Arturia Brass demo

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
richtig
Arturia Brass demo

Post autor: richtig » poniedziałek 09 sty 2006, 18:06

Wtiam

Mam problem z zainstalowaniem dema Arturia Brass. Pobrałem ze strony instalkę, dostałem na maila kod aktywacyjny, ale nie wiem co zrobić, aby Syncrosoft łaskawie pozwolił uruchomić się programowi. Postępuję jak chce producent: Włączam ściaganie licencji, wpisuję swój kod, ale program zatrzymuje sie na kroku "Select target device". Na chłopski rozum, to program NIEZBĘDNIE potrzebuje dongla, którego w żadnej mierze nie mam zamiaru kupować po to tylko, żeby 20 dni pograć na demie Arturia Brass :)

Możliwe że coś przeoczyłem, jak tak to proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź(i)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
ast

Re: Arturia Brass demo

Post autor: ast » poniedziałek 09 sty 2006, 20:37

...Wtiam

Mam problem z zainstalowaniem dema Arturia Brass. Pobrałem ze strony instalkę, dostałem na maila kod aktywacyjny, ale nie wiem co zrobić, aby Syncrosoft łaskawie pozwolił uruchomić się programowi. Postępuję jak chce producent: Włączam ściaganie licencji, wpisuję swój kod, ale program zatrzymuje sie na kroku "Select target device". Na chłopski rozum, to program NIEZBĘDNIE potrzebuje dongla, którego w żadnej mierze nie mam zamiaru kupować po to tylko, żeby 20 dni pograć na demie Arturia Brass :)

Możliwe że coś przeoczyłem, jak tak to proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź(i)...

Niestety masz rację - demo również wymaga dongla Jest to chyba napisane na stronie Arturii...
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
przemal

Post autor: przemal » poniedziałek 09 sty 2006, 20:41

demo również wymaga dongla Jest to chyba napisane na stronie Arturii......

co za debilizm

Jestem absolwentem ASP w Krakowie, a więc jestem z innej branży :) Tworzenie muzyki traktuję jako hobby (bardzo ważne dla mnie hobby!).

richtig

Post autor: richtig » poniedziałek 09 sty 2006, 21:36

...demo również wymaga dongla Jest to chyba napisane na stronie Arturii......

co za debilizm

...

No rzeczywiście!!! Szczerze mówiąc to głupie przeoczenie z mojej strony...

Ale się kurka wycwanili...Jejka!!! Jedyne pocieszenie to to, że można dongla kupić i potem w przeciągu 2 miesięcy oddać. Ale nie bedę wydawał 10$ + przesyłka + CośTamJeszczeSięZnajdzie, po to, żeby pograć przez 2 m-ce na czymś co powinno dyć za darmo (demo)!

Chyba w akcie desperacji i na złość Arturii sobie normalnie pirata ściągnę... :)
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
tigergold

Post autor: tigergold » wtorek 10 sty 2006, 01:07

......demo również wymaga dongla Jest to chyba napisane na stronie Arturii......

co za debilizm

...

No rzeczywiście!!!

@@

O ludzie złoci! Szok...
[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>

Awatar użytkownika
Dobmatt

Post autor: Dobmatt » wtorek 10 sty 2006, 05:58

Chyba w akcie desperacji i na złość Arturii sobie normalnie pirata ściągnę... :)...

Tak się składa, że akurat testuję to software dla EiS. Faktycznie sprawa "dongle" Arturii jakoś wyjątkowo ością ludziom stoi. O tyle to dziwne, że identyczny patent protekcyjny Steinberga nie wywołał takiej fali oburzenia, gdy wprowadzony został z sekwencerami klasy SX. Arturia twierdzi, że hackerom potrzebny był rok na złamanie kodu, dzięki czemu Steinberg był w stanie wygenerować odpowiednie zyski ze sprzedaży Cubase SX i zainwestować w rozwój systemu Nuendo.

Jeśli zatem, drogi kolego RICHTIG, uda Ci się zainstalować pirata, to obiecuję, że osobiście udam się do stoiska Arturii na wystawie NAMM w Anaheim (lada dzień) i będę się im śmiał głośno a prosto w twarz. Muszę jednak osobiście potwierdzić ten ewentualny fakt, bo sprawa byłaby o zbyt poważnych reperkusjach.

Maciej Dobrski.

Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 10 sty 2006, 08:44

Arturia twierdzi, że hackerom potrzebny był rok na złamanie kodu, dzięki czemu Steinberg był w stanie wygenerować odpowiednie zyski ze sprzedaży Cubase SX i zainwestować w rozwój systemu Nuendo.

No, niecaly rok :)

Oprogramowanie, to ja mam jak najbardziej oryginalne, ale sledze, co sie dzieje . Kazdy nowy, ostatnio ukazujacy sie update do Syncrosoftu jest zlamany (przyklad - dopiero co "wyszedl" N3.2 o Dellirium-H2O), a Steinebrg w dniu zlamania klucza (chyba 12 czerwca) oficjalnie podawal, ze po update do wersji wyzszej, niz SX/N3.0.2.623 klucz piracki nie bedzie dzialac i zabezpieczenie zostanie wzmocnione). Wyszly z tego przyslowiowe nici, a hackerzy tymczasem wypuscili kolejne emulatory, juz nie tylko na Syncrosoft (np. WIBU).
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

richtig

Post autor: richtig » wtorek 10 sty 2006, 17:17

Tak się składa, że akurat testuję to software dla EiS.

Ooo! To się chwali :)

Faktycznie sprawa "dongle" Arturii jakoś wyjątkowo ością ludziom stoi. O tyle to dziwne, że identyczny patent protekcyjny Steinberga nie wywołał takiej fali oburzenia, gdy wprowadzony został z sekwencerami klasy SX.

Mnie nie chodzi o dongle jako taki, tylko wymuszenie kupowania go do poprawnego działania wersji demo.

Jeśli zatem, drogi kolego RICHTIG, uda Ci się zainstalować pirata, to obiecuję, że osobiście udam się do stoiska Arturii na wystawie NAMM w Anaheim (lada dzień) i będę się im śmiał głośno a prosto w twarz. Muszę jednak osobiście potwierdzić ten ewentualny fakt, bo sprawa byłaby o zbyt poważnych reperkusjach.

O tym piracie to żartem wspomniałem, ale po takim dopingu... :)

Pozdrawiam
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » wtorek 10 sty 2006, 18:31

Mnie nie chodzi o dongle jako taki, tylko wymuszenie kupowania go do poprawnego działania wersji demo.

Fakt, to klasyczny przyklad przerostu formy nad trescia

Hubi

ODPOWIEDZ