. Zanjomy zastrzega się że nie wchodził do opcji GLOBAL , ale ja już nie wierze bo na dodatek C już nie jest dźwiękiem C - może jest ktoś kto poznał X3 na wylot ? Mam manual w angielskim , ale być moze jest to prosta sprawa - z góry dzięki !
Korg X3
- mr-hammond
Re: Korg X3
...witam !
Pożyczyłem korga (w dobrej wierze) no i problem jest taki że barwy z zestawu COMBI nie dają znaku życia , nazwy są ale głosu żadnego , barwy w PROG i GM grają bez zarzutu. Zanjomy zastrzega się że nie wchodził do opcji GLOBAL , ale ja już nie wierze bo na dodatek C już nie jest dźwiękiem C - może jest ktoś kto poznał X3 na wylot ? Mam manual w angielskim , ale być moze jest to prosta sprawa - z góry dzięki !...
w global jest funkcja load , tzn w x5 tak jest x 3 ma dyskietki ale podejzewam ze powinno byc przywrócenie fabrycznych brzmien .
W X5 był to ekran roboczy 05 A , Dawno go miałem wiec nie pamietam .
Jak to odpalisz to juz wszytko bedzie ustawione .
Kolega zmienił scale w klawiszu albo transpozycje , funkcja 00b w global , a skale to 02 A .
Z 5 lat temu go miałem ,:)
Kolega pozmieniał i myslał ze jak restartnie go to sie przywróci , ehh pewnie dociera rolanda albo yamahe :) i nie wiedział jakie pokłady drzemia w starym małym korgu ;) .
Pożyczyłem korga (w dobrej wierze) no i problem jest taki że barwy z zestawu COMBI nie dają znaku życia , nazwy są ale głosu żadnego , barwy w PROG i GM grają bez zarzutu. Zanjomy zastrzega się że nie wchodził do opcji GLOBAL , ale ja już nie wierze bo na dodatek C już nie jest dźwiękiem C - może jest ktoś kto poznał X3 na wylot ? Mam manual w angielskim , ale być moze jest to prosta sprawa - z góry dzięki !...
w global jest funkcja load , tzn w x5 tak jest x 3 ma dyskietki ale podejzewam ze powinno byc przywrócenie fabrycznych brzmien .
W X5 był to ekran roboczy 05 A , Dawno go miałem wiec nie pamietam .
Jak to odpalisz to juz wszytko bedzie ustawione .
Kolega zmienił scale w klawiszu albo transpozycje , funkcja 00b w global , a skale to 02 A .
Z 5 lat temu go miałem ,:)
Kolega pozmieniał i myslał ze jak restartnie go to sie przywróci , ehh pewnie dociera rolanda albo yamahe :) i nie wiedział jakie pokłady drzemia w starym małym korgu ;) .

...moze jest to prosta sprawa - z góry dzięki !...
- Inicjalizacja: wciśnij przyciski Page Down i 0 podczas załączenia.
- Test ROM: wciśnij przyciski Enter i 7 podczas załączenia.
- Test ROM: wciśnij przyciski Enter i 7 podczas załączenia.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
- Test ROM: wciśnij przyciski Enter i 7 podczas załączenia....
podczas wciśniecia Page down (domyślam sięże chodzi o kursor >/NO) i 0 i zalączenia nic się nie dzieje , przy test ROM na wyświetlaczu pokazuje się wersja softu z datą. Przy wybraniu inicjalizacji poprzez COMBI /EDIT /8C potwierdza że wykonał (dla danej barwy) ale i tak nadal cisza. Może ktoś wie jak przywrócić ustawienia fabryczne ?
podtrzymanie tematu (bo mi zginie w katalogach na dole)
- mr-hammond
...podtrzymanie tematu (bo mi zginie w katalogach na dole)
...
Oczywiscie ale jesli skasuje zawartosc przez inicjalizacje to bedzie miał tak jak teraz czyli skasowane brzmienia .
X5 tak miał ze load przywracał brzmienia ,ale to dlatego ze nie posiadał stacji dysków . Moze spróbuj jakims dyskiem z netu .
Sa strony z brzmieniami fabrycznymi , oraz poszukaj load w globalu .
...
Oczywiscie ale jesli skasuje zawartosc przez inicjalizacje to bedzie miał tak jak teraz czyli skasowane brzmienia .
X5 tak miał ze load przywracał brzmienia ,ale to dlatego ze nie posiadał stacji dysków . Moze spróbuj jakims dyskiem z netu .
Sa strony z brzmieniami fabrycznymi , oraz poszukaj load w globalu .
Sa strony z brzmieniami fabrycznymi , oraz poszukaj load w globalu . ...
mam pliki pcg factory programs , combi , global oraz factory song - no i jeszcze soft X3edit - zobaczymy co z tego będzie , bo sam już nie wiem czy te ustawienia fabryczne można załadować z kompa czy tylko z dyskietki
- mr-hammond
mam pliki pcg factory programs , combi , global oraz factory song - no i jeszcze soft X3edit - zobaczymy co z tego będzie , bo sam już nie wiem czy te ustawienia fabryczne można załadować z kompa czy tylko z dyskietki ...
Zassałem manuala i faktycznie nie ma funkcji z x5 load (przywracania brzmien) , tak wiec najłatwiej bedzie ci z dyskietki załadowac brzmienia .
Jeśli potrafisz z edytora to jasne ze mozesz , tutaj tylko plik sie liczy a z czego załadujesz to juz twoja sprawa
Pozdrawiam i powodzenia zycze :)
Zassałem manuala i faktycznie nie ma funkcji z x5 load (przywracania brzmien) , tak wiec najłatwiej bedzie ci z dyskietki załadowac brzmienia .
Jeśli potrafisz z edytora to jasne ze mozesz , tutaj tylko plik sie liczy a z czego załadujesz to juz twoja sprawa

już po kłopocie , plik zgrałem na dyskietke (pomijam już fakt ile czasu minęło zanim wpadłem że przy formatowaniu na 720 kb trzeba zakleić narożnik - hehehe) , do korga wgrałem bez problemu z floopa , w sumie może trochę i moja wina całego zajścia bo przed pożyczeniem wgrywałem jakieś pojedyńcze brzmienia z kompa i po wgraniu chyba nie zablokowałem dostępu do banków - teraz wszystko już jest ok - dzięki za pomoc