Interfejs audio-MIDI poszukiwany!

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Antheck
Interfejs audio-MIDI poszukiwany!

Post autor: Antheck » niedziela 01 sty 2006, 12:06

Witam,

Otóz, z racji pewnych życiowych planów postanowiłem dokonać zmian w moim sprzęcie nagrywająco-odtwarzającym. Aktualnie posiadam dwie karty Terrateca EWS 88MT, które sobie świetnie radzą. Niestety sa to urządzenia przeznaczone tylko i wyłącznie do pracy w komputrach stacjonarnych.

Ponieważ zajmuję się zarówno rejestracją koncertów (raczej kluowych, ale 24kanały to minimum) jak i smęceniem na klawiszku w domu jakichś podkładów potrzebowałbym urządzenie, które:

1. Posiada możliwość podpięcia 3xADAT (w zamierzeniu chcę kupić 3x ADA8000)

2. Posiada możliwość wprowadzenia i wyprowadzenia jakichś sygnałów analogowych (chętnie w ilości większej niż para stereo)

3. Posiada I/O MIDI

4. Posiada wzmacniacz słuchawkowy i bezpośredniej regulacji poziomu na jego wyjściu.

5. Posiada możliwość podpięcia zarówno do komputera stacjonarnego, jak i (w przyszłości) do laptoka

6. Wszytkie inne wejścia i wyjścia w innych standardach (głównie SPDiF itp) mile widziane

Innymi słowy szukam jakiegoś urządzenia, które pozwoli mi zbudować rozwojowy system do pracy w różnych sytuacjach i na tyle elastycznego abym nie musiał go sprzedawać po przesiadce na laptoka.

Moim faworytem był (z małymi zastrzerzeniami) system MOTU 2408mkIII ale problem polega głównie na tym, ze nie wiem czy istnieje wersja PCMCIA tej karty PCI424, bo MIDI ostatecznie mogę załatwić, przez jakiś prosty interfejsik na USB (np. Terratec za 44EUR;-))). Czy ktoś się orientuje jak wygląda kwestia kompatybilności AudioWire/FireWire?

Czyli, czy będę mógł sobie mój system podpiąć pod zwykłe FW w laptoku?

Za wszytkie odpowiedzi z góry dziękuję. Zostawiam problem, a sam wracam do googla )
[addsig]
Stevie Wonder: "You're the best stage crew I've ever seen..."

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Interfejs audio-MIDI poszukiwany!

Post autor: matiz » niedziela 01 sty 2006, 12:32

Czy ktoś się orientuje jak wygląda kwestia kompatybilności AudioWire/FireWire?

Kompatybilnosc jest zadna.

Czyli, czy będę mógł sobie mój system podpiąć pod zwykłe FW w laptoku?

Nie.

Za wszytkie odpowiedzi z góry dziękuję. Zostawiam problem, a sam wracam do googla )

Z trzema ADATami nie widzialem, ale jak wrocisz od gugla z RME fireface 800, to nie bede zdziwiony

ODPOWIEDZ