Kilka pytań....

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
zbim5
Kilka pytań....

Post autor: zbim5 » niedziela 25 gru 2005, 21:02

Witam.. Chodzi mi o pomoc z Waszej strony odnośnie, nurtującego mnie problemu !!! Chcę zkonfigurować taki - zestaw : -klawisz, odtwarzacz MP3, (który odtworzy midi przekonwertowane na MP3), które "pójdą" na wzmacniacz i kolumny, dobry program, który pokaże mi na laptopie- funkcje (akordy), do odtwarzanego utworu, które mogę podegrać na klawiszu. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem? Jeżeli coś jest nie zrozumiałe, proszę o pytania....

Awatar użytkownika
delorjan

Re: Kilka pytań....

Post autor: delorjan » niedziela 25 gru 2005, 22:34

Hehe specyficzna sprawa... To nie lepiej kupić dobry klawisz żeby ładnie odtwarzał midi i wyświetlał tekst karaoke? Wtedy możesz sobie powpisywac w odpowiednie miejsca te chwyty i Ci sie bedą na wyświetlaczu pokazywać... Może coś z Korgów iS? To takie weselne graidełka, które można tanio dostać teraz używane :)

zbim5

Post autor: zbim5 » poniedziałek 26 gru 2005, 07:05

midi odtwarzane z klawisza powodują zawsze jakieś problemy, a to przy naciskaniu na klawisz tej samej nuty co w odtwarzanym "kawałku",,,a to przy próbie regulacji poziomu głośności ( midi - klawisz) i wiele jeszcze innych. Wolałbym, żeby midi (po przekonwertowaniu do MP3), "szedł" przez wzmacniacz i mixer , a klawisz na osobnym wejściu. Rozumiem to tak, że midi (w MP3) odtwarzane jest jednocześnie na laptopie, w programie , który pokaże mi funkcje i tekst. Pytanie moje brzmi : jaki odtwarzacz MP3 z wyjściem na wzmacniacz i z pamięcią powiedzmy 10 GB, BYŁBY NAJLEPRZY DO TEGO CELU, i jaki program na laptopa, i o jakich parametrach laptop wystarczy do tego celu?

zbim5

Post autor: zbim5 » poniedziałek 26 gru 2005, 07:56

....a może wystarczy do tego celu tylko dobry laptop ? ...a jeśli tak - to jaki ?

Awatar użytkownika
Jassio

Post autor: Jassio » poniedziałek 26 gru 2005, 09:41

No ale po co Ci jeszcze osobny, hardware'owy mp3 player jak i tak bedziesz juz miał laptopta na scenie?

Świat bez muzyki byłby monofoniczny,
a tak jest wielowymiarowy.

zbim5

Post autor: zbim5 » poniedziałek 26 gru 2005, 10:24

...No ale po co Ci jeszcze osobny, hardware'owy mp3 player jak i tak bedziesz juz miał laptopta na scenie?

...

W jakiej konfiguracji powinien być, aby był wydajny? zbim5

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 26 gru 2005, 12:13

......

ale mp3 nie pokaze ci tekstu a tym bardziej klawiszy ktore graja......

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » poniedziałek 26 gru 2005, 14:38

...midi odtwarzane z klawisza powodują zawsze jakieś problemy, a to przy naciskaniu na klawisz tej samej nuty co w odtwarzanym "kawałku",,,a to przy próbie regulacji poziomu głośności ( midi - klawisz) i wiele jeszcze innych. Wolałbym, żeby midi (po przekonwertowaniu do MP3), "szedł" przez wzmacniacz i mixer , a klawisz na osobnym wejściu. Rozumiem to tak, że midi (w MP3) odtwarzane jest jednocześnie na laptopie, w programie , który pokaże mi funkcje i tekst. Pytanie moje brzmi : jaki odtwarzacz MP3 z wyjściem na wzmacniacz i z pamięcią powiedzmy 10 GB, BYŁBY NAJLEPRZY DO TEGO CELU, i jaki program na laptopa, i o jakich parametrach laptop wystarczy do tego celu? ...

Nie widze problemu... W korgach o których pisałem masz prostą regulacje głośności każdego kanału "od ręki" tzn nie musisz sie przedzierać przez opcje instrumentu... "a to przy naciskaniu na klawisz tej samej nuty co w odtwarzanym "kawałku" " - a to już nie można sobie na innym kanale grać? :> Powiedz mi jak chcesz zsynchronizować mp3 player z komputerem? I czemu mp3 :/ ? A do odtwarzania tektu i muzyki - jaki laptop? Procesor min. 166Mhz, pamieć co najmniej 64MB, muzyka AC'97 i jakaś grafika 4MB. No i dysk - zależy ile masz tych kawałków. Jak chcesz miec pewność, że nic Ci sie nie zawiesi pomnóż tamte liczby x4 i to wystarczy.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 26 gru 2005, 15:40

pomnoz najlepiej razy 15 - bardziej sie nie zawiesi......dawno tak glupiego tekstu nie widzialem......

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » poniedziałek 26 gru 2005, 18:50

Ogólnie przyznaj się, że na weselach chcesz dorabiać i tyle;)

Klawisze: pewnie, z których i tak nie bedziesz korzystał tylko markował to sobie kup CASIO - prawie w każdym są pokazane akrody itp. na wyświetlaczu.

A odtwarzacz mp3 kup sobie przenośny i z niego zapuszczaj gotowce.

Proponuję ten co mam:

sobienullMP3 odtwarzacz

.....kosz 200zł i zawsze możesz dokupić kartę MMC np 1GB to Ci będzie starczył na lata....a i utworów pełno;)
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

ODPOWIEDZ