Mikser z phantomem
Który mikser byłby lepszy, jeśli ma służyć jako zasilacz phantom do mikrofonu pojemnościowego, a sygnał wysyłać do komputera? Są jeszcze jakieś inne modele mikserów z phantomem za tak niską cenę?
- MU 502 Phonic Mikser [260 PLN]
- Behringer UB 1002 [260 PLN]
- Behringer UB 1002 [260 PLN]
:)
Re: Mikser z phantomem
...Który mikser byłby lepszy, jeśli ma służyć jako zasilacz phantom do mikrofonu pojemnościowego, a sygnał wysyłać do komputera? Są jeszcze jakieś inne modele mikserów z phantomem za tak niską cenę?
- Behringer UB 1002 [260 PLN]...
dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4
- Behringer UB 1002 [260 PLN]...
dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...
niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?
niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?
...dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...
niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?...
różni sie:) np. jakoscią preampów. Preampy soundcrafta a behringera bym nawet nie porównywał :P Dozbieraj i kupuj SC 4. Przejrzyj uwaznie archiwum, a pozniej zadwaj pytania.
pzdr.
niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?...
różni sie:) np. jakoscią preampów. Preampy soundcrafta a behringera bym nawet nie porównywał :P Dozbieraj i kupuj SC 4. Przejrzyj uwaznie archiwum, a pozniej zadwaj pytania.
pzdr.
......dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...
pzdr....
Rozbudowany i lepiej rozwiązany tor odsłuchu, świetne preampy (jak już wspomniał kolega), atrakcyjny design, solidny.
Wady, o których trzebaby wspomnieć:
- brak możliwości ominięcia equalizera
- brak wyłącznika
pzdr....
Rozbudowany i lepiej rozwiązany tor odsłuchu, świetne preampy (jak już wspomniał kolega), atrakcyjny design, solidny.
- brak wyłącznika
Pozdrawiam
.........dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...
pzdr....
- brak wyłącznika...
I serio nic tańszego?
A zerując EQ dźwięk będzie jakoś zmodyfikowany?
pzdr....
- brak wyłącznika...
I serio nic tańszego?
A zerując EQ dźwięk będzie jakoś zmodyfikowany?
Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie.
...Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie....
zgadzam się z przedmówcą ... niewielka róznica choć rzekomo behringer ( o zgrozo ) mniej szumi ... miałem oba ( behringer + phonic ) i tego nie zauważyłem :]
zgadzam się z przedmówcą ... niewielka róznica choć rzekomo behringer ( o zgrozo ) mniej szumi ... miałem oba ( behringer + phonic ) i tego nie zauważyłem :]
...Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie....
No to już nie wiem. Zdania są jak widać podzielone ;). Może i bym jakoś dobił do tego sound crafta, ale czy NAPRAWDĘ warto ?? Jakiego rodzaju są to problemy?
Zna ktoś inne tanie modele mikserów z phantomem?
No to już nie wiem. Zdania są jak widać podzielone ;). Może i bym jakoś dobił do tego sound crafta, ale czy NAPRAWDĘ warto ?? Jakiego rodzaju są to problemy?
Zna ktoś inne tanie modele mikserów z phantomem?
No to już nie wiem. Zdania są jak widać podzielone ;). Może i bym jakoś dobił do tego sound crafta, ale czy NAPRAWDĘ warto ? Jakiego rodzaju są to problemy?
Zna ktoś inne tanie modele mikserów z phantomem?...
mój przyjaciel który zajmuje sie Hip Hopem kupił troche wiekszy stół Behringera to chyba 1204 pro , czy cos takiego poł roku temu , jak narazie jest bardzo zadowolony , wszystko działa poprawnie , absolutnie zero szumow . działa tak jak powinno . Zgadzam sie, Behringer kiedys miał problemy z jakoscia lecz to chyba mozna zaliczyc do czasu przeszłego , sam mam Ultra Curve DEQ 2496 , jestem bardzo zadowolony od roku smiga jak ta lala :)