MIDI out do wav

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
peterski
MIDI out do wav

Post autor: peterski » czwartek 05 sty 2006, 14:03

Witam

Zapewne moje pytanie dla wielu z Was bedzie zabawne :) - ale nie moge sobie z tym poradzic. Tworzę sciezke w Orion`ie na midi out. Wszystko jest ok. Ustawiam bank i program. Ale w momencie gdy robie export - wav jest pusty. Czy moge traktowac x-station jak wtyczke vst po to by ekportowac loopy w wave`ach ?

Pozdrawiam

Petersky.

Awatar użytkownika
D.C.

Re: MIDI out do wav

Post autor: D.C. » czwartek 05 sty 2006, 18:10

...Witam

Zapewne moje pytanie dla wielu z Was bedzie zabawne :) - ale nie moge sobie z tym poradzic. Tworzę sciezke w Orion`ie na midi out. Wszystko jest ok. Ustawiam bank i program. Ale w momencie gdy robie export - wav jest pusty. Czy moge traktowac x-station jak wtyczke vst po to by ekportowac loopy w wave`ach ?

Pozdrawiam

Petersky.

...

opisz jak masz podpięte wszystko?

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 05 sty 2006, 18:42

a gra zewnetrzy instrument?jesli tak to export tylko poprzez zgranie na zywo...panowie myslec troszke myslec....

Awatar użytkownika
D.C.

Post autor: D.C. » czwartek 05 sty 2006, 19:20

...a gra zewnetrzy instrument?jesli tak to export tylko poprzez zgranie na zywo...panowie myslec troszke myslec.......

no co prawda to prawda, trochę niedokładnie przyglądnąłem się wypowiedzi co zakładający temat próbuje zrobić - wiadomo, że nie można sobie zrobić szybkiego exporta tak jak w przypadku VST, że prędkość robienia exporta zależy od mocy kompa, tylko trzeba nagrać w realtime... ale z drugiej strony widzisz, że człowiek ma problemy początkującego i uciąwszy dyskusję tekstem "tylko na żywo" możesz sprawić, że takie słowa odbierze jak "zagrać z ręki"

więc napiszę - musisz mieć track audio przypisany do wejścia Twojej karty, pod które wpiąłeś klawisz, z kolei track midi puścić właśnie tak jak masz -na x-station i po prostu odpalić nagrywanie...

Pozdrawiam

peterski

Post autor: peterski » piątek 06 sty 2006, 13:04

Dzięki za odpowiedź. Z tego co zrozumiałem nie bede mógł wyeksportować przyciętego loopa (np. z jednego patternu midi out) na wav - tylko poprostu zgrać na audio, dobrze kombinuje ?

ODPOWIEDZ