Stagebox STAGG do studia?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
devil
Stagebox STAGG do studia?

Post autor: devil » poniedziałek 18 kwie 2005, 11:02

Witam.

Czy ktos z Was tego uzywa

http://www.fxmusic.pl/pokaz_opis_staggkable.php?grupa=kable&id=356

chodzi mi o uzycie tego stagebox do wypuszczenia kabli z rezyserki do drugiego pomieszczenia... pytanie glownie o jakosc kabli...

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

makaronix

Re: Stagebox STAGG do studia?

Post autor: makaronix » poniedziałek 18 kwie 2005, 13:20

Wydaje mi sie ze powinno byc dobrze u nas uzywamy czegoś takiego to pewnie to sam tylko nie ma napisu STAGG a kupiliśmuy to w firmie case pack jakość kabli myśle ze jet dobrza poza tym sa to połączenia symteryczne więc jeśli chodzi o zakłócenia to luz, przynajmniej u nas nie ma słyszalnej degradacji sygnału,( no chyba ze zwiniesz pyte na zwoje to wtedy streacisz 5 db na zwoju) )
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

Awatar użytkownika
Che

Post autor: Che » poniedziałek 16 sty 2006, 23:24

...Wydaje mi sie ze powinno byc dobrze u nas uzywamy czegoś takiego to pewnie to sam tylko nie ma napisu STAGG a kupiliśmuy to w firmie case pack jakość kabli myśle ze jet dobrza poza tym sa to połączenia symteryczne więc jeśli chodzi o zakłócenia to luz, przynajmniej u nas nie ma słyszalnej degradacji sygnału,( no chyba ze zwiniesz pyte na zwoje to wtedy streacisz 5 db na zwoju) )...

witam!

A co panowie myślicie o Multicore firmy Sssnake ?? ma służyć do tego samego co w pierwszym poscie. chodzi mi przedewszystkim o jakośc kabla i końcówek do zastosowan mikrofonowych.

Mam na oku jeszcze Cordial. Czy bedzie lepszy??? interesuje mnie 16/4 kanały oraz nie mniej niż 15 m.

Chyba ze jeszcze jakies inne propozycje do ok 1000 zł.

za pomoc z góry dziękuje.

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » wtorek 17 sty 2006, 00:16

A co panowie myślicie o Multicore firmy Sssnake ?

Sssnake jest właśnie t-bone'a
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » wtorek 17 sty 2006, 00:16

Oj, sorry, przecież była mowa o Staggu!
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

TeeR

Post autor: TeeR » wtorek 17 sty 2006, 14:24

A co panowie myślicie o Multicore firmy Sssnake ?

-------------------------------------------------

Szczerze polecam. Mam najnizszy model Sssnake'a - 6ch/10m. Kosztowal niewiele. Mam go od roku i dosc intensywnie uzywalem na scenie. Trzeba przyznac ze sie sprawdzil. O multicorach Thomanna mowi sie ze maja slabe wtyczki, ktore pekaja (w studio - nie dotyczy). Poza tym warto umowic sie z nowym nabytkiem i lutownica na dluzsze spotkanie i poprawic wszystkie styki bo sa polutowane skapo i niechlujnie. Robiac bilans ogolny to nawet zmieniajac wtyki na Neutriki i poswiecajac troche czasu na lutowanie to Sssnake wychodzi duzo taniej w porownaniu z konkurencja (np. wspomnianym Adam Hallem od Case Packa, ktorego tez uzywam [28ch./30m]) Polecam!!!

Awatar użytkownika
Che

Post autor: Che » wtorek 17 sty 2006, 17:49

A powiedzcie mi Panowie jka to jest z samymi kablami w Multicore'ach ?

Czodzi mi o sprawy konstrukcyjne. to znaczy czy każda para żył ma osobny ekran? czy może ekran jest jeden dla wszystkich żył?

TeeR

Post autor: TeeR » środa 18 sty 2006, 12:48

czy każda para żył ma osobny ekran? czy może ekran jest jeden dla wszystkich żył?...

Każda para ma swoj ekran. To wynika z idei polaczen symetrycznych. To tak jakby kilka bardzo cienkich kabli mikrofonowych we wspolnej izolacji.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 18 sty 2006, 12:58

...czy każda para żył ma osobny ekran? czy może ekran jest jeden dla wszystkich żył?...

Każda para ma swoj ekran. To wynika z idei polaczen symetrycznych. To tak jakby kilka bardzo cienkich kabli mikrofonowych we wspolnej izolacji....

Widziałem już "wynalazki" które miały po prostu wiązkę skręconych par w jednym wspólnym oplocie. To może działać, symetria jest zachowana, ekranowanie też, jednak zdecydowanie nie polecam - chyba że nic innego już nie ma

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