Przedwzmacniacz mikrofonowy (tani)
Studio Project VTB1
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.
Re: Przedwzmacniacz mikrofonowy (tani)
...Studio Project VTB1...
Po pierwsze- nie ta klasa cenowa, po drugie - to jeden z najgorszych jakościowo preampów z jakimi miałem doczynienia !
[addsig]
Po pierwsze- nie ta klasa cenowa, po drugie - to jeden z najgorszych jakościowo preampów z jakimi miałem doczynienia !
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
......Sam układ oferowany w tym kicie jest dobry - to bodajże INA103 BurrBrowna albo inny podobnej klasy układ - tak więc wszystko zależy od jakości montażu i zapewnienia dobrego zasilania....
"dobry układ" oznacza, że tej klasy ukałdy mają preampy za 200zł? 500zł? 1000zł?...
ZTCW na tej serii układów Burr-Browna są budowane preampy w przedziale do kilku tysięcy PLN. Sama 'kostka' ma b. dobre parametry - trzeba się tylko postarać nie popsuć wszystkiego marnym montażem i zaśmieconym zasilaniem.
"dobry układ" oznacza, że tej klasy ukałdy mają preampy za 200zł? 500zł? 1000zł?...
ZTCW na tej serii układów Burr-Browna są budowane preampy w przedziale do kilku tysięcy PLN. Sama 'kostka' ma b. dobre parametry - trzeba się tylko postarać nie popsuć wszystkiego marnym montażem i zaśmieconym zasilaniem.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...
...Warto bawić sie w takie KITy? ...
W tym przypadku warto. A o "zaśmieciający" zasilacz nie musisz się martwić, bo układ wymaga tylko podłączenia transformatora sieciowego (zasilacz ze stabilizatorami jest na płytce).
W tym przypadku warto. A o "zaśmieciający" zasilacz nie musisz się martwić, bo układ wymaga tylko podłączenia transformatora sieciowego (zasilacz ze stabilizatorami jest na płytce).
......Studio Project VTB1...
...
a użytek z przełącznika impedancji zrobiłeś?

...

Dejote... ja bym się z Tobą kłócił troszke ...
Twoja skłonnosc do krytykowania VTB-1 wynika może z tego ze nie umiesz odpowiednio go użyc
Kilka dni z nim pracowałem i śmiało stwierdzam ze to dobry preamp
Być może jest gorszy od Compacta ... nie wiem, nie znam tego mixera w ogole. Pozdrawiam

Być może jest gorszy od Compacta ... nie wiem, nie znam tego mixera w ogole. Pozdrawiam

.........Studio Project VTB1...
...
...
Tak , nie rób ze mnie debila
[addsig]
...

Tak , nie rób ze mnie debila

[addsig]
...Dejote... ja bym się z Tobą kłócił troszke ...
Twoja skłonnosc do krytykowania VTB-1 wynika może z tego ze nie umiesz odpowiednio go użyc
Kilka dni z nim pracowałem i śmiało stwierdzam ze to dobry preamp
...
Umiałem og użyć - na codzień korzystam z lampowego Fat'a , więc nie mów mi że nie potrafiłem po 5 latach pracy z różnymi przedwzmacniaczami go ustawić. Gdzieś już na tym forum napisałem że przy hip-hopie może dac ciekawe efekty, jeśli będzie potrafilo się go użyć. Ale przy nim występują pewne problemy z zasilaniem, nie polecam dlategoż.
[addsig]

Umiałem og użyć - na codzień korzystam z lampowego Fat'a , więc nie mów mi że nie potrafiłem po 5 latach pracy z różnymi przedwzmacniaczami go ustawić. Gdzieś już na tym forum napisałem że przy hip-hopie może dac ciekawe efekty, jeśli będzie potrafilo się go użyć. Ale przy nim występują pewne problemy z zasilaniem, nie polecam dlategoż.
[addsig]
... Ale przy nim występują pewne problemy z zasilaniem, nie polecam dlategoż.
...
jakie problemy?
Może to ewenement danej jednostki był...hmm
...
jakie problemy?
Może to ewenement danej jednostki był...hmm
jakie problemy?
Może to ewenement danej jednostki był...hmm...
Opcja była taka, gdy podłączyłem zasilanie słychać było charakterystyczne "bruuum", z którym później się uporałem, ogólnie kupiłaem ten preamp za pół darmo, ale może rzeczywiście to jakas trefna wersja...
[addsig]
Może to ewenement danej jednostki był...hmm...
Opcja była taka, gdy podłączyłem zasilanie słychać było charakterystyczne "bruuum", z którym później się uporałem, ogólnie kupiłaem ten preamp za pół darmo, ale może rzeczywiście to jakas trefna wersja...
[addsig]