Stacja muzyczna PC

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Zbynia
Re: Stacja muzyczna PC

Post autor: Zbynia » piątek 09 gru 2005, 00:26

no jasne nie widzialem lcd na oczy.......

wierz mi nie zachwycily mnie jeszcze....choc najnowsze modele sa przyzwoite ale za to cena.....i piekna szklista powloka odbijajaca swiatlo....

czas reakcji ma znaczenie przy ruchomych obiektach....ale przy zwyklym nieruchomym obrazie odswiezanie daje o sobie znac - szczegolnie na monitorach powyzej 21 cali.....

no o katach patrzenia nie wspominajac - choc te nowe wysokiej klasy juz sa calkiem niezle - pozatym malo kto siedzac przed laptopem czy monitorem patrzy na niego pod katem...no chyba ze koledzy z boku.....

a chcac nie chcac cichy komputer i ergonomiczny monitor to podstawa.....

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » piątek 09 gru 2005, 00:47

niestety posiadasz chyba dosyc przestarzale informacje. od dluzszego czasu wszystkie dostepne na rynku monitory LCD nie posiadaja wymienionych przez Ciebie wad. naprawde wiec warto przejsc sie do dobrego sklepu i obejrzec, oczu na loterii sie nie wygrywa, i warto o nie dbac
fan dobrego brzmienia ;)

j.h

Post autor: j.h » wtorek 13 gru 2005, 20:23

A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 14 gru 2005, 08:05

...A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?

pozdrawiam...

Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » środa 14 gru 2005, 08:43

Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....

ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?

j.h

Post autor: j.h » środa 14 gru 2005, 11:14

......A czy ktos pracuje moze na dwuprocesorowej maszynce i ma jakies uwagi (sugestie) z tym zwiazane?

pozdrawiam...

Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....

dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 14 gru 2005, 11:43

...Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....

ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?...

Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką".
Pozdrawiam

mellodeque
Kontakt:

Post autor: mellodeque » środa 14 gru 2005, 16:53

Powiem troszke już od strony praktycznej, porobiłem baaardzo prymitywne i na szybko testy - i akurat w np. Renoise, chodzi jeden procek z 2, niebawem przebadam SoundForge, Cubase oraz Vegas by obadać czy poradzą sobie z 2 procami.

Nie odpalałem jeszcze np Kontakt2 jako standalone, niebawem jak wszystko wykonam, to zdam relację.

Ogólnie jestem zadowolny na razie (po 8h badania nowego sprzętu) - na zapięciu 3xZeta+ i 2xLegacyCell przy 48kHz 16bit, latencja 5ms.

obadamy jak to będzie sie potem rozkładać.
Jesli czegoś nie jesteś pewien - nie pisz.
http://khyro.com | http://promusic.pl/forum/

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » środa 14 gru 2005, 17:00

...Powiem troszke już od strony praktycznej, porobiłem baaardzo prymitywne i na szybko testy - i akurat w np. Renoise, chodzi jeden procek z 2, niebawem przebadam SoundForge, Cubase oraz Vegas by obadać czy poradzą sobie z 2 procami.

Nie odpalałem jeszcze np Kontakt2 jako standalone, niebawem jak wszystko wykonam, to zdam relację.

Ogólnie jestem zadowolny na razie (po 8h badania nowego sprzętu) - na zapięciu 3xZeta+ i 2xLegacyCell przy 48kHz 16bit, latencja 5ms.

obadamy jak to będzie sie potem rozkładać....

Mówisz o X2, PD czy dwuprocesorowej platformie? Bo nie sprecyzowałeś
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
harrypotter

Post autor: harrypotter » czwartek 15 gru 2005, 04:34

......Nie miałem okazji pracować na 2-procesorowym sprzęcie, ale moim zdaniem nie ma to większego sensu odkąd weszły 2-rdzeniowe procesory, bo to praktycznie to samo co mieć fizycznie 2 oddzielne CPU....

ale jak sądzisz, jeżeli chcemy odpalić na PC jak najwięcej VSTi wtyczek, to czy opcja dwuprocesorowa nie byłaby ciut lepsza? bo jeżeli było by to nawet 15-20% więcej to już by się opłacało?...

Między platformami dwurdzeniowymi, a dwuprocesorowymi jest naprawdę znikoma różnica. Wszak to praktycznie to samo tylko pod jedną "czapką"....

Niby tak, a jednak nie do konca... Podobno jeden dwurdzeniowy procesor jest nieco szybszy niz dwa jednordzeniowe. Polecam testy wydajnosciowe na www.adkproaudio.com

ODPOWIEDZ