Stabilizacja sampli

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
SIUGASA
Re: Stabilizacja sampli

Post autor: SIUGASA » wtorek 13 gru 2005, 02:33

Acha... Dodam jeszcze to że jeżeli miałbym czy to dobre nagranie czy odszumione to i tak dźwiek byłby nieregularny.

Zapewniam cię że wzorzec nie jest wygenerowaną barwą itd. Wiem że to też było nagrywane tylko niewiem jak to byo z tym"uregularnieniem"

Awatar użytkownika
rt_of_vnenture

Post autor: rt_of_vnenture » wtorek 13 gru 2005, 03:11

...Acha... Dodam jeszcze to że jeżeli miałbym czy to dobre nagranie czy odszumione to i tak dźwiek byłby nieregularny.

Zapewniam cię że wzorzec nie jest wygenerowaną barwą itd. Wiem że to też było nagrywane tylko niewiem jak to byo z tym"uregularnieniem"...

... no ... i teraz to już wogóle nic nie wiadomo :)

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » wtorek 13 gru 2005, 11:17

.... "otrzumiać" ? szkoda, ze nie "oczumiać" albo "otumaniać".

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 13 gru 2005, 11:35

Co do szumu masz absolutną rację ale nie oczekiwałem opinini nagrania tylko odpowiedzi na moje pytanie. Nie zamierzam już tego otrzumiać bo to sensu nie ma. Być może wolałbyś jakąś inną barwę obejrzeć którą bardziej słychać niż w tym flecie......

Ależ właśnie dostałeś odpowiedź! Nie pisałem o szumie, żeby Ci dokuczyć, tylko żeby uświadomić przyczynę problemu. W sumie to nadal nie wyjaśniłeś co chcesz uzyskać, mogę się jedynie domyślać. Te dwie próbki, które mi przysłałeś jako przykład różnią się tym, że w jednej jest szum, a w drugiej nie ma. W efekcie tego, ta próbka z szumem ma nieregularny przebieg graficzny, co wynika z losowości składnika szumowego. O co Ci dokładnie chodzi? Żeby wszystkie szczyty były wyrównane tak jak w próbce bez szumu? (i po co?)

Jeśli tak, to musisz usunąć szum, i tyle. A skoro nie chcesz usuwać szumu, to przykro mi, ale masz sprzeczne wymagania.

SIUGASA

Post autor: SIUGASA » piątek 30 gru 2005, 00:08

W takim razie mam teraz takie pytanie: Jeśli mam nagrane dobrze dźwieki jak pozbyć się tła (pogłosu itp..)

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » piątek 30 gru 2005, 10:49

niestety.... należy nagrać bez tła...

każda inna próba usunięcia tła, np Denoiserem będzie wpływać na całość sygnału i go zniekształci :(

niestety

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » piątek 30 gru 2005, 13:41

Jeśli mam nagrane dobrze dźwieki

ciach------------------

Kolego Siugasa - robisz takie założenie jakbyś w ogóle nie czytał co Ci MB pisze. Ty NIE MASZ dobrze nagranych dźwięków.

jak pozbyć się tła (pogłosu itp..)...

ciach-----------------

Skąd ta wiara, że jak się skądś dodało, to na pewno da się odjąć ?

Czasem się da ( ze stratami ). W Twoim przypadku prawdopodobnie się NIE DA, ja zresztą pisali przedmówcy.

NAGRAJ JESZCZE RAZ.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

SIUGASA

Post autor: SIUGASA » sobota 31 gru 2005, 00:51

"Kolego" spiker - Niewiem poco te uwagi. Na żadane pytanie oczekuje ospowiedzi jeśli coś zakładam np to że mam dobrze coś nagrane to proszę nie kwestionuj tego że ja tam czegoś nie mam.

Zgadza się MB ma racje ale ja pytam teraz do czego innego.

Jeśli chodzi o wiarę to niewiem o co ci "kolego" chodzi bo nic

nie dodawałem szukam sposobu typu "jakiś filtr czy coś" tak jak przedstawia to mellodeque

W Twoim przypadku prawdopodobnie się NIE DA, ja zresztą pisali przedmówcy.

Pisali ale to się odnosiło sampli które były złej jakości

Do mellodeque

Nic nieszkodzi może być zniekształcone. Tylko że Denoiser raczej służy do usuwania szumu. Czy napewno tylko tym filtrem?

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » sobota 31 gru 2005, 01:12

Ogólnie zabawa denoiserem bywa ucząca... jak każdy denoiser robi analize wybranego fragmentu (np szumu, lub innych cichych przeszkadzajek w tle) - poczym w przeciwfazie nanosi ów fragment na resztę powodując tłumienie się tego tła...

sprawdza się dobrze w szumie, ale kombinując można i usunąć inne nieprzyjazne dźwięki (chociaż ciężko przewidzieć efekty)

ogólnie podeslij mi na maila co tam ci przeszkadza, sam z chęcią sie pobawie swoim SoundForge'owskim (4.5c) NoiseReduction.

mellodeque@o2.pl

Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

SIUGASA

Post autor: SIUGASA » niedziela 01 sty 2006, 22:24

Dla potwierdzenia przesłałem sampelek

ODPOWIEDZ