Wejście HI-Z w mikserze
Co daje to wejście ? rzowazam zakup małego mikserka np. behringer 802 jednak zauwazylem ze mikser Compact C4 ma wejscie HI-Z instrumentalne ( a własciwie tryb pracy wejścia ) Co to daje i czy warto się tym przejmować ?
Re: Wejście HI-Z w mikserze
......
jak zechcesz podlaczyc gitare elektryczna to ci sie przyda
jak zechcesz podlaczyc gitare elektryczna to ci sie przyda
.........
jak zechcesz podlaczyc gitare elektryczna to ci sie przyda...
No ale własnie co to daje w tym przypadku ? Zmniejsza szumy, wzmacnia sygnał ? Co ? Bo ja wiem ze to służy do gitar ale jakie sa zalety tego wejścia w porównaniu ze zwykłym z regulowaną czułością ? Dlaczego Soundcraft robi takie wejście a np Tapco czy Behringer nie ?
jak zechcesz podlaczyc gitare elektryczna to ci sie przyda...
No ale własnie co to daje w tym przypadku ? Zmniejsza szumy, wzmacnia sygnał ? Co ? Bo ja wiem ze to służy do gitar ale jakie sa zalety tego wejścia w porównaniu ze zwykłym z regulowaną czułością ? Dlaczego Soundcraft robi takie wejście a np Tapco czy Behringer nie ?
Dlaczego Soundcraft robi takie wejście a np Tapco czy Behringer nie ? ...
...........................................................
mylisz sie , tapco ma takie 2 wejscia !
...........................................................
mylisz sie , tapco ma takie 2 wejscia !
Jest to poprostu wejście o innej impedancji, tak jakbyś użył di boxa. de facto- jęsli zastanawiasz się nad zakupem którwgoś z tych mikserów polecam compact'a.
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Bardzo mi przykro że jestem taki upierdliwy ale wciąż nie otrzymałem odpowiedzi na swoje pytanie. Co to daje ? Jaki efekt ma uzycie wejścia o innej impedancji ? Mocniejszy sygnał ? Tak łopatologicznie - jaki jest efekt słyszalny ?
Co to daje ? Jaki efekt ma uzycie wejścia o innej impedancji ? Mocniejszy sygnał ? Tak łopatologicznie - jaki jest efekt słyszalny ?
Jest to wejscie o wysokiej impedancji. Nie tylko nie obciaza zrodla (sila sygnalu), ale przede wszystkim nie zmienia barwy dzwieku. Wejscie niskoomowe bedzie wplywac na prace pasywnych regulatorow barwy w gitarze.
Jest to wejscie o wysokiej impedancji. Nie tylko nie obciaza zrodla (sila sygnalu), ale przede wszystkim nie zmienia barwy dzwieku. Wejscie niskoomowe bedzie wplywac na prace pasywnych regulatorow barwy w gitarze.