Yamaha MDF - alternatywa?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vibra
Yamaha MDF - alternatywa?

Post autor: Vibra » czwartek 22 gru 2005, 20:59

Witam

Czy jest jakas alternatywa na Yamaha MDF? Potrzebuje jakiegos urzadzenia do zapisu danych ze sterownika midi.Nie Posiada on kart pamieci tylko wewnetrzna pamiec zapisujaca 127 Setupow.Klopot pojawia sie gdy to nie wystarcza.Co zrobic? Chcialbym dodac ze nie uzywam laptopa, ktory moglby tutaj pomoc.MDF to kolejna rzecz do noszenia, a ja chcialbym zminimalizowac wszystkie graty.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pewu

Re: Yamaha MDF - alternatywa?

Post autor: Pewu » czwartek 22 gru 2005, 21:36

...Potrzebuje jakiegos urzadzenia do zapisu danych ze sterownika midi...

Facet, wróża szukasz? A co to niby za sterownik? Czemu to nie wystarcza Ci 127 presetów, kiedy"zwykłym" muzykom wystarcza zwykle ich kilka? Jak chcesz wysłać ustawienia na zewnatrz nie przyjmując jednocześnie do wiadomosci, że tu właśnie potrzebne jest rzeczone urzadzenie zewnętrzne?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 gru 2005, 23:29

......Potrzebuje jakiegos urzadzenia do zapisu danych ze sterownika midi...

Facet, wróża szukasz? A co to niby za sterownik? Czemu to nie wystarcza Ci 127 presetów, kiedy"zwykłym" muzykom wystarcza zwykle ich kilka?

Nie wiem , czy tyle wystarcza , np do jednego utworu masz kilka setupów ( opisuje kurzweila ) Np uzywasz 10 w jednym utworze i płynnie przechodzisz naciskając pedał zmieniając programy . Mówie tutaj o setupach tak gdzie np korzystasz z samplera i jest duzo sampli do wyzwolenia . Jordan Rhudes tak np robi . Fakt napisałes ze "zwykłym" moze on jest niezwykły i potrzebuje wiecej ;)

Jeśli chodzi o podobne urządzenia to były jakies stacje dysków viscount , ale mozna zgrywac do sekwencera . Jaki wykorzystujesz moduł brzmieniowy ? Moze posiada sekwencer to by ułatwiło ci zadanie bez podnoszenia kosztów .

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » sobota 24 gru 2005, 00:25

Nie wiem , czy tyle wystarcza , np do jednego utworu masz kilka setupów ( opisuje kurzweila ) Np uzywasz 10 w jednym utworze i płynnie przechodzisz naciskając pedał zmieniając programy . Mówie tutaj o setupach tak gdzie np korzystasz z samplera i jest duzo sampli do wyzwolenia . Jordan Rhudes tak np robi . Fakt napisałes ze "zwykłym" moze on jest niezwykły i potrzebuje wiecej ;)

Jeśli chodzi o podobne urządzenia to były jakies stacje dysków viscount , ale mozna zgrywac do sekwencera . Jaki wykorzystujesz moduł brzmieniowy ? Moze posiada sekwencer to by ułatwiło ci zadanie bez podnoszenia kosztów . ...

Klopot polega na tym ze czasem siada system i moje ustawienia ida w kosmos.Na scenie nie mam czasu zeby ustawiac tak jak bylo. Moj modul To Roladn z seri jv. Nie uzywam laptopa, wiec nie moge na nim zapisac swoich ustawien. Fakt moze jestem niezwykly ale fajnie jest miec zapisane wszystkie kawalki w instrumencie, grajac w kilku zespolach i ni emartwic sie tym czy padnie system czy tez nie.

ODPOWIEDZ