Behringer UB 802 - nagrywanie

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
mishapdc
Behringer UB 802 - nagrywanie

Post autor: mishapdc » poniedziałek 26 gru 2005, 01:02

Witam zakupilem wlasnie mixer Behringer UB 802. Tylko teraz pytanie jak to wszystko podlaczyc : tutaj zamieszczam fotki

-zdjecie karty dzwiekowej:

http://img365.imageshack.us/my.php?image=tylpc1ys.jpg

+oraz mixer:

http://img398.imageshack.us/my.php?image=mixer8uq.jpg

(tamten 'kominek' tylko tak wlozony hehe)

Nagrywam muzyke rap,podlaczalem mixer pod wejscie mikrofonowe w PC i normalnie moglem nagrywac gdy podlaczalem mikrofon do mixera.Ale czy mozna to jakos podlaczyc aby np.puszczac muzyke z PC,mixowac i jednoczesnie nagrywac np w Cool Edit mixowany kawalek?Jesli tak to prosze o pomoc bo juz sie 4 dzien z tym mecze hehe. Wielkie dzieki z góry i prosze o wyrozumialosc.

Awatar użytkownika
dejote

Re: Behringer UB 802 - nagrywanie

Post autor: dejote » poniedziałek 26 gru 2005, 02:52

...Witam zakupilem wlasnie mixer Behringer UB 802. Tylko teraz pytanie jak to wszystko podlaczyc : tutaj zamieszczam fotki

-zdjecie karty dzwiekowej:

http://img365.imageshack.us/my.php?image=tylpc1ys.jpg

+oraz mixer:

http://img398.imageshack.us/my.php?image=mixer8uq.jpg

(tamten 'kominek' tylko tak wlozony hehe)

Nagrywam muzyke rap,podlaczalem mixer pod wejscie mikrofonowe w PC i normalnie moglem nagrywac gdy podlaczalem mikrofon do mixera.Ale czy mozna to jakos podlaczyc aby np.puszczac muzyke z PC,mixowac i jednoczesnie nagrywac np w Cool Edit mixowany kawalek?Jesli tak to prosze o pomoc bo juz sie 4 dzien z tym mecze hehe. Wielkie dzieki z góry i prosze o wyrozumialosc....

A po co tak cudowac? przy takim mikserze lepszej jakości wyjdzie C miks w kompie !

Aby tak zrobić wystarczy podłączyć wyjście miksera pod wejście (line in) karty dźwiękowej, a wujście karty dźwiękowej (line out) pod wejście miksera.
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 26 gru 2005, 12:15

wyjscie aux miksera podlacz pod line in karty - tylko w ten sposob nagrasz sygnal z miksera majac podlaczone pod niego wyjscie z kompa oraz odsluchy - inaczej sie nie da - glosnosc nagrywanego sygnalu regulujesz pokretlem aux na kanale mikrofonu - glosnosc odsluchu mikrofonu regulujesz pokretlem fader na kanale mikrofonu

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 26 gru 2005, 12:18

Ale z tego co napisał kolega wydaje mi się że on hce gotowy miks walić do kompa...

Awatar użytkownika
mishapdc

Post autor: mishapdc » poniedziałek 26 gru 2005, 12:22

Moze jeszcze raz napisze.Korzystan z karty Sound Blaster +24bit i patrze ze tam cos takiego na jakiejs www

rodzaj wyjść/wejść:

wejście S/PDIF elektryczne

wewn. wejście stereo AUX

wyjścia na głośniki

wyjście line-out

wyjście S/PDIF elektryczne

(nie ma tu line-in?)

Chodzi mi o to ze np mam wlaczony jakis kawalek i se leci z glosników,pobawie sie tymi pokretlami i nagrywam)Konkretnie chodzi mi tylko o nagrywanie wokali poki co ,ale pytam sie tak z czystej ciekawosci,bo jestem ciekaw co i jak.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 26 gru 2005, 16:46

...Moze jeszcze raz napisze.Korzystan z karty Sound Blaster +24bit i patrze ze tam cos takiego na jakiejs www

rodzaj wyjść/wejść:

wewn. wejście stereo AUX

wyjścia na głośniki

wyjście line-out

(nie ma tu line-in?)

