ESI WaMi Rack 192X - jaki przedwzmacniacz?
Witam!
Jestem posiadaczem Karty ESI WaMi Rack 192X jak wiadomo karta ma w sobie 4 przedwzmacniacze. Jakie przedwzmacniacz czy kompresor wybrać aby wokale brzmiały lepiej niż rzedwzmacniacz z karty (nie wydając wiencej niz 2500zł) ? Używam mikrofonu mxl 990 tez myślę o jego zmianie(dysponuje 1000zł na ten cel). Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jestem posiadaczem Karty ESI WaMi Rack 192X jak wiadomo karta ma w sobie 4 przedwzmacniacze. Jakie przedwzmacniacz czy kompresor wybrać aby wokale brzmiały lepiej niż rzedwzmacniacz z karty (nie wydając wiencej niz 2500zł) ? Używam mikrofonu mxl 990 tez myślę o jego zmianie(dysponuje 1000zł na ten cel). Z góry dzięki za odpowiedzi.
Re: ESI WaMi Rack 192X - jaki przedwzmacniacz?
ja jestem posiadaczem 1010 wiem nie to samo ale najpierw zmień mikrofon bo ten mxl to padaka okrótna

...ja jestem posiadaczem 1010 wiem nie to samo ale najpierw zmień mikrofon bo ten mxl to padaka okrótna
...
oktava na behringer'ku śmignie przyjemniej niż mxl na klasowym preampie

oktava na behringer'ku śmignie przyjemniej niż mxl na klasowym preampie
Wszyszystko fajnie tylko proszę o wiencej szczegułów na temat tych mikrofonów... Narzekasz na Mxl 990 ja nie mam z nim specjalnie problemów troche trzeba się pomęczyczyć przy miksowaniu wokali. Miałem przez chwile oktave 2500 i tu dopiero słychać róznicę jednak ona kosztuje około 2500zł ja w tej chwili nie mam tyle na mikrofon.
Czy naprawdę nikt nie wie jaki przdwzmacniacz czy kompresosor będzie leprzy niż ten w mojej karcie...??? Jeszcze jedno z jakie przedwzmacniacze mogę porównać do tych w mojej karcie(ESI WaMi Rack 192X) ?
Czy naprawdę nikt nie wie jaki przdwzmacniacz czy kompresosor będzie leprzy niż ten w mojej karcie...??? Jeszcze jedno z jakie przedwzmacniacze mogę porównać do tych w mojej karcie(ESI WaMi Rack 192X) ?
...Wszyszystko fajnie tylko proszę o wiencej szczegułów na temat tych mikrofonów... Narzekasz na Mxl 990 ja nie mam z nim specjalnie problemów troche trzeba się pomęczyczyć przy miksowaniu wokali. Miałem przez chwile oktave 2500 i tu dopiero słychać róznicę jednak ona kosztuje około 2500zł ja w tej chwili nie mam tyle na mikrofon.
Czy naprawdę nikt nie wie jaki przdwzmacniacz czy kompresosor będzie leprzy niż ten w mojej karcie...??? Jeszcze jedno z jakie przedwzmacniacze mogę porównać do tych w mojej karcie(ESI WaMi Rack 192X) ?...
Czy naprawdę nikt nie wie jaki przdwzmacniacz czy kompresosor będzie leprzy niż ten w mojej karcie...??? Jeszcze jedno z jakie przedwzmacniacze mogę porównać do tych w mojej karcie(ESI WaMi Rack 192X) ?...
......Wszyszystko fajnie tylko proszę o wiencej szczegułów na temat tych mikrofonów... Narzekasz na Mxl 990 ja nie mam z nim specjalnie problemów troche trzeba się pomęczyczyć przy miksowaniu wokali. Miałem przez chwile oktave 2500 i tu dopiero słychać róznicę jednak ona kosztuje około 2500zł ja w tej chwili nie mam tyle na mikrofon.
Naprawdę nikt mi nie pomoże
Naprawdę nikt mi nie pomoże
.........Wszyszystko fajnie tylko proszę o wiencej szczegułów na temat tych mikrofonów... Narzekasz na Mxl 990 ja nie mam z nim specjalnie problemów troche trzeba się pomęczyczyć przy miksowaniu wokali. Miałem przez chwile oktave 2500 i tu dopiero słychać róznicę jednak ona kosztuje około 2500zł ja w tej chwili nie mam tyle na mikrofon.
Naprawdę nikt mi nie pomoże ...
Naprawdę nikt mi nie pomoże ...
4-kanałowe przedwzmacniacze same w sobie to ewenement, nie spotkałem jeszcze takowych. A co powiesz na jakiś mikser z preampami, np. Soundcraft Compact 4?
[addsig]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Chodziło mi o to, że ta karta ma w sobie 4 przedwmacniacze a ja szukam jednego porządnego do nagrywania wokali ewentualnie jakiś kompresor. Poza tym chcę zmienic mikrofon (wyżej są szczeguły).