Kolejny dylemat - co kupić?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Davi
Kolejny dylemat - co kupić?

Post autor: Davi » niedziela 15 sty 2006, 15:17

Witam Wszystkich

Juz kilka razy dzieki waszej pomocy moja uwaga zostala skierowana na wiele sprzetow ktorych wczesniej nawet nie znalem badz mniej znalem , dzieliliscie sie doswiadczeniami i spostrzezeniami za to Wam serdecznie dziekuje . Obecie jestem juz posiadaczem karty RME HDSP 9632 , monitorow Dynaudio BM 15 A , preampu SPL Gold Mike 2 , Mikrofonu Groove Tubes GT 57 a takze Rode NT 2 , i wiele innych drobniejszych urzadzen , poza adaptacja akustyki brakuje mi jeszcze 1 urzadzenie badz 2 , ktore pelnily by w moim studio zadania odpowiedzialne za obrubke dynamiczna i efektow

i teraz nie wiem w ktorym kierunku pujsc ? czy zainwestowac w Dopalacz Typu Uad-1 studio Pack warty okolo 800 - 900 $ ktory da mi swietnie napisane algorytmy plus dodatkowa moc obliczeniowa ? czy lepiej zakupic zewnetrzny procesor typu TC Electronic M2000 ? ktory posiada i swietne efekty do obrobki w tym takze dynamiki ?

Moja uwaga zostala skupiona takze na analogowym preampie i procesorze dynamiki : Joemeck Twin-Q plus jakis procesor poglosowy typu TCElectronic M-One XL ? i to tez jest rezwiazanie ktore da mi to czego potrzebuje ? tylez ze moje fundusze niestety sa ograniczone bo do max 1000 $

Prosze powiedzcie czego moge sie spodziewc po tego typu urzadzeniach ? gdzie bede mial wiekrze mozliwosci edycyjne ? ale przedewszystkim ktore urzadzenie po "opanowaniu" moze stac sie bardziej kreatywne ? biorac pod uwage takze a moze przedewszystkim jakosc !

Serdecznie dziekuje za podpowiedzi

Pozdrawiam

R.B.

Re: Kolejny dylemat - co kupić?

Post autor: R.B. » niedziela 15 sty 2006, 23:00

Polecam zdecydowanie z tego co wymieniles UAD -1studio Pack

Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

ODPOWIEDZ