Projekt dropi gdy system wykonuje jakieś zadania

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
netes
Re: Projekt dropi gdy system wykonuje jakieś zadania

Post autor: netes » niedziela 11 gru 2005, 21:38

...Nie przesadzajcie z tym netem. Dotad nie zauwazylem zwolnienia systemu DAW od aktywnego polaczenia w komputerze, nie wyobrazam sobie tez pracy bez mozliwosci natychmiastowego przeslania gdzies probki, chocby po LAN do innego pomieszczenia....

Ja również mam komputer do pracy z audio wraz z netem (Neo) i jakoś mi to nie przeszkadza. Grunt to umieć utrzymać porządek w systemie, i szczerze mówiąc żadnej różnicy nie zauważyłem kiedy miałem audio na oddzielnym kompie, natomiast jeśli ktoś nie potrafi utrzymać porządku i odpowiednio zabezpieczyć systemu to już inna para butów. W każdym razie pisanie, że najlepiej mieć oddzielny system do audio, a oddzielny do netu, to rada dobra dla ludzi, którzy mają problemy z utrzymaniem porządku w systemie, ale Ci którzy mają doświadczenie w tej dziedzinie potrafią "połączyć" oba te zastosowania bez szkody na jednym i drugim...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 11 gru 2005, 21:44

Zrób tak: odpal gdzieś Cubase, zaaplikuj mu projekt z kilkoma (hmm...) wtykami VST, rozpocznij sesję (może być tylko zwykły play) i tak ad' hot wejdź na GG.

Zapewniam Cie, ze pracuje nad wiekszymi projektami niz myslisz.

Ktos tu sie ze mnie jakis czas temu nabijal, gdy mowiliem o sesji z 137 sladami. W tej chwili mam do ukonczenia na 15go grudnia projekt 120 sladow, nagranie trwa od kilku dni (same zywe instrumenty), maaasa wtyczek oraz poglosy external effect (wszystko pod Nuendo 3.2). Zapewnaim Cie, ze nieraz w wolnych chwilach mialem w tle kilka sesji IE, a na nich na pewno jakies flashowe reklamy. Komp nie nalezy do monstrualnych.

I jakos dziala.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 11 gru 2005, 21:49

...Zapewniam Cie, ze pracuje nad wiekszymi projektami niz myslisz.

Ktos tu sie ze mnie jakis czas temu nabijal, gdy mowiliem o sesji z 137 sladami. W tej chwili mam do ukonczenia na 15go grudnia projekt 120 sladow, nagranie trwa od kilku dni (same zywe instrumenty), maaasa wtyczek oraz poglosy external effect (wszystko pod Nuendo 3.2). Zapewnaim Cie, ze nieraz w wolnych chwilach mialem w tle kilka sesji IE, a na nich na pewno jakies flashowe reklamy. Komp nie nalezy do monstrualnych.

I jakos dziala....

Ależ ja to czytałem, rozumiem i przyjąłem do wiadomości. Niemniej jednak odpal to cholerne GG a sam zrozumiesz o czym piszę.
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
MastaB

Post autor: MastaB » niedziela 11 gru 2005, 21:56

i. W tej chwili mam do ukonczenia na 15go grudnia projekt 120 sladow, nagranie trwa od kilku dni (same zywe instrumenty), maaasa wtyczek oraz poglosy external effect (wszystko pod Nuendo 3.2). Zapewnaim Cie, ze nieraz w wolnych chwilach mialem w tle kilka sesji IE, a na nich na pewno jakies flashowe reklamy. Komp nie nalezy do monstrualnych.

twoj blaszak chyba jest z innej epoki (z jakies 10 lat do przodu )

I jakos dziala

Jakos ? Kazdy ma swoją definicje komfortu pracy

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 11 gru 2005, 21:57

ja rozumiem ze mozna miec kompa z internetem ,ale skoro dropuje przy przesyłaniu plików to jedyna rada wyłączyc nagrywanie ;) odtwarzanie .

Przeciez kolega sam znalazł źródło problemu . Jedyna rada nie przesyłac nic podczas pracy ;)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 11 gru 2005, 21:59

Niemniej jednak odpal to cholerne GG a sam zrozumiesz o czym piszę....

Powiem tak: nie sprawdzalem dokladnie problemu, na komputerze w studio, gdzie pracuje, nie mam GG. Z kolei na "domowym" PC, gdzie, jak na razie nie robilem dosc sporych projektow, a jedynie przygotowanie projektow, niemniej bylo przynajmniej kilkanascie(dziesiat) sladow, GG nie przeszkadzalo (a w trayu tez troche bylo). Z kolei u mnie GG mocno obciaza dowolny soft nagrywajacy CD, z wyjatkiem nagrywania audio spod Wavelaba - tu sie nic nie dzieje. Na np. Nero, przychodzacy txt na GG powoduje znaczny spadek bufora.

Sadze wiec, ze raczej nie jest tak, ze korzystanie z GG jest rownoznaczne z problemem w uzywaniu DAW.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 11 gru 2005, 22:01

twoj blaszak chyba jest z innej epoki (z jakies 10 lat do przodu )

Nie, to jest MoBo ASUS (od lat uzywam wylacznie tej marki) z intelem 2,8 (tylko) i 2GB RAM :))) Dyski to Barracudy SATA

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » niedziela 11 gru 2005, 22:10

...Sadze wiec, ze raczej nie jest tak, ze korzystanie z GG jest rownoznaczne z problemem w uzywaniu DAW....

samo GG nie, jazda zaczyna się gdy trafisz na "fajną" reklamę we Flashu. Sam problem jest ogólnie znany, krytykowany i... do tej pory nie poprawiony. A ludziska radzą sobie z tym na różne sposoby, czasem naprawdę "różniste" . Ogólnie nie polecam sobie Gadać gdy coś poważnego zasuwa w tle. Kłopot murowany!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » niedziela 11 gru 2005, 22:11

......Sadze wiec, ze raczej nie jest tak, ze korzystanie z GG jest rownoznaczne z problemem w uzywaniu DAW....

samo GG nie, jazda zaczyna się gdy trafisz na "fajną" reklamę we Flashu. Sam problem jest ogólnie znany, krytykowany i... do tej pory nie poprawiony. A ludziska radzą sobie z tym na różne sposoby, czasem naprawdę "różniste" . Ogólnie nie polecam sobie Gadać gdy coś poważnego zasuwa w tle. Kłopot murowany!

...

Rozwiązanie? Zainstalować np. Konnekta, zero reklam, zero obciążenia systemu... jest tylko to czego potrzebujesz.

Ewentualnie Banner Killer do GG...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 11 gru 2005, 22:14

Ewentualnie Banner Killer do GG......

wszystko co powyzej pisalem, dotyczylo GG bez reklam :)

ODPOWIEDZ