Monitory Yamaha HS80M

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tomekk
Re: Monitory Yamaha HS80M

Post autor: tomekk » piątek 06 sty 2006, 14:50

......Jezeli wolno mi dodać :

Z tego co słyszałem od znajomych, są to bardzo dobre monitorki.

Nie miałem kontaktu z nimi osobiscie, ale wielkokrotnie mi je polecano

Podobno nie brzmią przyjemnie dla ucha, ale mixy wychodzą poprawne.

Pozdrawiam...

tylko te monitory dopiero co sie pokazały w Thomanie poinformowano mnie ze czekaja na dostawe i lada dzien beda w sprzedazy lecz na dzien dzisiejszy jeszcze nie sa dostepne , wiec jak ktos Ci mogł je wielokrotnie polecac ? ze nie wspomne o MIXACH :)...

Widocznie mogli ...

Awatar użytkownika
Luck
Kontakt:

Post autor: Luck » sobota 07 sty 2006, 02:07

co jeden to mądrzejszy, same bzdury piszą tutaj co niektórzy 22 stycznia sam sie przekonam co w nich siedzi a poki co w UK tez ich nie ma 1-sza partia bedzie własnie w tym czasie, chłopcy w turnkey mowil iz są bryliant :) bo tez takie są w swojej klasie miałem okazje porownać posłuchać live pozdrawiam i uznaje ze debilizm wtórny towarzyszy co niektorym, same przechwałki i pierdoły typu polecano mi od dawna heheh a produkt dopiero co sie pokazał na rynku i jest importowany do europy a teraz pewnie polecą po mnie fachowcy :) no ale to bedzie tylko potwierdzenie debilizmu ja sie wyłaczam z dyskusji bo nie bawią mnie przechwałki. W lutym w połowie moze cos napisze wiecej z własnych spostrzezeń jak juz troszke sobie osłucham te nie najdrozsze zestawy, wiec dlaczego mają pretensje co niektorzy bracia francuzi i nie tylko ze to shit, trzeba przyjac jakis punkt odniesienia a nie określać np maluszka miedzy mercedesami mianem gowna, jak to shit dla kogos niech kupi blusky genalec czycokolwiek w zestawie za 16000 a poki co narazie moge powiedziec ze Yamahy brzmią prawdziwie powtorzy sie kolejna historia gdzie dzwiek yamah niektorych bedzie zabijał i bedzie shitem nazywany ich genialnosc działania - prawda to co powinno byc domeną tego rodzaju sprzętu he he czego bym nie powiedział np o behringerze i nie tylko ja ale o wiele bardziej doswiadczeni ludzie w temacie, nie polecają pozdrawiam
Interesuje się muzyką elektroniczną, szczególnie (nu skool, IDM, minimal) w tym kierunku działam jako DJ. Experymentuje również w moim Home Studio ...

Awatar użytkownika
tomekk

Post autor: tomekk » sobota 07 sty 2006, 02:23

...co jeden to mądrzejszy, same bzdury piszą tutaj co niektórzy 22 stycznia sam sie przekonam co w nich siedzi a poki co w UK tez ich nie ma 1-sza partia bedzie własnie w tym czasie, chłopcy w turnkey mowil iz są bryliant :) bo tez takie są w swojej klasie miałem okazje porownać posłuchać live pozdrawiam i uznaje ze debilizm wtórny towarzyszy co niektorym, same przechwałki i pierdoły typu polecano mi od dawna heheh a produkt dopiero co sie pokazał na rynku i jest importowany do europy a teraz pewnie polecą po mnie fachowcy :) no ale to bedzie tylko potwierdzenie debilizmu ja sie wyłaczam z dyskusji bo nie bawią mnie przechwałki. W lutym w połowie moze cos napisze wiecej z własnych spostrzezeń jak juz troszke sobie osłucham te nie najdrozsze zestawy, wiec dlaczego mają pretensje co niektorzy bracia francuzi i nie tylko ze to shit, trzeba przyjac jakis punkt odniesienia a nie określać np maluszka miedzy mercedesami mianem gowna, jak to shit dla kogos niech kupi blusky genalec czycokolwiek w zestawie za 16000 a poki co narazie moge powiedziec ze Yamahy brzmią prawdziwie powtorzy sie kolejna historia gdzie dzwiek yamah niektorych bedzie zabijał i bedzie shitem nazywany ich genialnosc działania - prawda to co powinno byc domeną tego rodzaju sprzętu he he czego bym nie powiedział np o behringerze i nie tylko ja ale o wiele bardziej doswiadczeni ludzie w temacie, nie polecają pozdrawiam ...

Nie polecano mi od dawna, tylko wielokrotnie

Dodam ze nie kazdy musi czekac na dostawę do europy

I proszę mi tu debilizmami nie rzucać ...

Pozdrawiam

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » sobota 07 sty 2006, 08:09

No ciekawe, ciekawe... a jak sie mają ceny całego zestawu powiedzmy do 5.1

czyli dajmy na to

3xHS80M

2xHS50M

1xSubwoofer

znasz może ceny całego kompletu ?

może i ja sie skuszę na systemik nowy... na razie coprawda ten co mam mi wystarcza do 5.1 ale nowe zabawki w domu to dzieciaki (ja) się cieszą

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » sobota 07 sty 2006, 11:36

...No ciekawe, ciekawe... a jak sie mają ceny całego zestawu powiedzmy do 5.1

czyli dajmy na to

3xHS80M

2xHS50M

1xSubwoofer

znasz może ceny całego kompletu ?

może i ja sie skuszę na systemik nowy... na razie coprawda ten co mam mi wystarcza do 5.1 ale nowe zabawki w domu to dzieciaki (ja) się cieszą

...

pytałem TU Cena HS80M to 945 PLN/szt a suba coś ok 1600 (chyba równo tyle). W każdym bądź razie dośc korzystny przelicznik.

Póki co czekajmy na jakieś polskie konkrety. Może EIS skusii się na teścik?
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
Boluś

Post autor: Boluś » środa 08 lut 2006, 18:24

Czy juz ktos Słyszał te monitory ? Hop Hop Hallo ? no tak cisza jak w Kosciole , pewnie jeszcze nikt .

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 09 lut 2006, 11:57

spojrzcie na moc tych odsluchow(pobor a nie jakas dziwna moc dynamiczna - muzyczna?)......

paul

Post autor: paul » sobota 27 maja 2006, 21:38

Dzis mialem okazje u kolegi posluchac tych monitorow... Co prawda akustyka taka sobie (zwykly pokoj ok 20m2), ale musze powiedziec ze brzmialy baardzo dobrze. I nawet bas bylo slychac. Maja duzo regulacji hi, mid, lo pass filter 80 i 100 Hz do uzycia z subem. A poza tym sa sliczne - bardzo dobre wykonanie, skrzynki calkiem glebokie. I swiecace logo YAMAHA. Baaaardzo ladne.....

Awatar użytkownika
retro

Post autor: retro » niedziela 28 maja 2006, 00:26

Niedawno czytalem recenzje w SOS - rowniez bardzo pozytywna, za niecalego funta mozna sobie zassac ze strony Sound On Sound a za kilka tygoni powinna byc za darmo...

Awatar użytkownika
flove

Post autor: flove » poniedziałek 02 paź 2006, 19:05

...Czy juz ktos Słyszał te monitory ?

minęło kilka miesiecy od tego posta , był test w eis .. ale jak to się ma w praktyce ? ilu was ma np. hs80 i może o nich cos konstruktywnego powiedzieć ... wiadomo co innego test a co innego opinie samych uzytkowników :> skusi się ktoś :>???

ODPOWIEDZ