Start bez ostrzeżenia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Start bez ostrzeżenia

Post autor: Łukasz1985 » sobota 24 gru 2005, 11:15

Witam wszystkich.Mam następujący problem z moim komputerem audio.Gdy włączam listwe komputer odrazu startuje.Pytałem się typa w sklepie powiedział że to napewno bios więc zainstalowałem na nowo bios ale nic to nie dało.Czekam na jakieś przyjazne podpowiedzi.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Hubba

Re: Start bez ostrzeżenia

Post autor: Hubba » sobota 24 gru 2005, 11:26

...Witam wszystkich.Mam następujący problem z moim komputerem audio.Gdy włączam listwe komputer odrazu startuje.

Jesli go rowniez wylaczasz z listwy, to z listwy Ci bedzie startowal. Lepiej jest uzywac guzika w komputerze, zamiast listwy.

Hubi

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 24 gru 2005, 11:31

......Witam wszystkich.Mam następujący problem z moim komputerem audio.Gdy włączam listwe komputer odrazu startuje.

Jesli go rowniez wylaczasz z listwy, to z listwy Ci bedzie startowal. Lepiej jest uzywac guzika w komputerze, zamiast listwy.

Hubi

...

Nie wyłączam go z listwy.Zawsze był podpięty do listwy i było wszystko dobże a teraz zaczoł sam startować.

richtig

Post autor: richtig » sobota 24 gru 2005, 12:15

Też miałem podobny przypadek ze starym kompem. IMHO jest to sprawa zasilacza, bo u mnie kilka miesięcy po pojawieniu się tego problemu wysiadł całkowicie. A i kilku znajomych informatyków - amatorów wspominało coś o zasilaczu jako o źródle problemu. Co ciekawe wszyscy potem wypierali się tego...

Wesołych Świąt
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 24 gru 2005, 12:31

...Też miałem podobny przypadek ze starym kompem. IMHO jest to sprawa zasilacza, bo u mnie kilka miesięcy po pojawieniu się tego problemu wysiadł całkowicie. A i kilku znajomych informatyków - amatorów wspominało coś o zasilaczu jako o źródle problemu. Co ciekawe wszyscy potem wypierali się tego...

Wesołych Świąt...

O to chodzi że to nie jest stary komp.Obudowa będzie miała w lutym 3 lata (co do części to mieniałem).Powiem jaki to sprzęt moze to coś pomoże

ASUS A7N8X

BARTON 2500+

512 RAM DUAL

RADEON 9550

E-MU 0404

Reszty nie bende wymieniał bo po co.......Jeszcze najwazniejszego nie napisalem ten samozaplon zrobil sie po tym jak restartowalem bios (wyjolem baterie) ale bios juz zainstalowalem na nowo tez podejzewam ze moze to guzik od power a moze zasilacz jest to obudowa atx czekam na dalsze rady

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Awatar użytkownika
Moll

Post autor: Moll » sobota 24 gru 2005, 12:34

Spróbuj wyłączyć w BIOS-ie opcje dotyczące oszczędzania energii, ewentualnie opcje włączania komputera przez Neta "Lan wate up" czy jakoś podobnie. Jeśli to nie pomoże upatrywał bym problemu w zasilaczu...

Wesołych Świąt...

Awatar użytkownika
Moll

Post autor: Moll » sobota 24 gru 2005, 12:35

Powinno być oczywiście "Lan Wake Up"...

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » sobota 24 gru 2005, 14:48

Masz źle skonfigurowany bios...Pamiętam że w tych Asusach była opcja która automatycznie włączała komputer w przerwach po dostawie prądu...może to ?
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » sobota 24 gru 2005, 15:36

Zasilacze w kompie są impulsowe co za tym idzie, może do listwy masz podpiętą także lampke halogenową... nagłe uderzenie napiecia wyzwala impuls, który także załącza niezbyt sprawny zasilacz w kompie...
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 24 gru 2005, 19:42

...Masz źle skonfigurowany bios...Pamiętam że w tych Asusach była opcja która automatycznie włączała komputer w przerwach po dostawie prądu...może to ?...

Niestety co do biosu wszystko jest w pozadku, sprawdzałem juz na wszystkie boki, pozatym wczesniej byl tak samo skonfigurowany i bylo dobrze.Ale dziekuje za chęć pomocy.Zrobie tak pozycze od kumpla zasilacz i wszysko bedzie jasne Jeszcze jedno pytanie tak dla wlasnej spokojnosci czy moze byc uszkodzona plyta glowna?

ODPOWIEDZ