Uszkodzony Compact 4?
Witam! Dzis zauważyłem ze chyba coś nie tak z moim compact4. Problemem jest dziwnie zachowujący się wskaźnik diodowy (niebieskie i bałe diody). Gdy wpuszczam do miksera sygnał o małym natęzeniu wszystko jest ok, jednak gdy zwiększam natężenie, diody od lewego kanału zaczynają gasnąć i miga kontrolka "power", prawy kanał działa dobrze, próbowałem juz wszystkiego i ciągle to samo... Ktoś z Was spotkał się z czymś takim??
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Uszkodzony Compact 4?
...Witam! Dzis zauważyłem ze chyba coś nie tak z moim compact4. Problemem jest dziwnie zachowujący się wskaźnik diodowy (niebieskie i bałe diody). Gdy wpuszczam do miksera sygnał o małym natęzeniu wszystko jest ok, jednak gdy zwiększam natężenie, diody od lewego kanału zaczynają gasnąć i miga kontrolka "power", prawy kanał działa dobrze, próbowałem juz wszystkiego i ciągle to samo... Ktoś z Was spotkał się z czymś takim??...
Miałem dokładnie tak samo, przyczyną okazał się wadliwy zasilacz. Po wymianie na nowy wszystko jest OK.
Miałem dokładnie tak samo, przyczyną okazał się wadliwy zasilacz. Po wymianie na nowy wszystko jest OK.
Pozdrawiam
a co mam zrobic jak czeszczy mi w glosnikach gdy przekrecam glowna galke glosnosci MONITOR z puszczona muzyka lub nawet bez!?
spotaliscie sie z czyms takim?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-->Par Excellence<--
...a co mam zrobic jak czeszczy mi w glosnikach gdy przekrecam glowna galke glosnosci MONITOR z puszczona muzyka lub nawet bez!?
Pozdrawiam...
Najpierw proponuję zapoznać się ze Słownikiem Języka Polskiego.
"czeszczy" - nie mam pojęcia co to znaczy, "trzeszczy" owszem, ale "czeszczy" jakoś nie bardzo... trzaski to prawdopodobnie wina zużytego potencjometru.
Pozdrawiam...
Najpierw proponuję zapoznać się ze Słownikiem Języka Polskiego.
"czeszczy" - nie mam pojęcia co to znaczy, "trzeszczy" owszem, ale "czeszczy" jakoś nie bardzo... trzaski to prawdopodobnie wina zużytego potencjometru.
Pozdrawiam
A ja mam takie pytania:
1. Czy na dłuższą mętę używanie tego wadliwego zasilacza może mieć jakiś negatywny wpływ na mikser?
2. Czy można zastąpić wadliwy zasilacz złykłym 12 V stabilizowanym zasilaczem?
1. Czy na dłuższą mętę używanie tego wadliwego zasilacza może mieć jakiś negatywny wpływ na mikser?
2. Czy można zastąpić wadliwy zasilacz złykłym 12 V stabilizowanym zasilaczem?
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
...A ja mam takie pytania:
2. Czy można zastąpić wadliwy zasilacz złykłym 12 V stabilizowanym zasilaczem?...
Ad. 1 Może
Ad. 2 Można
2. Czy można zastąpić wadliwy zasilacz złykłym 12 V stabilizowanym zasilaczem?...
Ad. 1 Może
Ad. 2 Można

Pozdrawiam
Ad. 1 Może
Ad. 2 Można
...
Zapomniałbym - u mnie na zwykłym zasilaczu 12V na +Phantom było zaledwie +40V i mikrofon bardziej szumiał. Dopiero przy zasilaczu 15V było pełne 48V na Phantomie.
Ad. 2 Można

Zapomniałbym - u mnie na zwykłym zasilaczu 12V na +Phantom było zaledwie +40V i mikrofon bardziej szumiał. Dopiero przy zasilaczu 15V było pełne 48V na Phantomie.
Pozdrawiam
I jeszcze małe pytanko - czy przy tym wadliwym zasilaczu, diody nie świciły cały czas czy od pewnego momentu po włączeniu miksera do sieci? U mnie na ten przykład po włączeniu nawet 0,5 h wszystko potrafi być ok, a w jednym momencie wszystko szlag trafia. Muszę wyłączyć mikser na godzinę, i dopiero potem włączyć. :(
Pozdrawiam,
wyderko
Pozdrawiam,
wyderko
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
...I jeszcze małe pytanko - czy przy tym wadliwym zasilaczu, diody nie świciły cały czas czy od pewnego momentu po włączeniu miksera do sieci? U mnie na ten przykład po włączeniu nawet 0,5 h wszystko potrafi być ok, a w jednym momencie wszystko szlag trafia. Muszę wyłączyć mikser na godzinę, i dopiero potem włączyć. :(
Pozdrawiam,
wyderko...
U mnie działo się to zaraz po włączeniu do sieci.
Pozdrawiam,
wyderko...
U mnie działo się to zaraz po włączeniu do sieci.
Pozdrawiam
...Witam! Dzis zauważyłem ze chyba coś nie tak z moim compact4. Problemem jest dziwnie zachowujący się wskaźnik diodowy (niebieskie i bałe diody). Gdy wpuszczam do miksera sygnał o małym natęzeniu wszystko jest ok, jednak gdy zwiększam natężenie, diody od lewego kanału zaczynają gasnąć i miga kontrolka "power", prawy kanał działa dobrze, próbowałem juz wszystkiego i ciągle to samo... Ktoś z Was spotkał się z czymś takim??...
O masz.. Mam to samo. Właśnie wychodziłem go wysłać do polsound'a.
Idę sprawdzić ten zasilacz.
O masz.. Mam to samo. Właśnie wychodziłem go wysłać do polsound'a.
Idę sprawdzić ten zasilacz.