Czyli sugerujesz PC? Połaziłem trochę po forach internetowych i coraz więcej pochlebnych opinii o nich słyszę (stabilność). Z drugiej jednak strony najwięksi grają na MACach. Poza wszystkim dochodzi też kwestia tego, że PC starzeje się o wiele szybciej. Powiedz mi proszę jeszcze jaki notebook PC byłby dla mnie rozwiązaniem? Jak już wspomniałem:
Reason 3
Kontakt 2
Ableton Live 5 (jako procesor efektów na trąbe)
dwa niezależne wyjścia z Ozonica plus ewentualnie trzecie wbudowane w kompa. Podaj przykładową konfigurację, na którą przysłowiowo " niema ch...ja". Dzięki za czas, pozdrawiam.
http://www.miloopa.com...
Hmmm, myślałem że im większy wyświetlacz tym wygodniejsza praca, ale skoro mówisz że wolisz malutką 12-tke - ok.
Jeśli chodzi o konfigurację - kliknij TU[ i poszukaj sobie czegoś odpowiedniego. Przy Twoim budżecie - seria 8500 albo 9300 jest w zasięgu ręki, w dodatku w najmocniejszym wydaniu. To już raczej mocne maszyny (np. Pentium-M 770, 2,13 GHz, 1 GB RAM DDR II), mogące spokojnie uciągnąć spore sesje, a w grze na żywo dające komfort, stabilność i bezproblemowość. Jest tylko jedno ale... Koniecznie przetestuj sobie Ozonica razem w laptopem, który będziesz chciał kupić. Z tych czy innych powodów może się akurat zdarzyć, że dana konfiguracja się nie polubi.
Jeśli jesteś zainteresowany PC to koniecznie przeczytaj te testy z EiS , jeden z nich jest nawet dostępny w archiwum. Poszukaj sobie także informacji o technologii Centrino, nawet na tym forum.
Z drugiej strony z tego co pisze kolega Miłaszewski - lepiej kupić Maca. To też musisz rozważyć.
A jeśli chodzi o wyjście audio ze zintegrowanej karty laptopa - zapomnij. Żeby móc obsłużyć dwie karty, musiałbyś przejść na sterowniki MME/Direct X, a to na pewno nie zapewni Ci gry z niską latencją czy bezproblemowej obsługi efektów w środowisku Abletona. W tym wypadku nadaje się tylko ASIO, a te nie obsługują wielu kart na raz. Pozostaną Ci albo dwa wyjścia stereo albo zakup nowego interfejsu, który ma więcej wyjść.
Poza tym nic nie sugeruję, sugerować mogą ludzie którzy mają porówananie i rozeznanie w temacie, ja póki co zbieram doświadczenia

PS. Najwięksi grają na Macach bo ich na to stać, też bym sobie kupił gdybym miał fundusze