Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
JoachimK
-
Kontakt:
Re: Projekt dropi gdy system wykonuje jakieś zadania
autor: JoachimK » niedziela 11 gru 2005, 22:19
Ogólnie nie polecam sobie Gadać gdy coś poważnego zasuwa w tle. Kłopot murowany!
Gadac to ja na pewno nie bede w momencie nagrania. Szanuje klientow, to ja dla niech jestem, a nie oni dla mnie
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
preceli
autor: preceli » niedziela 11 gru 2005, 22:20
...Rozwiązanie? Zainstalować np. Konnekta, zero reklam, zero obciążenia systemu... jest tylko to czego potrzebujesz.
Ewentualnie Banner Killer do GG......
Tyż prowda

. Niemniej chyba lepiej sobie podarowac sobie neta w momencie gdy robi się projekta

.
Przecież to naprawdę nic nie boli. Jak kochają, to poczekają.
A i sprzątania później (po całej akcji) mniej.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
-
ZomZom
autor: ZomZom » niedziela 11 gru 2005, 22:46
Rozwiązanie? Zainstalować np. Konnekta......
Albo Mirandę:
http://www.miranda-im.org/Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
-
Gerry
autor: Gerry » poniedziałek 12 gru 2005, 02:10
...Ewentualnie Banner Killer do GG......
wszystko co powyzej pisalem, dotyczylo GG bez reklam :)...
Mam plyte gigabyte, p III 1ghz, 512mb sdram, Odpalam spory projekt w acid 4.0 z wtyczkami itd. W tle działa kaspersky av, gg z reklamami, gadam na gg i wszystko śmiga, nic nie tnie. Skoro moj komp (przedpotopowy) to łyka to znaczy ze jednak masz coś nie teges więc kombinuj bo powinno ci wszystko śmigać... Sprawdz sobie które procesy obciązają ci najbadziej procesor, może wpadniesz na jakiś trop. Napisz jak uda ci się coś zdziałać. Z moich obserwacji forum wynika ze Twoj przypadek nie jest odosobniony. Powodzenia!
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
-
BANANE - Posty:60
autor: BANANE » poniedziałek 12 gru 2005, 03:17
Generalnie uważam że w XXI wieku i gdy do tego wydaję na sprzęt pare tysi to jednak mam prawo od tych gratów czegoś wymagać. miałem przez dwa lata dwa systemy i szczerze mówiąc było to cholernie uciążliwe gdy musiałem kilka razy dzienie przełączać się zeby coś posłać meilem. Dzisiaj pracuje zupełnie inaczej i przy tej intensywnosci pracy nie wyobrazam sobie powrotu do tamtyh czasów.
Co do problemu to muszę powiedzieć że od początku są problemy. głównie z GG. Mój znajomy realizator kiedyś zasugerował mi że to moze być wina karty graficznej. mam radeona a on polecał mi Matroxa. Tak czy inaczej problem istnieje, ale moze ktos od softu zrobi w koncu z tym porządek.
-
BigGuns
autor: BigGuns » poniedziałek 12 gru 2005, 06:20
...Generalnie uważam że w XXI wieku i gdy do tego wydaję na sprzęt pare tysi to jednak mam prawo od tych gratów czegoś wymagać. miałem przez dwa lata dwa systemy i szczerze mówiąc było to cholernie uciążliwe gdy musiałem kilka razy dzienie przełączać się zeby coś posłać meilem. Dzisiaj pracuje zupełnie inaczej i przy tej intensywnosci pracy nie wyobrazam sobie powrotu do tamtyh czasów.
Co do problemu to muszę powiedzieć że od początku są problemy. głównie z GG. Mój znajomy realizator kiedyś zasugerował mi że to moze być wina karty graficznej. mam radeona a on polecał mi Matroxa. Tak czy inaczej problem istnieje, ale moze ktos od softu zrobi w koncu z tym porządek.
...
z GG też miałem problem - zasraniec przestawiał mi częstotliwość próbkowania w projektach, w końcu odinstalowałem to g... po zadaniu sobie pytania : A PO CO MI TO, DO CHOLERY???
-
Krizz - Posty:263
-
Kontakt:
autor: Krizz » poniedziałek 12 gru 2005, 11:57
...Generalnie uważam że w XXI wieku i gdy do tego wydaję na sprzęt pare tysi to jednak mam prawo od tych gratów czegoś wymagać
W takim razie proponuję odwieźć te "graty" do sklepu w którym je zamówiłeś, opisać problem i zarządać by coś z tym zrobiono. Zostaniesz spławiony, a potem, poza twoim zasięgiem, wyśmiany.
Nie ma tak dobrze: GG obciąża system, nawet z banner killerem. Jest to głównie wina kiepskiego kodu tego IM, i dlatego, zgodnie z wyżej wymienionymi radami, proponuję zainstalowanie chociażby Mirandy, która obsługuje oczywiście protokół Gadulca.
Co do problemu to muszę powiedzieć że od początku są problemy. głównie z GG. Mój znajomy realizator kiedyś zasugerował mi że to moze być wina karty graficznej. mam radeona a on polecał mi Matroxa.
Wina karty graficznej?? Nie sądzę.
Matrox jest dobry (szczególnie z DualHeadem), głownie dlatego, że nie posiada wentylatorków i jesz bardzo szybki w renderingu 2D.
-
fabian
-
Kontakt:
autor: fabian » poniedziałek 12 gru 2005, 12:17
jeszcze do tego najnowsze gg to masakra - poprzednie wersje byly bardziej stabilne mimo wszystko.. nowa w kazdej chwili moze sie ladnie zwiesic robic kaszane w systemie/projekcie..
zazwyczaj nie martwie sie o to, co mam wlaczone na kompie.. czasami jednak wylaczam niepotrzebne rzeczy przy naprawde wymagajacych projektach ( np. 12 vst, masa insertow i sladow audio)
komputer ma sluzyc czlowiekowi, a nie na odwrot!!
the Sun Personality