MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Dżi
Re: MXL 990 - przydźwięk przy podłączeniu

Post autor: Dżi » środa 11 sty 2006, 13:22

......

To chyba usterka w mikrofonie. Może "masa" nie byc nie podłączona do gniazda w mikrofonie. Czy mikrofon działa?, tzn czy oprócz przydźwieku można usłyszeć z niego sygnał akustyczny....

można bez żadnego problemu ... ...

To jeszcze spróbuj obudowę mikrofonu /jej metalową część/ połączyć osobnym kabelkiem z metalowym elementem miksera lub z końcówką 1 gniazda XLR lub gniazdem Jack...

Chyba nie zauwazylem w pierwszym poscie ze zaklocenie "przydzwiek" ma charakter zmienny - bankowo masz mxl do naprawy - byc moze drobnej ale nie koniecznie. preamp jest ok bankowo - myslalem nad tym nie moze byc tak ze inne majki dzialaja ok a ten nie, zostaje okablowanie albo majk. Pisales ze podpinales rozne majki wiec wychodze z zal. ze kabelki masz Ok... zostaje majk - Nie upadl kiedys na podloge ?
MAM 25 LAT- ZYJE MUZYKA JUZ DOSC DLUGI OKRES CZASU - W SENSIE - TO MOJA PASJA I NIE TYLKO - PREFEROWANY STYL MUZ. SOUL/RNB/RAP ...

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 11 sty 2006, 13:26

.........

To chyba usterka w mikrofonie. Może "masa" nie byc nie podłączona do gniazda w mikrofonie. Czy mikrofon działa?, tzn czy oprócz przydźwieku można usłyszeć z niego sygnał akustyczny....

To jeszcze spróbuj obudowę mikrofonu /jej metalową część/ połączyć osobnym kabelkiem z metalowym elementem miksera lub z końcówką 1 gniazda XLR lub gniazdem Jack...

Chyba nie zauwazylem w pierwszym poscie ze zaklocenie "przydzwiek" ma charakter zmienny - bankowo masz mxl do naprawy - byc moze drobnej ale nie koniecznie. preamp jest ok bankowo - myslalem nad tym nie moze byc tak ze inne majki dzialaja ok a ten nie, zostaje okablowanie albo majk. Pisales ze podpinales rozne majki wiec wychodze z zal. ze kabelki masz Ok... zostaje majk - Nie upadl kiedys na podloge ?...

no własnie :/ ... okablowanie jest oki na 99,9% - wszytsko nowe , to własnie byla pierwsza rzecz jaką wymieniałem i sparwdzałem ... a sam mxl ... cholera go wie ... jest dopiero co kupiony ... ja w każdym bądź razie w piłke nim nie grałem :)

Dżi

Post autor: Dżi » środa 11 sty 2006, 13:30

............

Chyba nie zauwazylem w pierwszym poscie ze zaklocenie "przydzwiek" ma charakter zmienny - bankowo masz mxl do naprawy - byc moze drobnej ale nie koniecznie. preamp jest ok bankowo - myslalem nad tym nie moze byc tak ze inne majki dzialaja ok a ten nie, zostaje okablowanie albo majk. Pisales ze podpinales rozne majki wiec wychodze z zal. ze kabelki masz Ok... zostaje majk - Nie upadl kiedys na podloge ?...

no własnie :/ ... okablowanie jest oki na 99,9% - wszytsko nowe , to własnie byla pierwsza rzecz jaką wymieniałem i sparwdzałem ... a sam mxl ... cholera go wie ... jest dopiero co kupiony ... ja w każdym bądź razie w piłke nim nie grałem :)

...

No to proponuje oddac sprzet do serwisu ... a jak jest na tyle nowy to ubiegaj sie o zamiane zeby nie czekac. pozdrawiam
MAM 25 LAT- ZYJE MUZYKA JUZ DOSC DLUGI OKRES CZASU - W SENSIE - TO MOJA PASJA I NIE TYLKO - PREFEROWANY STYL MUZ. SOUL/RNB/RAP ...

