autor: delorjan » poniedziałek 26 gru 2005, 14:38
...midi odtwarzane z klawisza powodują zawsze jakieś problemy, a to przy naciskaniu na klawisz tej samej nuty co w odtwarzanym "kawałku",,,a to przy próbie regulacji poziomu głośności ( midi - klawisz) i wiele jeszcze innych. Wolałbym, żeby midi (po przekonwertowaniu do MP3), "szedł" przez wzmacniacz i mixer , a klawisz na osobnym wejściu. Rozumiem to tak, że midi (w MP3) odtwarzane jest jednocześnie na laptopie, w programie , który pokaże mi funkcje i tekst. Pytanie moje brzmi : jaki odtwarzacz MP3 z wyjściem na wzmacniacz i z pamięcią powiedzmy 10 GB, BYŁBY NAJLEPRZY DO TEGO CELU, i jaki program na laptopa, i o jakich parametrach laptop wystarczy do tego celu? ...
Nie widze problemu... W korgach o których pisałem masz prostą regulacje głośności każdego kanału "od ręki" tzn nie musisz sie przedzierać przez opcje instrumentu... "a to przy naciskaniu na klawisz tej samej nuty co w odtwarzanym "kawałku" " - a to już nie można sobie na innym kanale grać? :> Powiedz mi jak chcesz zsynchronizować mp3 player z komputerem? I czemu mp3 :/ ? A do odtwarzania tektu i muzyki - jaki laptop? Procesor min. 166Mhz, pamieć co najmniej 64MB, muzyka AC'97 i jakaś grafika 4MB. No i dysk - zależy ile masz tych kawałków. Jak chcesz miec pewność, że nic Ci sie nie zawiesi pomnóż tamte liczby x4 i to wystarczy.