Nowe miksery Behringer XENYX

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Master
Nowe miksery Behringer XENYX

Post autor: Master » czwartek 19 sty 2006, 21:04

Behringer wprowadza na rynek nowe Mmiksery - XENYX , z tego co pisze producent porpawili preampu , EQ , dali nowe EX , oraz wyposazyli w złacze USB ... dal niektorych to moze byc Ciekawa oferta Behringer XENYX

Awatar użytkownika
dejote

Re: Nowe miksery Behringer XENYX

Post autor: dejote » czwartek 19 sty 2006, 21:13

Niewiedzieć czemu nowy behriger przypomina mi Mackie Onyx...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

d.s.records

Post autor: d.s.records » czwartek 19 sty 2006, 21:23

Witam,

Na moje oko czysty mackie onyx:) i jeszcze ta nazwa:P Ciekaw jestem co soba zaprezentuje ten mikserek. jeśli cena byłaby przystępna czemu nie... tak BTW bardzo podoba mi sie ten kształt hebelków....

abproject

Post autor: abproject » czwartek 19 sty 2006, 21:31

...Witam,

Na moje oko czysty mackie onyx:) i jeszcze ta nazwa:P Ciekaw jestem co soba zaprezentuje ten mikserek. jeśli cena byłaby przystępna czemu nie... tak BTW bardzo podoba mi sie ten kształt hebelków.......

cena w Niemczech 428 EU

Popieram wczsniejsze wypowiedzi, podobny do Onyxa 1620, cztery wejscia stereo itd.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 19 sty 2006, 21:40

tak troche podobny do Mckie... tylko cena nie taka wysoka, i jak zerkniecie TUTAj zobaczycie ze nowych mikserów Behringera jest cała masa ,....

Awatar użytkownika
pwojt

Post autor: pwojt » czwartek 19 sty 2006, 22:25

...tak troche podobny do Mckie... tylko cena nie taka wysoka, i jak zerkniecie TUTAj zobaczycie ze nowych mikserów Behringera jest cała masa ,.... ...

http://www.behringer.com/502/index.cfm?lang=ENG

..są i kieszonkowe :)
sound designer -- Larry

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 19 sty 2006, 22:35

...haha, dobre, albo nawet bezczelne

Szykuje sie kolejna afera , z tego wniosek że BOSS/ROLAND sie chyba tylko zbłaźnił

Zadna Afera sie nie szykuje . nikt nie zabroni nikomu korzystac z podobnych kolorów , zreszta z tym podobienstwem to nie tak do konca a raczej z której strony ? moze kolory i to tez srednio na jeza ONYX 1640 a tutaj Behringer XENYX 2442 róznic jest wiecej niz podobieństw .

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » czwartek 19 sty 2006, 22:48

No tak, pełen asortyment. tylko czy to na pewno cos nowego ... moze to tylko nowe kolory ? Zreszta Behringer to najbardziej dynamicznie rozwiajaca sie firma na rynku muzycznym , maja w swojej ofercie wszystko , lepsze lub gorsze ale maja wszystko , ich nowe miksery brzmią bardzo selektywnie , moze nawet ostro , takze jestem ciekawy co to bedzie ... tylko aby nie było z tym tak jak z serią małych urzadzen studyjnych , miało sie pokazac w lipcu , i nadal niema. hmmm. własnie porównuje ich starsze miksery i nowe , STARY UB 2442 tutaj NOWY XENYX 2442 róznice praktycznie zadne, diodki i kolor a tak to raczej to samo.

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 20 sty 2006, 09:27

Bardzo dobra alternatywa w dodatku , posiada złacze USB tylko jak to wszystko działa ? no i jest dopiero w zapowiedziiach behringera ... to moze chwile potrwac

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » sobota 21 sty 2006, 00:32

Mowiac szczerez ja mam kłopoty ze zrozumieniem nazewnictwa tych mikserów , np. 16/22 FX ... co to oznacza, TUTAJ posiada 12 kanałow a 16 imputów, ? a co oznacza 22? co z tego ze ma 16 imputów jak korzystac mozna tylko z 12 , a pozostałe 4 to co ? Behringer dziwnie okresla niektore swoje produkty, czy moze mi ktos wyjasnic, co oznacza 22 ? w tym mikserze? moze to ze ma 2 Auxy i diwe grupy .

ODPOWIEDZ