Jak zrobić stojaki pod monitory studyjne, a może biurko?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:
Re: Jak zrobić stojaki pod monitory studyjne, a może biurko?

Post autor: pawello » wtorek 13 gru 2005, 20:51

wystarczająco dużo niemiłych rzeczy nas spotyka w życiu codziennym, więc zaoszczędźmy sobie tego przynajmniej tutaj i postarajmy się odpowiadać na pytania bez krytykowania przedmówcy....

Moim zdanie kolega nie przemyslal tego co pisze o "wystruganych" stojakach a taki "eksperyment" moze kogos slono kosztowac! Po paru tygodniach kontrukcja sie rozpadnie i kasa w bloto.. Zareagowalem byc moze zbyt zywiolowo - sorka.. Moze byloby mniej przykrych slow na forum gdyby kazdy dobrze z 10 razy przemyslal to co pisze - ja tez
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 13 gru 2005, 23:23

wez bo pekne ze smiechu - plyta mdf nie wytrzyma proby czasu tak?a wiesz ze z niej sa robione kolumny z wysokich i najwyzszych polek?a wiesz ze blat kuchenny to zwykla plyta wiorowa ktora jest duzo mniej wytrzymala od mdf'u?a wiesz ze taki statyw z plyty wiorowej porzadnie skrecony z dobra podstawa i z piaskiem w srodku bedzie nie tylko bardzo stabilny ale rowniez i trwaly?i ze spokojnie wytrzyma i 70 kilo?......

i koszt dwoch takich to bedzie moze 150pln?nie wiesz?to sie nie udzielaj ze tak ci niegrzecznie odpowiem...........

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » wtorek 13 gru 2005, 23:41

w Castoramie wycinaja plyty mdf dokladnie na wymiar jaki podamy , takie stojaki wyjda Cie gora 100zł musisz sobie tylko zrobic na kartce jakis projekt ile co ma miec cm a oni ci na miejscu wszystko dotną, ranty obklejasz specjalną tasmą żelazkiem takze dostepna w castoramie pod kolor mdf i to wszystko. Kolorow plyt jest do wyboru w granicach 20zł za m2 . ja zrobilem tak sobie wszystkie meble studyjne za ktore bym zaplacil 4-5 razy wiecej normalnie kupujac.

Grzybass

Post autor: Grzybass » środa 14 gru 2005, 11:20

Sorka Mel, ale coś nie można wejść na te stronki...

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 14 gru 2005, 11:42

...wez bo pekne ze smiechu - plyta mdf nie wytrzyma proby czasu tak?a wiesz ze z niej sa robione kolumny z wysokich i najwyzszych polek?

Wiem

a wiesz ze blat kuchenny to zwykla plyta wiorowa ktora jest duzo mniej wytrzymala od mdf'u?

Wiem

a wiesz ze taki statyw z plyty wiorowej porzadnie skrecony z dobra podstawa i z piaskiem w srodku bedzie nie tylko bardzo stabilny ale rowniez i trwaly?i ze spokojnie wytrzyma i 70 kilo?......

Nie jestem pewien.. Wszystkie statywy robione z plyty wiorowej z jakimi mialem do czynienia mialy tendencje do rozpadania sie.. Wiem jak mocne jest polaczenie na konfirmatach ale wiem tez ze plyta wiorowa nie jest wieczna.. Stad uwazam ze najlepsze sa stojaki z metalu - pospawane i faktycznie wieczne.. reasumujac - skoro twierdzicie ze koszt jest tak niski (czego ja wcale nie jestem taki pewien) to moze warto poprobowac MDF.. Ale skoro kolega kupil drogie monitory i to ciezkie jak nieszczescie to moze warto wydac te skromne grosze na porzadne podstawki a nie babrac sie z jakas amatorka?

to sie nie udzielaj ze tak ci niegrzecznie odpowiem...

Faktycznie niegrzecznie ale zasluzylem widocznie..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