Słuchawki - nagrywanie wokalu
Temat był już poruszany ale dosyć dawno a oferta na rynku oraz doświadczenia się zmieniają. Jakich używacie słuchawek do nagrywania wokalu? Chodzi mi żeby dobrze tłumiły, nie chciałbym nagrywać wokalu razem z muzyką która wydostaje się ze słuchawek. Chcę kupić kilka par i nie chcę wtopić kasy. Pozdrawiam!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Słuchawki - nagrywanie wokalu
...Temat był już poruszany ale dosyć dawno a oferta na rynku oraz doświadczenia się zmieniają. Jakich używacie słuchawek do nagrywania wokalu? Chodzi mi żeby dobrze tłumiły, nie chciałbym nagrywać wokalu razem z muzyką która wydostaje się ze słuchawek. Chcę kupić kilka par i nie chcę wtopić kasy. Pozdrawiam!...
z powodzeniem mogę polecić akg k55 ... są w miarę w porządku w stosunku jakość/cena :)
z powodzeniem mogę polecić akg k55 ... są w miarę w porządku w stosunku jakość/cena :)
z powodzeniem mogę polecić akg k55 ... są w miarę w porządku w stosunku jakość/cena :) ...
A jak u nich z tłumieniem? Nic nie brzęczy na zewnątrz?
A jak u nich z tłumieniem? Nic nie brzęczy na zewnątrz?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
...z powodzeniem mogę polecić akg k55 ... są w miarę w porządku w stosunku jakość/cena :) ...
A jak u nich z tłumieniem? Nic nie brzęczy na zewnątrz?...
Kiepsko, niestety przesłuchy są i to dość duże (w porównaniu do akg k-271s).
Kiepsko, niestety przesłuchy są i to dość duże (w porównaniu do akg k-271s).
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
......z powodzeniem mogę polecić akg k55 ... są w miarę w porządku w stosunku jakość/cena :) ...
Kiepsko, niestety przesłuchy są i to dość duże (w porównaniu do akg k-271s). ...
nie trudno się zgodzić z powyższym stwoierdzeniem :) ale jak przecież i tak nie puszczasz podkładu wokaliście na max. poziomie głosności - z bramką szumów mozna wypracować jakąs alternatywę .. na parwdę to jest wykonalne :) ... zreszta k55 jest rozwiązaniem czysto budżetowym gdyż sztuka kosztuje ok 100zł a to miało dla mnie znaczenie ( nie potrzebuje odpału za kilkaset złotych dla wokalisty ;) .. pozdr !
Kiepsko, niestety przesłuchy są i to dość duże (w porównaniu do akg k-271s). ...
nie trudno się zgodzić z powyższym stwoierdzeniem :) ale jak przecież i tak nie puszczasz podkładu wokaliście na max. poziomie głosności - z bramką szumów mozna wypracować jakąs alternatywę .. na parwdę to jest wykonalne :) ... zreszta k55 jest rozwiązaniem czysto budżetowym gdyż sztuka kosztuje ok 100zł a to miało dla mnie znaczenie ( nie potrzebuje odpału za kilkaset złotych dla wokalisty ;) .. pozdr !
nie trudno się zgodzić z powyższym stwoierdzeniem :)
...
miało być : nie trudno się NIE zgodzić sooorrrinni ;)
nie trudno się zgodzić z powyższym stwoierdzeniem :)
...
miało być : nie trudno się NIE zgodzić sooorrrinni ;)
Miedzy k55 a k271s jest przepaść jakościowa. Jeśli zamierzasz kupić kilka par, kup jedną poządną a niepożałujesz.
www.homstudio.com.pl
- Candy_Girl
Mój typ: Senheiser HD280Pro. Ok. 100€ w Thomann.de
DT770.
Mamy w studio ich dosc sporo i sie sprawdzaja na duzej sesji, gdzie naraz kilkunastu muzykow gra. Sa glosne, maja znikomy przesluch.
Mamy w studio ich dosc sporo i sie sprawdzaja na duzej sesji, gdzie naraz kilkunastu muzykow gra. Sa glosne, maja znikomy przesluch.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
A z najtańszych: Sennsheiser HD201. Normalnie za ok.100zł w Media Markt były w promocji za 69zł. Byłem naprawdę mile zaskoczony jak na tę cenę. Zarówno jakością jak i wytłumieniem.
Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.
a tak jest wielowymiarowy.