Mikser z phantomem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:
Mikser z phantomem

Post autor: ukaef » piątek 06 sty 2006, 16:08

Który mikser byłby lepszy, jeśli ma służyć jako zasilacz phantom do mikrofonu pojemnościowego, a sygnał wysyłać do komputera? Są jeszcze jakieś inne modele mikserów z phantomem za tak niską cenę?

- MU 502 Phonic Mikser [260 PLN]

- Behringer UB 1002 [260 PLN]
:)

abproject

Re: Mikser z phantomem

Post autor: abproject » piątek 06 sty 2006, 16:12

...Który mikser byłby lepszy, jeśli ma służyć jako zasilacz phantom do mikrofonu pojemnościowego, a sygnał wysyłać do komputera? Są jeszcze jakieś inne modele mikserów z phantomem za tak niską cenę?

- MU 502 Phonic Mikser [260 PLN]

- Behringer UB 1002 [260 PLN]...

dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » piątek 06 sty 2006, 16:16

dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...

niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?

Awatar użytkownika
modest

Post autor: modest » piątek 06 sty 2006, 16:50

...dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...

niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?...

różni sie:) np. jakoscią preampów. Preampy soundcrafta a behringera bym nawet nie porównywał :P Dozbieraj i kupuj SC 4. Przejrzyj uwaznie archiwum, a pozniej zadwaj pytania.

pzdr.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » piątek 06 sty 2006, 17:18

......dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...

niestety to dla mnie duża różnica... A co to takiego i czym się różni od podanych przeze mnie?...

różni sie:) np. jakoscią preampów. Preampy soundcrafta a behringera bym nawet nie porównywał :P Dozbieraj i kupuj SC 4. Przejrzyj uwaznie archiwum, a pozniej zadwaj pytania.

pzdr....

Rozbudowany i lepiej rozwiązany tor odsłuchu, świetne preampy (jak już wspomniał kolega), atrakcyjny design, solidny.

Wady, o których trzebaby wspomnieć:

- brak możliwości ominięcia equalizera

- brak wyłącznika
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » piątek 06 sty 2006, 20:52

.........dozbieraj 150 zeta i kup compact'a 4...

pzdr....

Rozbudowany i lepiej rozwiązany tor odsłuchu, świetne preampy (jak już wspomniał kolega), atrakcyjny design, solidny.

Wady, o których trzebaby wspomnieć:

- brak możliwości ominięcia equalizera

- brak wyłącznika...

I serio nic tańszego?

A zerując EQ dźwięk będzie jakoś zmodyfikowany?

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 06 sty 2006, 21:04

Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie.

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » piątek 06 sty 2006, 23:44

...Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie....

zgadzam się z przedmówcą ... niewielka róznica choć rzekomo behringer ( o zgrozo ) mniej szumi ... miałem oba ( behringer + phonic ) i tego nie zauważyłem :]

Awatar użytkownika
ukaef
Kontakt:

Post autor: ukaef » sobota 07 sty 2006, 13:05

...Nigdy nie posiadałem Behringera , ale miałem okazje pracowac na stole tej Firmy , gadka ze cos ma lepsze preampy a cos gorsze to kompletna bzdura, w tej kalsie mikserów niema praktycznie róznic , wszystko jest robione w chinach , Phonic , Behringer to praktycznie to samo, Soundcraft Compact ma bardzo podobny tor audio , ma troche innne rozwiazania , jest przystosowany do" Homerecording " ,Chłopie jesli nie mozesz zapłacic 150 zł wiecej, to sie nie zastanawiaj nawet ,bierz Behringera za te same pieniadze dostajesz wiecej .. Niedawno tutaj pisał ktos o problemach z compactami . Co jak co ale nowe stoły Behringera naprawde dobrze graja , nie jest to Amek , czy SSl . ale wypisywanie jakis niestworzonych histori o soundcraftach to raczej nieporozumienie....

No to już nie wiem. Zdania są jak widać podzielone ;). Może i bym jakoś dobił do tego sound crafta, ale czy NAPRAWDĘ warto ?? Jakiego rodzaju są to problemy?

Zna ktoś inne tanie modele mikserów z phantomem?

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » sobota 07 sty 2006, 13:35

No to już nie wiem. Zdania są jak widać podzielone ;). Może i bym jakoś dobił do tego sound crafta, ale czy NAPRAWDĘ warto ? Jakiego rodzaju są to problemy?

Zna ktoś inne tanie modele mikserów z phantomem?...

mój przyjaciel który zajmuje sie Hip Hopem kupił troche wiekszy stół Behringera to chyba 1204 pro , czy cos takiego poł roku temu , jak narazie jest bardzo zadowolony , wszystko działa poprawnie , absolutnie zero szumow . działa tak jak powinno . Zgadzam sie, Behringer kiedys miał problemy z jakoscia lecz to chyba mozna zaliczyc do czasu przeszłego , sam mam Ultra Curve DEQ 2496 , jestem bardzo zadowolony od roku smiga jak ta lala :)

ODPOWIEDZ