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 11 sty 2006, 15:55

No to proponuje oddac sprzet do serwisu ... a jak jest na tyle nowy to ubiegaj sie o zamiane zeby nie czekac. pozdrawiam...

no na to wygląda że tak będę musiał zrobić ... chyba że przesiąde się na dynamiki :/ ... co byłolby dość szalonym pomysłem ... echhh

Awatar użytkownika
KaSZa

Post autor: KaSZa » środa 11 sty 2006, 21:54

A ja apropomo mxl chce sobie kupic mxl770 i podpiac do art tube mp czy to dobry pomysł.. biorac pod uwage ze mam 900zł.. coś lepszego da sie za ta cene wymysleć??

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 11 sty 2006, 22:19

...A ja apropomo mxl chce sobie kupic mxl770 i podpiac do art tube mp czy to dobry pomysł.. biorac pod uwage ze mam 900zł.. coś lepszego da sie za ta cene wymysleć??...

Zastanawiam sie dlaczego LUDZIE sa tacy dziwni ?

czy nie mozna sprawdzic w wyszukiwarce forum postów dotyczacych w tym przypadku MXL-ow ... wec jesli Ci sie niechce zobaczyc to Ci powiem i wiekszosc tutaj tez ze MXL - to kiiepski pomysł. a juz 770 to badziew jakich mało ...

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » środa 11 sty 2006, 22:57

Zastanawiam sie dlaczego LUDZIE sa tacy dziwni ?

czy nie mozna sprawdzic w wyszukiwarce forum postów dotyczacych w tym przypadku MXL-ow ... wec jesli Ci sie niechce zobaczyc to Ci powiem i wiekszosc tutaj tez ze MXL - to kiiepski pomysł. a juz 770 to badziew jakich mało ... ...

o tak ludzie są bardzo dziwni a szokujący jest fakt iz najdziwniejsza jest rodzina ;) ...

a tak a proposis postu wczesniejszego ... człowieku wejdz na e-muzyk.pl ... tam masz testy mikrofonów chyba ze 30 - całą liste masz .. wybierz sobie jakieś w docelowym dla ciebie przedziale cenowym ... ściągnij próbki wokali ... i posłuchaj ... sam będziesz wiedział co jest dobrym a co złym pomysłem ...

pozdr!

Awatar użytkownika
KaSZa

Post autor: KaSZa » środa 11 sty 2006, 22:59

a tak a proposis postu wczesniejszego ... człowieku wejdz na e-muzyk.pl ... tam masz testy mikrofonów chyba ze 30 - całą liste masz .. wybierz sobie jakieś w docelowym dla ciebie przedziale cenowym ... ściągnij próbki wokali ... i posłuchaj ... sam będziesz wiedział co jest dobrym a co złym pomysłem ...

pozdr!...

no tak mikrfofon spoko a przedwzmacniacz??

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 11 sty 2006, 23:21

...

pozdr!...

no tak mikrfofon spoko a przedwzmacniacz??...

A wiesz, że to nie ten temat ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » środa 11 sty 2006, 23:30

. człowieku wejdz na e-muzyk.pl ... tam masz testy mikrofonów chyba ze 30 - całą liste masz .. wybierz sobie jakieś w docelowym dla ciebie przedziale cenowym ... ściągnij próbki wokali ... i posłuchaj ... sam będziesz wiedział co jest dobrym a co złym pomysłem ...

pozdr!...

Człowieku , nie rozsmieszaj mnie ... przez ten zakichany TEST w e-muzyk, kupiłem 2 MXL- 770 , a kolega 990 . i co . i za dwa dni oddawalismy ja swoje 770 on 990 , całe szczescie ze oddali pieniadze . to były najgorsze mikrofony na jakich kiedy kolwiek nagrywałem, ostra ochydna góra , brak ciała . Mam kilka mikrofonow wiec wiem oczym mowie . Z tanich najlepiej brzmi oktava 319

ODPOWIEDZ