Chodzi mi o to ze np mam wlaczony jakis kawalek i se leci z glosników,pobawie sie tymi pokretlami i nagrywam)Konkretnie chodzi mi tylko o nagrywanie wokali poki co ,ale pytam sie tak z czystej ciekawosci,bo jestem ciekaw co i jak....

Czuli tak jak kolega powiedział podąłczasz wyjście aux z kanału mikrofonowego miksera pod line in (w przypadku live jest to chyba wejście s/pdif przełącane, nie mykę się?), wyjście z komputera, podlaczasz pod inny kanał mikserai jazda.
[addsig]

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » poniedziałek 26 gru 2005, 19:57

......Moze jeszcze raz napisze.Korzystan z karty Sound Blaster +24bit i patrze ze tam cos takiego na jakiejs www

rodzaj wyjść/wejść:

wewn. wejście stereo AUX

wyjścia na głośniki

wyjście line-out

(nie ma tu line-in?)

Chodzi mi o to ze np mam wlaczony jakis kawalek i se leci z glosników,pobawie sie tymi pokretlami i nagrywam)Konkretnie chodzi mi tylko o nagrywanie wokali poki co ,ale pytam sie tak z czystej ciekawosci,bo jestem ciekaw co i jak....

Czuli tak jak kolega powiedział podąłczasz wyjście aux z kanału mikrofonowego miksera pod line in (w przypadku live jest to chyba wejście s/pdif przełącane, nie mykę się?), wyjście z komputera, podlaczasz pod inny kanał mikserai jazda.

...

Pod to w kolorze niebieskim podłącz :)

Awatar użytkownika
mishapdc

Post autor: mishapdc » poniedziałek 26 gru 2005, 23:00

.........Moze jeszcze raz napisze.Korzystan z karty Sound Blaster +24bit i patrze ze tam cos takiego na jakiejs www

rodzaj wyjść/wejść:

wewn. wejście stereo AUX

wyjścia na głośniki

wyjście line-out

(nie ma tu line-in?)

...

Pod to w kolorze niebieskim podłącz :) ...

hmm to podlaczam przewod w mixer tam gdzie pisze 'Stereo Aux Return(left/mono-right)I druga strone kabla pod niebieska wtyczke:DI teraz o co chodzi z tym drugim wyjsciem z pc? hehe sorrki ze az taki kretyn ale niestety trzeba sie uczyc od podstaw bo inaczej to nie bedzie

Dzieki ,jakby ktos mial wiecej czasu i mogl sie np odezwac na gg to bylbym bardzo wdzieczny(nr-4456718)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 27 gru 2005, 00:15

masz instrukcje i napisalem chyba zrozumiale - wyjscie aux - return to powrot czyz nie?czyli wejscie.....aux out badz aux send......zalezy jak nazwali......

a wyjscie z kompa podlaczasz pod wejscia kanalow hmmm...3-4?

glosniki pod control room out

Awatar użytkownika
mishapdc

Post autor: mishapdc » wtorek 27 gru 2005, 00:51

...masz instrukcje i napisalem chyba zrozumiale - wyjscie aux - return to powrot czyz nie?czyli wejscie.....aux out badz aux send......zalezy jak nazwali......

a wyjscie z kompa podlaczasz pod wejscia kanalow hmmm...3-4?

glosniki pod control room out...

aux out/aux send/ ? nic takiego nie widac,widze tylko jakies jeszcze

'FX Send' .

zreszta sami luknijcie :

http://akutech.super.sklep.pl/sklep/images/img_bg/ub802_large.jpg

Pisze ze glosniki pod 'control room out' tam sa jakies dwa wejscia 'L' i 'R' to normalne glosniki od PC da sie poki co pod to podlaczyc?jakas przejsciowke na dwie wtyki kombinowac czy co? hehe Nawale w tym temacie ,ze smiechu pewnie co nie miara macie hehe

ODPOWIEDZ